ponedjeljak, 31. srpnja 2017.

Ruževe kronike: Cirkus u mojoj glavi

Voljela bih da sam ostala anonimna kad sam kretala s pisanjem bloga jer bih vam sada mogla napisati toliko toga što mi se trenutno događa bez straha da će cijeli grad i okolica o tome pričati. Trenutno me toliko toga guši da nisam sigurna u kojem smjeru trebam ići. Zapravo, mislim da znam, ali za njega je potrebno znatno više snage nego što ja trenutno imam.



Ne želim biti nova Carrie Bradshaw, ali trenutno imam dovoljno materijala da napišem solidne memoare. Da napišem roman, mislili biste da je znanstvena fantastika. Sigurno. Još od viših razreda osnovne škole pisanje je bilo moj ispušni ventil i kad bih osjećala da je cijeli svijet na mojim ramenima, pisanje bi pomoglo.

U posljednje vrijeme doista razmišljam o tome da proširim tematiku svoga bloga jer mislim da mogu znatno više toga reći od toga koliko jedan ruž traje na usnama ili kakve je pigmentacije neko sjenilo. Ne želim podcjenjivati beauty sferu života, ali činjenica je da su to sitnice koje ne znače život. One ga uljepšavaju, daju nam tu dozu šljokica koju trebamo, ali ga ne ispunjavaju. Međutim, nisam sigurna kako bi kretanje tim putem završilo i kako biste vi to prihvatili. Kako bi to moja okolina prihvatila.

U nezgodnom sam položaju jer sam odabrala nastavnički smjer na diplomskom studiju, a to znači da ću morati ili brisati velik broj svojih članaka i videa ili ću se morati boriti s nemilosrdnom djecom koja ne mogu shvatiti da profesori imaju svoj život koji se znatno razlikuje od stajanja pred pločom i diktiranja.

Jedina razlika između moje glave i cirkusa trenutno je ta što je cirkus nešto zabavno.

Zamislite da vas netko zaprosi nakon tri dana (ne)poznavanja i da upoznate osobu koja vam kaže da ima noćne more već deset godina i priča s demonima.


I to je samo jedna rečenica. 




Broj komentara: 11 :

  1. Nadam se da ćeš naći način da nam pišeš o tome. Ivana sa kanala Be bold and brave by Ivana je nastavnica u školi i do sada nisam vidjela da je imala išta osim pozitivnih komentara svojih učenika tako da možda ipak ne moraš brisati svoj objave. Sretno

    OdgovoriIzbriši
  2. Napravi novi blog o kojem ces pisati sto zelis, bez pravog imena i eto.
    Ali voljela bih čitati sto pises 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razmišljala sam o tome, doista... Međutim, imala bih dosta poteškoća s tim, primjerice, kako u moru blogova, uopće predstaviti još jedan ako želim ostati anonimna :)

      Izbriši
  3. samo piši Mirna, nemoj se ustručavati i obuzdavati :D to je valjda najgore sto netko moze učiniti za sebe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, premda nije lako ni iznijeti svoj prljavi veš, kako bi se reklo :D

      Izbriši
  4. Ja i Bitchy Dust smo isto profesorice i vjerojatno 10 godina starije od tebe. Pisi o onome sto te veseli, a to sto imas potrebu pisati i o necemu izvan beauty sfere govori o tome da sazrijevas. Uvijek postoji opcija da otvoris drugi blog ako je poriv da bas moras nesto izreci veci od toga da to moraju procitati bas ovi ljudi koji te prate na ovom blogu. I da... bila sam zaprosena dan nakon sto smo se upoznali...pravila se da to nisam cula i kad je ponovno pitao za 2 mjeseca rekla sam DA. Zbog financija smo s vjencanjem pricekali 3 godine, ali eto skupa smo vec 15 godina. Doduse ja sam znala da je on onaj pravi vec i drugi dan jer otkako smo se upoznali bili smo nerazdvojni i pomislila sam si kako mi je s njime tako dobro da zelim ga imati pokraj sebe do kraja zivota. Tada smo imali samo 18 i jos uvijek tako mislim. I on isto. Mozda ti moj primjer pomogne da razmislis o svemu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E da i Girly Girliness - Josipa isto radi u školi

      Izbriši
    2. Jao ja sam imala problema kad su klinci otkrili moj Youtube kanal tako da je on do daljnjeg ugašen. Teško je uspostaviti disciplinu u razredu kad na kanalu objavljuješ silly videe kakve sam ja objavljivala :D Ali zanimljivo, blog mi nisu pronašli. Pretpostavljam da ih ne zanima za njih tako "star" medij kao što je blog :D
      Mirna dobro da razmišljaš o tome jer ja nisam! Ali nema veze, dobro sam se zabavila neko vrijeme na youtubeu :)

      Izbriši
    3. Hvala vam svima na razumijevanju i podršci <3 Ne brinem se oko pisanja o kozmetici, već o nekim životnim temama koje su, većinom, lude :D No nešto ću već riješiti :)

      Izbriši
  5. Većinom koristim Catrice lakove za nokte, obožavam sve njihove crvene nijanse, ovaj nisam još isprobala, bas bih voljela :) Maja Matijašec :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)