utorak, 14. svibnja 2019.

Klorane šampon s dragoljubom protiv prhuti

Prvo pitanje: kaže li se prhut ili perut? S jezične strane može oboje, premda sam primijetila da se prhut češće upotrebljava u poslovnom i marketinškom rječniku, a perut u razgovornom stilu, premda nisam pronašla da je jedno bolje od drugoga, bar kad je Hrvatski jezični portal mjerodavni savjetnik. Kako god bilo, u ovom članku upoznat ću vas s jednim šamponom protiv peruti ili prhuti - Klorane šampon s dragoljubom koji sam upotrebljavala malo manje od dva mjeseca kako bih vam mogla prenijeti svoje dojmove.



Ovaj je šampon namijenjen suhoj peruti, a možete razlikovati masnu i suhu. Suhu je lakše riješiti i ja imam taj problem, a pojavljuje mi se sezonski i to baš najčešće u hladnijim dijelovima godine. 


Na deklaraciji možete pročitati da je dragoljub biljka podrijetlom iz Južne Amerike koja ima pročišćavajuća svojstva. Šampon se upotrebljava na način da ga ostavite tri minute na kosi i isperete te to radite dva puta tjedno kao intenzivni tretman, a zatim jednom tjedno kao tretman održavanja.


Ne sadrži parabene i silikone i jedan je od rijetkih šampona protiv peruti koji mi nije mastio kosu, čak naprotiv, kosu s njim perem svaka tri do četiri dana, a prije sam morala prati svaki drugi dan! Kosa nakon njega bude zaista meka i nisam imala osjećaj da mi ju iscrpljuje kao neki jači šamponi iste namjene (npr. Vichy Dercos). 


Narančaste je boje i blaga mirisa, a pakiranje od 200 ml platit ćete oko 70 kn u ljekarnama.

Dolazimo sada na najvažniji dio - djelovanje. Držala sam se uputa na pakiranju i upotrebljavala sam ga dva puta tjedno i u početku nisam vidjela neke promjene, ali postupno su se počele pojavljivati. Nakon desetak pranja primijetila sam veliki pomak, a potrošila sam možda četvrtinu bočice. Nakon gotovo dva mjeseca korištenja mogu zaključiti da ovaj šampon djeluje, ali da morate biti strpljivi. U tom procesu neće vam oštetiti kosu i u mom slučaju sporije se mastila što mi zaista mnogo znači!

Ovo je moj drugi Klorane šampon koji sam isprobala, a svakako vam mogu preporučiti i njihov šampon za suho pranje kose jer mislim da je neusporediv sa svim ostalima koje sam probala (uključujući hvaljeni Batiste).

Na svom Facebook profilu poklanjam jedan primjerak ovog šampona i vama pa se svakako prijavite (hvala, Klorane Hrvatska i Zvone)!


Kakva su vaša iskustva s Klorane šamponima?




*PR proizvod

Broj komentara: 8 :

  1. Imam perut,no primjetila sam da mi ti šamponi protiv peruti isperu boju za kosu.Naime bojam kosu i svaki put kad perem voda mi je sva u boji.Jel je i ovaj takav?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam nedavno isprobala njihov šampon od zobi,za suho vlasište. Za sebe i dijete, po preporuci iz ljekarne. POkazao se odličan. Kako imam problema s prhuti,nisam ni znala za ovaj, hvala ti svakako na prpeoruci <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj dragi je poceo koristiti Sebamed i na pakiranju pise da se prvi rezultati primjete tek nakon 4 tjedna koristenja. Mozda je i to slucaj. Mada je on primjetio da djeluje..uglavnom obecavajuce. Predlozit cu mu i ovaj :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam užasnih problema s peruti. Dok sjedim, ceskam se po glavi i na tamnijoj podlozi izgleda kao da je snijeg padao. :/ Do prije godinu dana nisam imala nikakvih problema. Probala sam Vichy i puno njih, ali ništa nije dugoročno pomoglo. Hvala na recenziji, probati cu ovaj ! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)