srijeda, 31. kolovoza 2022.

Kozmetika s hijaluronskom kiselinom

 Prije deset godina, kada smo kupovali kozmetiku, gledali smo je li nešto dnevna ili noćna krema, je li za akne ili za bore te smo generalno razlikovali tek nekoliko vrsta proizvoda za lice. Danas tu imamo esencije, serume, različite tonike, maglice i toliko toga da se zapravo moramo zapitati jesmo li bili toliko nazadni prošlih desetljeća, pretjerujemo li sada ili je ipak odgovor negdje u zlatnoj sredini. Rekla bih da je isto i kada su u pitanju sastojci u kozmetici - prilično sam sigurna da naše mame nisu vodile računa je li u pitanju glikolna ili salicilna kiselina, je li BHA ili AHA kiseline, ali zato danas svi postajemo samouki farmaceuti i bavimo se analizama sastojaka. I sama volim istraživati sastojke, ali rekla bih da se držim granica normale. Jedan od omiljenih kozmetičkih sastojaka definitivno mi je hijaluronska kiselina, a u nastavku vam predstavljam dva proizvoda koji ju sadrže i mogu vam reći da su fantastični.

kozmetika s hijaluronskom kiselinom


Hijaluronska je kiselina glikozaminoglikan građen od niza šećernih i aminošećernih jedinica, a poznat je po tome što veže velike količine vode i u dermisu stvara potporu proteinima odgovornima za čvrstoću i elastičnost kože, a to su kolagen i elastin. Osim strukturne funkcije također pomaže i transportu nutrijenata i stanica kao i zacjeljivanje rana aktivacijom imunološkog odgovora. 


Clinique Moisture Surge 72H krema za lice


Clinique Moisture Surge 72-hour intenzivna gel-krema namijenjena je dehidriranoj koži, a za početak bih vam objasnila što znači dehidrirana koža. Mnogi misle da masna koža ne može biti dehidrirana i da je dehidracija sinonim za suhu kožu, ali to nije točno. Koža vam može biti masna, a svejedno dehidrirana što znači da joj nedostaje vlage, a to najbolje vidite ako vam koža izgleda sivo i bez prirodnog sjaja i blistavosti. Dehidracija je stanje kože, a ne tip kože i može se riješiti pravilnom njegom. 

Clinique Moisture Surge 72-hour intenzivna gel-krema


Aktivirana voda s aloe verom i hijaluronska kiselina intenzivno hidratiziraju kožu i pomažu stvoriti zalihe vode, a a kofein osigurava rehidratacijski sustav kože. 

Kad sam ju prvi put nanijela u debljem sloju prije spavanja, koža mi je ujutro bila tako glatka i sjajna da mi je bilo žao stavljati puder i prekrivati tu prirodnu blistavost. Izvrsna je i kao podloga za puder. 


Biotherm Life Plankton ampule


Ako želite brzo vidljive rezultate, onda je ovo proizvod za vas. Ove ampule sadrže niskomolekularnu hijaluronsku kiselinu koja prodire duboko u kožu i ima snažno hidratacijsko djelovanje, a uz to popunjava fine linije i bore. 

Biotherm Life Plankton ampule


Kad mi je koža umorna i treba joj brza doza energije, onda posežem za ovim ampulama. Tekstura nije ljepljiva i brzo se upija u kožu. Ampule su i praktične ako putujete i ne želite ili ne možete nositi cijele bočice omiljenih seruma.


Na tržištu postoje još brojni proizvodi s hijaluronskom kiselinom, osobito serumi te vjerujem da svatko može pronaći proizvod savršen za njegove potrebe.

Upotrebljavate li vi kozmetiku s hijaluronskom kiselinom?






Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)