četvrtak, 31. ožujka 2016.

TOP 5 proizvoda za svakodnevnu njegu problematične kože

Godinama sam tražila proizvode koji će savršeno odgovarati mojoj koži, ali nikada nisam uspjela pronaći baš sve što me zadovoljava. Ako bih našla sredstvo za skidanje šminke i čišćenje lica, onda ne bih pronašla kremu za prištiće ili za kontrolu lučenja sebuma. Sada mi se napokon čini da sam pronašla ono što mi najbolje odgovara, a neke od najboljih proizvoda koje svakodnevno koristim, pokazat ću vam u ovom postu. 


Prva stvar o kojoj morate voditi računa kod odabira proizvoda za problematičnu kožu - NIJE dovoljno koristiti samo kremu ili gel namijenjen problematičnoj koži. Naravno, to vam je potrebno, ali nemojte zato zanemariti sve ostale proizvode koje vaša koža treba - piling, hidratantna krema, sredstvo za čišćenje itd. Krema s kiselinama samo je jedna karika u lancu i zato ću vam danas pokazati što bi vam još dobro došlo te svoje preporuke.

1. MICELARNA OTOPINA

Na kraju dana morate imati nešto čime ćete kvalitetno očistiti lice, nije vam dovoljna samo voda ili vlažne maramice. Preporučujem vam Byphasse micelarnu otopinu iz nekoliko razloga: ne sadrži alkohol, parabene i sapune koji bi vam mogli dodatno iritirati kožu, povoljna je i lako dostupna (40 kn za 500 ml), odlično skida šminku čak i s očiju, ne izaziva dodatne prištiće. Možda ćete osjetiti potrebu umiti se nakon korištenja jer ostavlja tanak sloj na licu, ali ništa što bi umanjilo sve pozitivne strane koje sam nabrojala.



2. TERMALNA VODA

Ukoliko živite u većem gradu gdje je voda zagađena i puna metala, možda je voda jedan od razloga zašto vam je koža u lošem stanju. Ja sam to primijetila na sebi jer u mjestu studiranja i u gradu kojem inače živim, voda je neusporediva. Iz tog razloga počela sam svakodnevno koristiti termalnu vodu za lice kao zamjenu običnoj, a trenutno je to Uriage termalna voda u spreju koju možete kupiti u skoro svim ljekarnama. Dolazi u različitim veličinama, a ova moja je od 150 ml i košta oko 80 kn. Odlična je za umiriti kožu, osobito ako ste prije toga istiskivali prištiće ili radili nešto što bi bilo bolje da niste, ali svi smo svjesni da se protiv toga ne može. 



3. BLAGI PILING ZA LICE

Blagi je namjerno naglašeno u podnaslovu jer ne treba vam neki grubi piling koji će iritirati kožu, ako vam je koža upaljena, ne želite da bude još gora situacija. Preporučujem vam Olival piling s uljem smilja koji je uistinu nježan prema koži, a zrnca koštica masline i marelice upravo obavljaju tu ulogu uklanjanja mrtvih stanica kože. Uklonit će sve ljuskice koje imate, a neće dodatno iritirati. Košta 30 kn za 75 ml koji će vam dugo trajati. 



4. KREMA ZA PROBLEMATIČNU KOŽU (s kiselinom)

To je ono što vjerujem da svi imate, ali niste pretjerano zadovoljni. :D Bar je tako bilo kod mene dok nisam probala Murad Blemish Clearing Solution gel-kremu koja me spasila. Preko noći sazriju svi potkožni pristići, a postojeće isuši i drži mi kožu pod kontrolom kao nijedna druga krema koju sam probala (LRP Effaclar Duo, Bioderma Sebium Serum, Avene Cleanance K itd.). Sadrži salicilnu kiselinu, antioksidanse i ulje čajevca. Nimalo ne peče čak ni ako ju stavite na iritirana mjesta, ne ostavlja mrlje i ne isušuje kožu, tj. ne spali ju kao brojne kreme s kiselinama u sastavu. Cijena joj je nešto viša, 367 kn za 50 ml, ali ta će količina trajati jako dugo jer je potreban samo jedan jako tanak sloj čak i ako imate cijelo lice problematično (kod mene je to samo T-zona). S obzirom da su svi ostali proizvodi koje sam vam preporučila prilično povoljni, u djelotvornu se kremu uvijek isplati uložiti. Uostalom, isto vam je hoćete li kupiti tri koje vam neće pomoći ili jednu koja hoće.



5. SREDSTVO ZA KONTROLU LUČENJA SEBUMA

Sebum je spoj lipida koji luče žlijezde lojnice i on je vrlo važan za normalnu funkciju naše kože, ali ukoliko dođe do pretjeranog lučenja sebuma, tada ćete se pretjerano mastiti i mogu vam nastati novi prištići. Avene Cleanance emulzija jedini je proizvod koji mi primjetno utječe na lučenje sebuma i zato se našano na top 5 listi. Koristim ga kao bazu za puder i s njim puder duže traje na licu te se kasnije počnem mastiti, a to mi je jako važno. Cijena mu je oko 120 kn, a možete ga kupiti u ljekarnama.



Nadam se da vam je ovaj post bio koristan i svakako podijelite sa  mnom svoje favorite! Preporučujem vam i da pročitate jedan post iz arhive o tome kako sam izliječila jako problematičnu kožu jer, na kraju krajeva, kreme su tu da pomognu, ali neće riješiti cijeli problem. Klik!


Broj komentara: 8 :

  1. Meni Murad Blemish Clearing Solution uopće ništa ne radi, srećom pa imam travel size pakiranje. Vjerojatno ima premali postotak salicilne za moju kožu. No na iherbu sam našla HG proizvod s 2% salicilne, a duplo jeftiniji od Murada i na mojoj koži 100 puta bolji :)
    Zato bih savjetovala da se isproba neki tester ili travel size Muradove kreme jer je visoka cijena, a ako nekome ne odgovara, otišle pare u vjetar ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom, savjet je odličan, da, i ja sam prvo koristila travel size pakiranje prije ovoga, samo što je meni bilo odlično. Šteta što ti nije djelovao, prva si koja je to rekla, dosad nisam čula da nekome nije djelovao :/

      Izbriši
  2. Evo sa 25 god jos nisam nasla idealnu postavu. Koza je puno bolja nego prije, pametnija sam i ja nego ranije, slazem se da je najvaznije ciscenje i naravno aha/bha kiseline i hidraracija. Sto se tice ove micelarne, meni se nikako ne svidja, pekla me je sa oci i imala uzasan miris, necu je vise kupiti. Trenutno koristi proizvod sa kiselinama od paulas choice i eucerin laganu hidratantnu za dan. Muradove proizvode odavno zelim isptobati, ali cijena je dosta visoka pa cu pokusati doci do travel size pakiranja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je pronaći idealno i to će se tražiti vjerojatno gooodinama :D Ali dobro je kada se nađe nešto blizu idealnom :) Ako ti ta Byphasse micelarna nije odgovarala, probaj Biodermu ili Eucerin :) Meni je ova super, ima neprimjetan miris i baš je nježna za moju kožu :)

      Izbriši
  3. Već duže namjeravam pohvaliti tvoj blog, baš volim čitati tvoje postove, a i vlog i instagram su ti super! :* I moram spomenuti da sam muku mučila s problematičnom kožom dok nisam pročitala tvoj post o tome kako si se rješila tog problema i dok si nisam i sama nabavila aloe veru. Lice mi se preporodilo a koristim ju tek desetak dana. Koža mi nikad nije bila čišća, presretna sam :D Ima tu još nekoliko prištića, ali napokon se ne moram "zažbukati" za svako izlaženje iz stana, a sve to dugujem tebi, tako da ogromno HVALA! <3 Što se tiče svakodnevne njege, moj je stalni favorit za čišćenje Afroditina pjena za masnu i nečistu kožu (ona stara linija, tamno tirkizna), a uz nju ponekad koristim i Bipinu četkicu za piling. Primjetila sam da mi je lice bilo zaista jako loše dok sam koristila Byphasse tonik, a ni na Nivein nije nešto bolje reagiralo, tako da sam sad u potpunosti izbacila tonike. Trenutno sam u fazi potrage za sredstvom za kontrolu sebuma, sad si mi bacila bubu u uho s ovom Avene emulzijom, inače već duže pikiram Uriage Hyseac 3-regular :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako mi je drago to pročitati, hvala tebi! <3 Aloe vera uistinu je spas za sve nas koji muku mučimo s problematičnom kožom. Nisam upoznata s tim Uriage proizvodom pa ne mogu dati više komentara, ali Avene zato mogu preporučiti :)

      Izbriši
  4. Trenutno testiram Byphasse mleko za skidanje sminke i ok je, zadovoljna sam :) <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)