četvrtak, 16. kolovoza 2018.

Proizvodi za kosu koji su me oduševili ovog ljeta

Kad je njega kose u pitanju, ja se držim pravila da ju treba više njegovati, a manje frizirati. Imam prirodnu boju kose, ne peglam se i posvetim joj dnevno dvije minute za češljanje i to je to. S druge strane, volim kvalitetne proizvode za kosu, ulja, maske, serume i slično i mislim da osim genetike, upravo i zbog takve njege i imam taj luksuz da se ne moram zamarati feniranjem, peglanjem ili nečim trećim svaki dan. Ovo ljeto isprobala sam neke nove proizvode za kosu, a donosim vam svoje favorite!



Prva tri proizvoda dolaze iz iste linije - Klorane Ylang-Ylang linija za zaštitu kose od sunca, a riječ je o šamponu, balzamu i ulju. 

Ylang-Ylang tropsko je drvo koje raste u srcu Indijskog oceana, a za Ylang-Ylang zainteresirali su se i botaničari Laboratorija Klorane zbog voska kojim ova jedinstvena biljka štiti svoje latice i daje im otpornost kako bi ostale divne i pod tropskim suncem. Laboratoriji Klorane koncentrirali su ovaj dragocjeni vosak koji odlikuje konzistencija nemasnog maslaca i opojni miris Ylang-Ylanga te smo dobili ovu predivnu ljetnu liniju.

Ja sam isprobala putna pakiranja: šampon 100 ml, balzam 50 ml te ulje 10 ml što mi je bilo više nego dovoljno za ljetovanje (osobitno jer imam još jedan takav šampon iz Tester boxa). 

Ulje se nanosi prije izlaganja suncu jer pruža višestruku zaštitu od soli, pijeska i klora: esencijalni vosak Ylang-Ylanga prekriva kosu i štiti ju, kako na površini, tako i dubinski.  Ulje je lagano i ne masti kosu, a cijena za 100 ml iznosi 123,53 kn. Cijena šampona od 200 ml iznosi 75 kn, a balzama 94 kn za istu količinu.

Kod ove linije proizvoda najviše me oduševio predivan, jedinstven miris koji se dugo zadržava na kosi te lakoća raščešljavanja. Vratila sam se s mora, a kosa mi nije oštećena od soli i sunca, stoga sam ja više nego zadovoljna! 


Nakon povratka s mora nastavila sam njegovati kosu dobro poznatim Avon serumom za suhe vrhove te nekim proizvodima iz La Croa Argan Keratin Repair linije, konkretno regeneratorom i maskom za kosu.


Avon serum upotrebljavam već godinama i to je neizostavan proizvod u mojoj kolekciji. Ima divan miris, lijepo zagladi vrhove i ne masti kosu.


La Croa regenerator osvojio me na prvu čim sam vidjela da ima pumpicu - padam na lijepa i praktična pakiranja. Cijena mu je 45 kn za 200 ml, a više o njemu možete saznati ovdje. Omekšava kosu i doista bude vidljivo ljepša, ali ova maska još je pet puta bolja! Znate onaj osjećaj kad se tek ošišate i kosa vam bude lagana i lepršava i meka još sljedeća dva dana? E, takva bude moja kosa nakon samo jednog nanošenja ove maske!15 kn košta to pakiranje od 25 ml koje ja imam, ali meni je dovoljno za tri pranja i doista sam prezadovoljna te želim i pakiranje od 200 ml (80 kn). 

Imam samo riječi hvale za ove proizvode i sigurna sam da vas neće nimalo razočarati ako ih isprobate.


Koji su vaši najdraži proizvodi za kosu?


2 komentara :

  1. Super post.Mene je oduševio Aussie 3 minute zatim Organix argan oil,odlično ulje kao i njihovi šamponi.Planiram probati nešto od La Croa proizvoda

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)