ponedjeljak, 9. listopada 2017.

Online shopping: savjeti za uštedu

Živimo u vremenu kada je online kupovina postala uobičajena te svi koji imaju PayPal, mogu bezbrižno kupovati na gotovo svim stranicama. Ako vam se ne sviđa ponuda u vašoj blizini, nema veličina odjeće koju vi trebate, rasprodani su ruževi u nijansi koju tražite ili nemate vremena za obilaženje trgovina, onda je online kupovina baš ono što vam može pomoći. Međutim, ona je također i dvosjekli mač jer u moru predivnih stvari neće vam biti lako suzdržati se od trošenja i moglo bi vam se dogoditi da potrošite više nego što biste trebali ili da kupujete ono što nikada ne biste. Kako se to ne bi dogodilo, donosim vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći. 1. Pretplatite se na newsletter

Premda će vam neke stranice neprestano slati obavijesti koje vas ne zanimaju, često ćete baš na taj način dobiti obavijesti o sniženjima, posebnim pogodnostima i besplatnoj poštarini koje nećete pronaći na njihovoj stranici. 

2. Čekajte sezonska sniženja

Kao što su velika sniženja u trgovinama, tako postoje i na internetu, osobito kada je u pitanju odjeća. Na nekim stranicama stranicama još sada možete pronaći ljetnu odjeću za samo nekoliko dolara, a dobro će vam doći za sljedeću sezonu. 

3. Usporedite ponudu

Često je teško odabrati s koje stranice nešto naručiti, a činjenica je da se cijene znaju jako razlikovati. U Hrvatskoj vam može pomoći stranica jeftinije.hr gdje možete usporediti cijene različitih proizvoda u različitim online prodavaonicama. Primjerice, ako kupujete kozmetiku, odete na kategoriju Šminka i tamo vidite što je sve u ponudi i kolika je gdje cijena. Ako poput mene volite skupe ruževe za usne, onda ćete ovo smatrati vrlo korisnim.   

4. Uplatite određen iznos na račun 

Ja imam posebnu karticu za online kupovinu na koju uplaćujem novce samo po potrebi i to je vjerojatno jedini način da se uspijem kontrolirati. Ako vidim neku lijepu haljinu, odem u banku, uplatim na račun iznos tek malo veći od cijene te haljine i onda ju naručim. Neću potrošiti novce na nešto što mi ne treba, a opet ću pronaći nešto što mi se sviđa i treba.

5. Podijelite troškove poštarine 

Postoje brojne stranice s odličnim proizvodima, ali poštarina ponekad vrijedi više od samog proizvoda. U takvim slučajevima najbolje je da se dogovorite s prijateljicama i zajedno naručite te podijelite troškove poštarine. Jedino pripazite ako naručujete izvan Europske unije kako ne biste platili carinu i/ili PDV ako vam je iznos previsok.


Imate li vi koji savjet za mene?2 komentara :

  1. Ja nažalost imam mobilnu aplikaciju pa u sekundici potrosim vise nego sto treba ��

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan post! A tačno je to da se više potroši kada online kupujemo. Ja kada uđem na neke sajtove, izgubim glavu :D totalno zaboravim šta sam htjela, a naručila bih sve i svašta :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)