ponedjeljak, 5. prosinca 2016.

La Roche-Posay Effaclar Duo (+) Unifiant

Ako imate problematičnu kožu, onda vjerujem da ste bar jednom u životu isprobali LRP Effaclar proizvode, neovisno o kojem je proizvodu riječ. I sama sam isprobala gel za čišćenje iz te linije te Effaclar Duo i onda Duo (+), a posljednji je na red došao Effaclar Duo (+) Unifiant o kojem vam danas i pišem.




Riječ je o dnevnoj kremi koja ujednačava ten, ali djeluje i protiv nepravilnosti, tako da nije riječ samo o običnoj toniranoj kremi.
Kada sam prvi put upotrebljavala Effaclar Duo prije nekoliko godina, spalio mi je lice i nisam imala dobru reakciju. Kada sam dala šansu Duo (+) inačici, izazvao mi je nove prištiće koji se nikako nisu povlačili i onda sam odustala i od njega. Nekako sam se nadala da mi je ovo sada treća sreća i, moram priznati, bila je. Za početak, nije bilo nikakvih novih prištića, nije mi spalio kožu i nije bilo negativnih posljedica kao što sam prije imala. Upotrebljavala sam ga svako jutro, nekada kao bazu puderu jer je tekstura idealna za tu namjenu, a nekada ne bih ni nanosila puder, ovisno o stanju kože.


Što se prekrivanja tiče, ono je stvarno slabo i ujednači malo ton kože i malo prekrije crvenilo, ali ništa više. Naravno, ja sam naviknula na jako prekrivanje i onda je ovo za mene baš slabo, stoga možda vaše mišljenje ne bi bilo isto. Postoje dvije nijanse - Light i Medium. Meni je Light presvijetla, a Medium pretamna, tako da je najbolje kada ih pomiješam. Pretpostavljam da bi većini odgovarala nijansa Light, a meni je svijetla jer inače nemam baš tako jako svijetlu put.


Po pitanju prištića i liječenja problematične kože, nisam primijetila neke velike razlike. Nije mi izazvao nove prištiće, ali nisam primijetila da mi je koža vidljivo bolja nakon dva mjeseca gotovo svakodnevnog korištenja. Ako je i bilo nekih promjena, onda nisu drastične jer vjerujem da bih inače primijetila.

Sve u svemu, za razliku od njezinih prethodnica, ova me krema nije razočarala, ali ne mogu reći da me oduševila i da ne mogu bez nje. Sviđa mi se najviše kao dnevna krema, osobito ako ne stavljam puder, ali želim bar malo prekrivanja, a pritom da ne davim kožu nekim drugim kremama koje začepljuju pore i stvaraju nove probleme.

Cijena za 40 ml iznosi oko 130 kn.

Jeste li probali ovaj proizvod?


*PR proizvod

4 komentara :

  1. Imam ovu kremu ali u tamnijoj nijansi i sada mi je ipak pretamna. Ali meni je to svejedno preslabo prekrivanje i zato sam i uzela tamniju nijansu jer mislim da ce biti odlicna za ljeto kada volim laganije prekrivanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je slabo, ali onima s boljim tenom, mislim da je taman :)

      Izbriši
  2. Ovo bi kod mene ipak bio pass... više volim BB kreme za laganoprekrivanje i hidrataciju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. One su dobre, ali ne utječu na problematičnu kožu poput ove kreme :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)