četvrtak, 29. listopada 2020.

Mirisne svijeće - koje odabrati?

 Ako dođete u moj stan, odmah ćete primijetiti da se na svakom koraku nalaze mirisne svijeće. Imam ih nekoliko desetaka i upotrebljavam ih i za ukras i za miris, ali i navečer za opuštajuću atmosferu. Volim kvalitetne mirisne svijeće i priznajem da kupujem one brendirane, a u nastavku otkrijte koje su to i zašto ih volim.

mirisne svijeće

Kod izbora svijeća većina ljudi gleda miris i cijenu. Istina, to jesu važne stavke, ali ne bi trebale biti jedine. Kod izbora svijeće važna je i kvaliteta samog fitilja, kvaliteta stakla u kojoj se nalazi svijeća, kvaliteta same izrade svijeće, koliko se miris zadržava... Postoje zaista brojne stavke koje treba uzeti u obzir i baš zato najčešće kupujem mirisne svijeće poznatih i kvalitetnih proizvođača kao što su Yankee Candle i Woodwick.

Oba brenda u svojoj ponudi imaju ogroman izbor svijeća različitih mirisa i veličina. Ono što volim kod njih, to je što imaju poklopac. Naime, kada ugasim svijeću, ne volim miris izgaranja i zato ako odmah poklopim svijeću, taj se miris ne osjeti. Također, ako svijeća ima poklopac, duže zadržava svoj miris, a i izgleda profinjenije.


Yankee Candle svijeće

Yankee Candle svijeće na tržištu su se istaknule ambalažom u obliku teglice različitih veličina. Teglice postoje u S, M i L veličini, no postoje i neki drugačiji oblici koji nisu teglice. Svaka veličina ima određen broj sati gorenja. Cijene se kreću od 20-ak kuna za male svijeće (nemaju nikakvu ambalažu, nisu u staklu) pa sve do nekih 270 kn za L svijeće.

Yankee Candle svijeće

Zašto ih volim?

  • estetski su iznimno privlačne
  • imaju velik izbor mirisa
  • dugo traju
  • miris nije napadan i umjetan kao kod jeftinijih svijeća


Woodwick mirisne svijeće

Woodwick svijeće otkrila sam znatno kasnije u usporedbi s Yankee Candle svijećama, no za kvalitetan proizvod, nikad nije kasno! Woodwick svijeće imaju sve što i YC, ali i jednu predivnu prednost - drveni fitilj i pucketanje dok gore. Ne moram ni spominjati koliko je to posebno tijekom jeseni i zime jer zaista stvaraju predivnu opuštajuću atmosferu. Cijene su podjednake kao i kod YC svijeća ovisno o veličini svijeće.

Woodwick mirisne svijeće


Sve ove svijeće možete kupiti na Notinu, a često budu baš dobre akcije kada ih možete kupiti za znatno manje novaca, stoga svakako istražite ponudu i pratite svoje favorite!



Volite li vi mirisne svijeće?



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)