srijeda, 15. travnja 2020.

Zašto vam je koža u užasnom stanju u izolaciji?

Očekivali smo da će nam sporiji način života i manje ili nimalo šminke pozitivno utjecati na ten, a onda se velikom broju nas dogodilo upravo suprotno. Ima li nam spasa?






Zašto se to dogodilo?

Postoji više scenarija i njihovih kombinacija, ali ovo su najčešći razlozi:

1. Jedete sve i svašta - malo čipsa, malo kolača, puno gaziranih i slatkih napitaka i tako u krug. Ono ste što jedete, a to se jako dobro vidi i na koži.

2. Stres - mislim da smo svi pod stresom i to već tjednima te takvo stanje utječe na cijeli organizam, a ne samo na kožu.

3. Neprestano dirate lice rukama - nervozni ste, gladni ste, ne znate što ćete od sebe i onda stalno dirate lice, prištiće i sve ostalo. Odličan recept za erupciju vulkana.

4. Nedostaje vam svježeg zraka - izračite prstorije svaki dan, ali ostanite kod kuće ako živite u većem gradu i nemate kamo otići da nema ljudi. Prioriteti.

5. Nepravilna njega - možda manje vremena posvećujete njezi lica jer mislite da je to sada ionako sporedno. To je jedini faktor kod kojeg vam mogu djelomično pomoći na način da ću vam pokazati one proizvode koji meni pomažu u ovakvim situacijama.




La Roche-Posay Effaclar gel sadrži salicinu kiselinu, a upotrebljavam ga jednom dnevno, a LRP Duo + Unifiant kremu upotrebljavam umjesto pudera. Pixi Glow tonik sadrži glikolnu kiselinu i njega upotrebljavam nekoliko puta tjedno. Olival Mikroeksfolijant kemijski piling upotrebljavam jednom tjedno, a Origins Super Spot Remover gel upotrebljavam po potrebi za potkožne akne.



Imate li vi sličan problem ili ste među onim sretnicima kojima se koža očistila?




Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)