petak, 4. kolovoza 2023.

Kozmetički sastojci koje biste trebali isprobati

Priznajte - koliko je vas prije desetak godina čitalo sastav kozmetičkih proizvoda? Pretpostavila bih da je taj postotak vrlo nizak te smo svi uglavnom kupovali proizvode određene namjene, no nismo toliko vodili računa što se u određenom proizvodu nalazi. Međutim, vremena su se promijenila te sada sve ljubiteljice skincare proizvode vrlo dobro znaju za niacinamid, hijaluronsku kiselinu, glikolnu kiselinu, skvalan, peptide i brojne ostale učinkovite sastojke kozmetičkih proizvoda. U nastavku vam donosim mali vodič za neke od sastojaka koji su postali osobitno aktualni ove godine i koje biste svakako trebali isprobati.


Kozmetički sastojci koje biste trebali isprobati


Ružmarin za kosu

Ako imate problema s opadanjem kose, u posljednje vrijeme ružmarin je postao jedan od viralnih sastojaka za njegu kose. Konkretno, mislim da je trend bar djelomično povezan s TikTokom gdje možete pronaći brojni DIY recepte, no ako niste ljubitelji takvih proizvoda, u nastavku vam predlažem nekoliko proizvoda s ružmarinom za čvršću, zdraviju i ljepšu kosu s više volumena.

Aveda Rosemary Mint Purifying Shampoo

Aveda Rosemary Mint Purifying Shampoo


Olival Natural Rosemary and Lemon
Olival Natural Rosemary and Lemon



Skvalan i retinol

Retinol je jedan od sastojaka za koje svi govori da će vam pomladiti kožu, zagladiti sve sitne linije i mrljice od akni, a u kombinaciji sa skvalanom dobit ćete čaroliju u bočici. Konkretno, mnogima omiljeni brend The Ordinary u svojoj ponudi ima serum koji sadrži 1 % retionla sa skvalanom koji hidratizira, ali ne masti kožu. Preporučujem vam ovaj proizvod kao dio večernje rutine te nikako nemojte zaboraviti SPF kada upotrebljavate retinol. 


The Ordinary Retinol 1% in Squalane



Bakuchiol

Ovaj je sastojak priodna zamjena za retinol, a uz to je fotostabilan, sadrži snažne antioksidanse i ne nadražuje kožu (što bi vam se moglo dogoditi s retinolom ako ga pravilno ne upotrebljavate ili odaberete prejak za svoju kožu). 


Yope Moon Spa Active Lipids + Bakuchiol 1%



Koje sastojke vi upotrebljavate?




Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)