subota, 23. ožujka 2019.

Zašto vam puder izgleda loše na licu?

Tjednima ste čitali recenzije nekog pudera i kad su vas napokon uvjerili da se isplati, dali ste previše novaca i onda se potpuno razočarali. Zašto taj puder na slikama izgleda tako dobro i svi ga hvale, a na vašoj koži jednostavno izgleda užasno? 


Postoji velik broj objašnjenja, a navest ću vam one koji su vrlo vjerojatni:

  1. Kupili ste puder koji nije za vaš tip kože - bude mi smiješno kad netko kritizira puder i govori kako isušuje kožu, a ta ista osoba suhe kože kupila je puder namijenjen masnoj koži. S razlogom postoje puderi namijenjeni različitim tipovima kože.
  2. Izabrali ste krivu nijansu - lice vam je narančasto, a vrat bijel kao da niste vidjeli sunca 15 godina? Uzalud i da je najbolji puder na svijetu ako ste uzeli krivu nijansu.
  3. Koža vam je u lošem stanju - ako vam lice izgleda kao erupcija vulkana, teško će vam pomoći puder, već morate posvetiti se njezi kože i liječenju tih problema. Teška šminka može vam samo odmoći i izgledat ćete kao bijela Milka Luflee.
  4. Niste pripremili kožu za puder -  stavljajte puder na nahranjenu i čistu kožu - ako vam se koža peruta, napravite piling i stavite dobru hidratantnu kremu ili primer namijenjen suhoj koži jer inače će puder samo dodatno naglasiti te ljuskice. Isto vrijedi i za masnu kožu - ako vam je koža jako masna, umijte se odgovarajućim sredstvom i stavite matirajuću kremu, a onda tek puder jer ćete inače prosijati za dva sata.
  5. Photoshop varka - gledajući slike na internetu, možda ste pomislili da bi i vaša koža trebala izgledati savršeno zaglađeno i besprijekorno, a zapravo imate pore i nepravilnosti kao i svi ostali. Puder nije filter nakon kojeg ćete izgledati kao porculanska lutka, ali društvene mreže pobrinule su se da svi imaju savršen ten - ali samo na slikama! 

Nadam se da ste pronašli bar jedan savjet koji će vam pomoći!



Broj komentara: 14 :

  1. Imam srece pa imam normalnu kozu lica. Nisam naisla na neki puder koji je jako los, jedino na one koji mi izazivaju nered ili su pretamni.
    Trudim se brinuti se o kozi lica, "hraniti" je redovito..
    Ali da mi neki puderi nisu sjeli- istina. Imala sam velika očekivanja a na kraju nista. Ne treba slusati reklame za pudere xD
    Ne previse! 😅

    OdgovoriIzbriši
  2. Slažem se,od svega mi je najgore kad kupim puder koji mi se ističe na licu.Najbitnije mi je da je prozračan čak ni ne mora imati visoku moć prekrivanja jer nasreću imam normalnu kožu.Nasreću postoje testeri jer ponekad proizvod ne odgovara tipu kože

    OdgovoriIzbriši
  3. Odličan post i apsolutno se slažem sa svime.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako dobri savjeti, slažem se sa svime navedenim! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. potpisujem sve
    moja jedna prijateljica ima masno lice, kupil puder za suho, i ni ne setira ga - i kaže pobjegao mi s lica... well, guuurl ��

    OdgovoriIzbriši
  6. Super članak. Ja npr imam "problem" ispod očiju. Kad stavim puder ili korektor uvuče mi se u bore. Tako mi je sa svim puderima i korektorima bili oni jeftiniji ili skuplji, stavim prajmer al i dalje isto. Piling radim svaki treći dan, koža mi je suha ali dobro hidratiziram. Kako to da spriječim???

    Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti. :)
      Savjetovala bih ti da prvo staviš okoloočnu kremu, zatim korektor utapkaš prstima i nakon toga staviš puder u prahu ili kamenu kako bi sve ostalo na mjestu.

      Izbriši
    2. Hvala ti na odgovoru, svakako budem tako isprobala. Ali prvo se bacam u potragu za okoločnom kremom. Preporuke dobro došle, može i jeftiniji i skuplji cijenovni rang.

      Izbriši
    3. Afrodita Hydra Patch okoloočna :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)