utorak, 11. kolovoza 2015.

Omiljene kreme za lice ovog ljeta

Ljeti posvećujem ogromnu pozornost njezi kože jer je često izložena suncu, moru i soli, a duge noći i nedostatak sna nimalo joj ne pogoduju. Godinama sam tražila proizvode koji će odgovarati mom licu, puno sam se puta poskliznula i razočarala, samo pokvarila lice i izazvala dodatne probleme. Mislim da sam napokon pronašla određene kreme za lice različitih namjena koje mi potpuno odgovaraju i danas vam predstavljam moje četiri ljubimice.




  • Bioderma Sebium Serum – jedina krema namijenjena njezi problematične kože koja mi nije izazvala dodatne prištiće, spalila ju i pokvarila. Ne znam jesu li ostale toliko loše ili ja ne znam naići na prave. Koristim ju svaku drugu večer prije spavanja i ona mi pomaže držati T-zonu pod kontrolom. Lagano isuši prištiće, ali pomalo i kožu, stoga ju ne bih preporučila suhokošcima.


      Cijena: oko 108 kn


  •  Avene Cleanance emulzija – moja T-zona jako se masti, stoga uvijek prije nanošenja pudera stavljam ovu kremu na lice. Ona kontrolira lučenje sebuma i učini razliku od 3, 4 sata po pitanju mašćenja. Lagane je teksture i brzo se upija, stoga ne morate dugo čekati prije nanošenja pudera.      
  • Avene Cleanance emulzija za regulaciju sjaja i mašćenja kože za svakodnevnu njegu mješovite i masne problematične kože, sklone stvaranju akni. Vlaži kožu i ne iritira. Sadrži ekstrakt koštica bundeve koji regulira mašćenje i Avène termalnu vodu. Zahvaljujući jedinstvenom sistemu mikrokapsula, matira nepoželjni sjaj i omogućava postojanost šminke.

     
     Cijena: oko 120 kn







  •       Olival regenerativna krema s uljem smilja - lagana hidratantna emulzija za posebnu njegu normalne, mješovite i masne kože lica. Potiče obnovu površinskih stanica kože, dubinski vlaži i hrani kožu lica. Kompozicija prirodnih sastavnica nevena, gospine trave i noćurka ima snažan antioksidativan i regenerirajući učinak. Visokokvalitetno ulje makadamije brzo se upija, ne masti i koža ostaje ugodno glatka i svilenkasta. Glavna aktivna tvar – eterično ulje smilja potiče obnavljanje i spriječava nastajanje bora.

Ovo je krema koja mi pomaže u zacijeljivanju ožiljaka od prištića i koža se prije vrati na staro nakon izbijanja prištića. Kod nje mi jedino smeta intenzivan miris, ali i preko toga mogu prijeći jer mi se sve ostalo sviđa. Volim prirodne i djelotvorne proizvode koji maze i hrane moju kožu.

Cijena: oko 60 kn




  •    Eucerin AQUAporin Active – krema koju hvalim gdje god stignem, a i moj dečko ju koristi. Najbolja njega nakon cijelog dana provedenog na suncu, umiri kožu i bogato ju nahrani. Sviđa mi se što nije masna i dosta se brzo upije, a opet dovoljno hidratizira moju kožu.


      Cijena: oko 125 kn


       Ako bih u nešto uložila novce, to su onda dobri proizvodi za njegu kože. Ovo nisu preskupe kreme i mislim da se može izdvojiti stotinjak kuna za nešto što je djelotvorno. Koji su vaši favoriti?


Mirna <3 

Broj komentara: 12 :

  1. Koristim Olival regenerativnu i meni je super za sve. :D Kao podloga za puder i kao noćna i dnevna i koje ju god svrhe trebam :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Svojedobno sam probala sve ove kreme osim Olivala, i ni jedna mi nije odgovarala :( I dalje sam se sjajila i napravile su mi nered, pogotovo ova avene za matiranje, najgora moguća podloga za šminku... Šteta, jer sve su to u pravilu dobre kreme, drago mi je da tebi odgovaraju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj, to samo pokazuje koliko se koža svake osobe razlikuje :/

      Izbriši
  3. Ja kombiniram, ali navečer završavam s Olivalovom hidratantnom kremom... In love!

    OdgovoriIzbriši
  4. Aquaporin Light je jedna stvarno divna, lagana krema za topliji period, koristila sam ranije i Avene, ali više mi ne bi odgovarala, koža mi se jako promenila u poslednje dve godine.

    OdgovoriIzbriši
  5. Uvijek izbjegavam te Olivalove proizvode sa smiljem zbog mirisa, ali ako će mi pomoći u uklanjanju flekica i ožiljaka, možda se isplati isprobati. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Eucerinova kremica je fenomenalna i jedna od onih koje uvek hvalim i preporučujem :)) Imala sam i Cleanance emulziju i isto mi je bila dobra :) Ove dve preostale nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)