ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Kako izabrati savršenu maskaru

Mislim da se možemo složiti da je maskara jedan od kozmetičkih proizvoda koji je neizostavan u kozmetičkim torbicama većine žena, čak i onih koje se inače vrlo malo šminkaju. Vjerujem da ste primijetile kako je izbor maskare vrlo neobičan - ako jednoj ženi neka maskara savršeno odgovara, drugoj ta ista maskara može biti loša, čak i prosječna. Baš zato u nastavku vam donosim nekoliko savjeta.


Lancome Idole maskara


1. Vrsta maskare


Ako idete na plažu, bazen ili se jednostavno pojačano znojite, onda biste trebali odabrati vodootpornu maskaru. Meni je najbolja vodootporna maskara Maybelline Lash Sensational Sky High. Imala sam ju prošlog ljeta i bila sam stvarno oduševljena. Daje volumen trepavicama (čak i mojima), lijepo izvuče trepavice, a čak je izdržala i kratke zarone u more. Uz to je i povoljna, a na Notinu je često i snižena. Nadalje, ako imate osjetljive oči, onda bi vaš izbor trebala biti maskara za osjetljive oči. Nemam osjetljive oči pa ih nisam isprobavala, ali gotovo ih svi dermokozmetički brendovi imaju u ponudi (npr. La Roche-Posay i Avene).

Maybelline Lash Sensational Sky High

2. Vrsta četkice

Kao i s njegom kože, tako je i s trepavicama vrlo individualno. Neke žene vole velike i gumene četkice, a neke ipak manje i plastične. Neke žene favoriziraju određeni oblik, a drugima je svejedno. Nakon što sam isprobala bar 70 maskara dosad, shvatila sam da meni glavnu ulogu igra formula maskare. Naime, ima zaista dobrih četkica kod nekih maskara, no ako je formula nekvalitetna, onda to zaista ništa ne znači. S druge strane, ako je formula dobra, naučim raditi i s četkicom kakva god da je.

najbolja maskara

3. Boja maskare


Premda nam je većini prva pomisao na maskaru crna boja, na tržištu danas postoje brojne maskare u boji koje su stvarno kvalitetne i pigmentirane. Tako će zelena maskara prekrasno istaknuti smeđe oči, a ni plava maskara neće proći nezapaženo. Od maskara u boji preporučila bih vam Pupa maskare. 


Imam još nekoliko savjeta za vas koji bi vam mogli pomoći u pronalasku vaše savršene maskare:

  • nanosite ju cik-cak potezima
  • nemojte predugo čekati između prvog i drugog sloja maskara jer bi vam se trepavice mogle slijepiti
  • kombinirajte vodootpornu s običnom maskarom ako ju želite lakše skinuti - prvo stavite sloj obične maskare, a onda vodootporne

Trenutačno upotrebljavam Lancome Lash Idole maskaru koju ste mogli vidjeti na prvoj fotografiji i ona mi je favorit ove sezone, stoga imate sve preporuke ako tražite neku konkretnu maskaru.

I za kraj - uvijek imate i izbor zvan umjetne trepavice. :) Meni su Ardell najbolje i tu vam je jako važno da izgledaju što prirodnije.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)