četvrtak, 29. lipnja 2023.

Kako odabrati kremu za sunčanje

Prije nekoliko godina prvi mi se put pojavila alergija na sunce i na samom početku nisam uopće znala o čemu se radi, no s istraživanjem sam shvatila da je u pitanju polimorfna svjetlosna erupcija, odnosno alergijska reakcija koju češto prati osip i crvenilo. Do nje dolazi jer koža nije spremna za jake sunčeve zrake i najčešće se pojavljuje tek kada se krenete izlagati suncu, a onda kada se koža navikne, reakcija se više ne pojavljuje - do sljedeće sezone. Bar je tako u mom slučaju i uvijek se pojavljuje na istim mjestima, na prsima, u pregibu između ramena i pazuha te s unutrašnje strane nadlaktica. 


U nastavku vam donosim vam svoje preporuke i kako odabrati proizvode za njegu kože od sunca ako i vi imate isti problem kao ja.


kako odabrati kremu za sunčanje




1. Vaša krema za sunčanje treba imati visoku UVA i UVB zaštitu

Posegnite za nekom od krema poznatih farmaceutskih proizvođača kao što su La-Roche Posay, Avene, Eucerin ili Bioderma, a svakako vam savjetujem da odaberete SPF 50. 

eucerin krema za sunčanje


2.  Nemojte se izlagati suncu između 11 i 16 sati

U tom je periodu sunce prejako i vrlo ćete vjerojatno dobiti i opekline i alergiju ako ste joj skloni. 


3. Postupno pripremajte kožu 

Ako živite na moru, onda vam je lako svaki dan pomalo se sunčati, no ako dolazite na klasični godišnji i imate sedam do deset dana, sigurno će vam biti teško izbjegavati sunce. Međutim, pokušajte buditi se ranije i dolaziti na plažu prije nego sunce upekne. Nakon dva do tri dana već će vam biti lakše. Ako se bojite da ćete ostati bijeli cijelo ljeto zbog toga, odaberite prozivode za sunčanje koji pospješuju dobivanje preplanule puti kao što je Bioderma Photoderm ulje.


Photoderm Bronz ulje za sunčanje za lice i tijelo SPF 30


4. Ne zaboravite na njegu nakon sunčanja

Najviše volim proizvode koji sadrže aloe veru jer mi ona umiruje kožu, a dodatni je savjet da proizvode ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije nanošenja jer ćete uživati u hladnoj kremi na vrućoj koži. Pantenol krema također je odličan odabir za brzu obnovu kože.



Kako vi njegujete svoju kožu ljeti?




1 komentar :

  1. Draga Mirna, kao što i sama znaš, blogovi se rijetko posjećuju a još manje se čitaju. Kada već nitko ništa ne komentira, onda ćemo komentirati jedna drugoj :) Živim na moru, pa se suncu postepeno izlažem. Naravno, uvijek je tu krema sa spf zaštitom. Za lice sam godinama vjerna Avene spf 50, a za tijelo Balein Sun Dance.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)