subota, 30. lipnja 2018.

Vodootporni puder koji ima SPF 30 i mat završetak?

Dolaskom ljeta svi smo naglo počeli razmišljati o puderu koji ima SPF, po mogućnosti da je vodootporan i da se nećemo sjajiti, a ja sam u svojoj ladici već neko vrijeme imala puder koji obećava sve tri stavke. Riječ je o Avene Couvrance kompaktnoj obojenoj kremi za normalnu do osjetljivu kožu. Nisam ga isprobavala ranije jer sam dobila nijansu Sand/Sable (3.0) koja mi je ipak malo pretamna prije nego dobijem bar malo boje. Je li dobar kao što piše ili nije, saznajte u nastavku. Napominjem da je riječ o prvim dojmovima jer zbog nijanse nisam mogla proizvod dovoljno dugo upotrebljavati.


Iako je proizvođač naveo da je riječ o obojenoj kremi, upotrebljavat ću naziv puder jer je ekonomičnije, a i što je puder ako ne obojena krema? Riječ je o proizvodu koji dolazi u kutijici te je kremaste teksture. Ima i ogledalce te spužvicu za nanošenje. Količinu od 10 g platit ćete oko 160 kn.




Što kaže proizvođač:


  • PET NIJANSI - Porcelaine (1.0), Naturel (2.0), Beige (2.5) Sable (3.0), Miel (4.0) Prilagođene osobama od svijetle do tamne puti. 
  • NOVA TEKSTURA - Nova tekstura osigurava bolje prijanjanje, omogućava jednostavno i precizno nanošenje uz pomoć visoko podnošljive posebno izrađene priložene spužvice.
  •  ŠTITI OD SUNCA - UV zaštita SPF 30 osigurava visoku zaštitu od sunčevih zraka. Otporan na vodu i znoj, osigurava postojanost šminke.
  • UJEDNAČAVA - Ujednačava ten bez efekta maske na licu. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji s korektorima i tekućim puderima.




Proizvod doista ima dobro prekrivanje, ali ne izrazito visoko, a to ćete i vidjeti na slikama ispod. Doista se teško skida, tako da vjerujem da je vodootporan i svakako je plus što ima SPF 30. 

Od negativnih strana izdvojila bih što ne vidim taj mat završetak koji je obećan, ja izgledam sjajno s njim i moram nanijeti puder u prahu ili kamenu (što sam već i naviknula uvijek raditi pa nije problem). Ono što je možda problem jest da se relativno teško blenda i zato bih ovaj proizvod prije preporučila za ciljano prekrivanje neke nepravilnost, a ne za cijelo lice. 

Na slici ispod možete vidjeti moje nepravilnosti u krupnom planu, ali to je i bio cilj kako biste mogli što vjerodostojnije vidjeti ovaj proizvod na djelu u najtanjem sloju.



Sastav:



Svakako ću ovaj proizvod upotrebljavati tijekom ljetnih dana kada se pojave neke veće nepravilnosti, ali ne na cijelom licu. Premda ovu nijansu ne mogu upotrebljavati cijele godine, prednost je što proizvod koji ima SPF 30 i vodootporan je, ionako bih namjeravala upotrebljavati ljeti. Jedina joj je zamjerka narančasti podton koji se mora dobro neutralizirati.

Iz iste sam linije isprobala i korektor u olovci i tekući puder koji upotrebljavam one dane kad mi je koža u kritičnom stanju pa ne bih željela dodatno naštetiti joj nekim drugim puderima, a Avene je marka kojoj vjerujem. 


Jeste li možda isprobali ovaj proizvod?




*PR proizvod

2 komentara :

  1. Nisam ali također vjerujem Avene proizvodima

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dosad sam bila zadovoljna svim proizvodima, tako da je s razlogom i drago mi je da dijelimo mišljenje. :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)