petak, 24. ožujka 2023.

Kako se brinuti o frizzy kosi?

Ako mene pitate, kosa je važnija od bilo kojeg modnog dodatka i nešto je što odmah nesvjesno primjećujemo na osobi. Cijeli sam život imala ravnu kosu, a onda se unazad dvije godine počela blago kovrčati, kao da imam opuštene valove. Hormoni - kažu frizeri. Premda mi se sviđa nova promjena jer sam izbacila figaro iz uporabe, ne sviđa mi se što mi se kosa počela neopisivo petljati. U nastavku vam donosim neke svoje savjete kako se brinuti o neposlušnoj kosi.


njega kose


Slamnata kosa često je posljedica blajhanja jer žene zaboravljaju da kemikalije uništavaju kosu i da im uobičajena njega više neće biti dovoljna. 

U posljednje vrijeme obožavam Moroccanoil proizvode, a u njihovoj ponudi možete pronaći Smooth masku za zaglađivanje i ishranu neposlušne kose. Sadrži arganovo i arganov maslac, hidrolizirane biljne proteine, gliceride badema i masne kiseline dobivene iz kokosa.

Moroccanoil Smooth


Uz to, ne znam jeste li znali, ali čak 90 % vlasi sastoji se od keratina, a riječ je o vlaknastu proteinu koji daje snagu vlasi te kosu čini otpornijom, a može ju i izravnati. Keratin za kosu možemo pronaći u brojnim maskama, šamponima i tretmanima za kosu jer gubitkom keratina kosa postaje nezdrava i oštećena.

Ako želite nadomjestiti nedostatak keratina u njezi kose, možete posegnuti i za povoljnom verzijom dostupnom na Notinu, a u pitanju je Kallos Keratin. Njihova maska obnavlja suhu, oštećenu i kemijski tretiranu kosu, daje kosi svilenkastu mekoću, olakšava oblikovanje kose i ono što vidimo odmah - daje sjaj.

Čvrsto vjerujem da kada je kosa u pitanju, više ju trebamo njegovati, a manje frizirati.




I za kraj - ne zaboravite na ulje za njegu kose. Zagladit će kosu, nahraniti i manje će se petljati. Već nekoliko godina vjerna sam Kerastase Elixir Ultime ulju, stoga ću i sada njega izdvojiti, premda postoje brojni proizvodi na tržištu i vjerujem da možete pronaći najbolji za sebe!







Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)