subota, 20. lipnja 2015.

Omiljeni tekući puderi za ljeto

Vjerujem da ste već tisuću puta čuli koliko je važan odabir dobrog pudera koji će vam potpuno odgovarati, ali nije na odmet to ponoviti još jednom - o da, važno je jako! Za svako godišnje doba imam posebne pudere jer se moja koža mijenja u skladu s temperaturama. Zimi zna biti mjestimično suha, a ljeti mi je T-zona sjajna kao da se mažem mašću ili uljem. Isto tako, budem prilično tamna od sunčanja i onda svakako moram kupovati pudere koji će odgovarati boji kože, a to često zna biti puder i do 2 ili 3 tona tamniji nego što kupujem tijekom ostatka godine. Naravno, važno mi je i da ima SPF te da je što postojaniji jer se ne želim cijela otopiti.
 Ukoliko i vi imate problema s odabirom ljetnog pudera, pomoć stiže! :)



Vodič za odabir ljetnog pudera

1. Morate znati koji je vaš tip kože. 90 % djevojaka koje sam to pitala kad sam ih šminkala, nisu znale odgovoriti. Dakle, ako vam se koža peruta, gruba je na dodir - suhi ste tip. Ako se sjajite kao da ste uronili glavu u fritezu s uljem (nadajmo se još hladnim :D) - masni tip. Kombinacija tih tipova znači mješoviti tip. Ako vam koža ne pokazuje nikakve posebne znakove, ne sjajite se, ne perutate, ne zateže vas - normalni tip. Ukratko objašnjeno. 

2. Rijetki su ljudi svjesni potrebe za korištenjem SPF-a, a vjerojatno i neće postati svjesni ukoliko se malo ne obrazuju ili dok ne vide posljedice na vlastitoj koži. Brojni puderi sadrže SPF faktor, istina, sjajit će se na fotografijama zbog njega, ali bar će vam koža biti koliko-toliko zaštićena. 

3. Ljeti vam često boja kože nije ujednačena zbog nejednolikog izlaganja suncu. Ukoliko želite da vam lice izgleda u skladu s ostatkom tijela, gledajte da je nijansa što sličnija vratu i prsima jer nema smisla ako su vam ruke i lice jako tamni, a vrat i prsa puno svjetliji - to je puno uočljivije.

4. Mnogi ne žele uložiti u ljetni puder jer razmišljaju kako će im on trebati samo 2 mjeseca i nakon toga ga opet ne mogu koristiti. Postoje puderi koji imaju rok trajanja 2 godine i jednako su dobri kao prvoga dana, a o jednom takvom čitajte u nastavku. 

5. Ne preporučujem vam dnevno nošenje pudera ljeti ako to nije nužno, osobito ne ako idete na plažu ili bazen, planirate se kupati i sunčati. Drugo je ako idete na kavu ili večernji izlazak, ali ovako pokušajte to smanjiti i pustite kožu malo da diše. 

Moje preporuke

 MAC Studio Fix Fluid - ima SPF 15, izuzetno je postojan, odlično prekriva i potrebno ga je stvarno malo za cijelo lice jer je gust. Ako imate čist ten, možda će vam biti pretežak, ali za sve one s problematičnom kožom - nema boljeg. On je jedan od pudera s rokom trajanja 2 godine, tako da ako ga kupite za ljeto i bude tamniji nego što će vam trebati tijekom ostatka godine, možete ga miješati s nekim svjetlijim puderom, ali i ostaviti ga za iduće ljeto. Moja je ljetna nijansa NC30, još uvijek mi je taman, ali čekam da odem na more i uhvatim malo boje te ga opet mogu koristiti. Otkad sam ga isprobala prvi put, rado mu se vraćam. Cijena: 250 kn + pumpica oko 30, premda nisam sigurna. Pumpicu ćete morati kupiti samo prvi put, a onda ju uvijek možete premjestiti u novu bočicu. Drage dame, dugo ste čekale MAC u Hrvatskoj, sad je napokon stigao, stoga uložite u nešto korisno.

Maybelline Fit me! - ima SPF 18, dosta dobro prekrivanje i postojanost, možda ne tako izvrsnu kao prethodni, ali treba uzeti u obzir da je njegova cijena 100 kn te da je za te novce jako dobar. Rok trajanja mu je 12 mjeseci, a moja je ljetna nijansa Natural Beige. 

Oba pudera odgovaraju problematičnoj i masnoj koži, premda ja još koristim i Ben Nye Banana puder u prahu nakon njih. Sjajiti se počnem nakon 4 sata, ali to je sasvim normalno za mene, a osobito u kombinaciji s visokim temperaturama. 



Kao što možete vidjeti, oba su mi još pretamna, ali brzo će se to promijeniti. :) 

Koji su vaši omiljeni ljetni puderi? 

Mirna <3

Broj komentara: 18 :

  1. Ljeti skoro da i ne nosim puder, pogotovo ako sam na plaži. Navečer ga koristim, ali i tada ne previše jer mi nije potreban. I meni je Maybelline trenutno pretaman i jedva čekam da dobijem malo boje, pa da ga mogu koristiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš sreće ako ti nije potreban :) Valjda će uskoro biti malo boje :D

      Izbriši
  2. Dal Fit me ima kod nas za kupiti? Ja se ne mogu sjetiti jesam li ga vidjela negdje obzirom da sve naručujem preko interneta.

    OdgovoriIzbriši
  3. I za ljeto i za zimu maybelline affinitone. Samo mijenjam nijanse, ljeti naravno uzmem tamniju. Ako je netko isprobao sve moguće, žive i nežive, dobe i loše, skupe i jeftine, u hrvatskoj dostupne i u inozemstvu dostupne lagano i teško prekrivajuće, lagane i teške za kožu onda sam to ja. Dakle, puderi su mi fetiš, nemam puno problema s kožom, ali pudere uvijek kupujem. Moja koža se već umorila od isprobavanja pudera. :-) Moj novčanik se umorio....:-) Ono što želim reći je da se uvijek-i ljeti i zimi najrađe vraćam affinitonu, najboljem puderu ikad (bar meni) i još k tome po cijeni od 50-ak kuna ili manje ako je na popustu. A zaista, većina pudera koje sam isprobala su u rangu 200-400 kn. Svi imamo svoe favorite, moj je definitivno ovaj. <3!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nije bio ništa posebno :/ Ali da, to sve ovisi od osobe do osobe.

      Izbriši
    2. Apsolutno, koža drugačije reagira. Recimo, fit me mi je ok, ali ovaj mac katastrofa. Izazvao mi je hrpu prištića kojima inače nisam sklona i jednostavno mi grozno sjeda na lice.

      Izbriši
  4. Mislim da fit me izlazi iz prodaje. Vidjela sam da ga nema na polici kod mny proizvoda, vec je na posebnoj polici sa snizenim proizvodima, btw sad je 45 kn. No, nemoj me uzet za riječ sto se izlaska iz prodaje tice:D

    OdgovoriIzbriši
  5. Volim da citam ovakve blogove. Super je post. Korsitim fit me u kamenu i prezadovoljna sam ali tecni nigde nisam nasla :/

    http://www.adelaacanski.com/

    OdgovoriIzbriši
  6. Hm, morala bih isprobati ovaj Fit Me konačno, samo se nadam da imaju dovoljno žutu nijansu za mene :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Citala sam o Maybelline Fit Me puderu dosta pozitivnih recenzija, moracu da ga probam, verujem da je odlican za ovaj letnji period. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično si ovo napisala! :)
    Mislim da će mnogim djevojkama koristiti.
    Također odličan odabir pudera! :D

    OdgovoriIzbriši
  9. da li Fit me još uvijek ima kod nas za kupit? ja sam gledala u dm-u u Osijeku i nema :/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)