subota, 14. ožujka 2015.

Ruževe kronike #2 (muke s problematičnom kožom i nova ljubav)

Opis moje kože u zadnja dva mjeseca - minsko polje. Preciznije, to bi bio opis čela, priznajem da mi je ostatak lica u najboljem redu, ali ipak, osjećam se kao da sam opet u sedmom razredu osnovne škole. Prvo sam prestala koristiti sve moguće kreme osim onih namijenjenih problematičnoj koži, zatim sam kupila puder koji sam koristila već prije pa da ne bi bilo da je puder problem, kistove sam počela prati još češće, uklonila sam sve takve faktore koji bi mogli utjecati na kožu. Kad se ništa nije promijenilo, guglala sam recenzije krema i kupila novu te se opet ništa nije promijenilo, štoviše, postalo je još gore. Danas sam kupila posljednju kremu te namjene, a ako ona ne bude djelovala, onda odustajem i tražim nekog čarobnjaka. Prvo sam koristila Bioderma Sebium Serum koji sam koristila i prije jer mi je držao kožu pod kontrolom, nikada ju nije potpuno očistio, ali nisam imala pet potkožnih akni kao danas. Nakon toga sam kupila Avene Cleanance K kremu na temelju recenzija koja je nešto najgore što sam probala - lice me peče pri svakom nanošenju, a ako ju stavim navečer, ujutro se probudim puna prištića čak i ondje gdje ih nikada nisam imala. Prvo sam mislila da je to faza čišćenja, ali mjesec dana stvarno je previše. I današnji, već očajnički potez, bio je kupnja La Roche-Posay Effaclar Duo Plus kreme. Obični Effaclar Duo koristila sam prije godinu i pol i nismo se nikako našli, ali sam ovaj kupila jer sam imala tester od 5 ml koji sam koristila nekoliko dana i svidjelo mi se kako isuši prištiće bez da mi stvara nove. Još sam naišla na lijep set u kojem se dobiju neki LRP proizvodi gratis.




Inače, imam jako dobre pudere - Revlon Colorstay i Bourjois Healthy Mix koji sve to toliko dobro prekriju da se sama čudim kako se ne vidi. No nikada nisam bila osoba koja ne može izaći iz kuće bez pudera, a sada sam to postala i to mi se ne sviđa. Priznajem, za osobu s inače koliko-toliko čistom kožom, ovo je strašno, premda to nije ništa za ljude koji posjećuju dermatologe pa mi govore da ne pretjerujem. Svi mi imamo neke svoje granice i ne percipiramo stvari jednako.

Kako ne biste rekli da se samo žalim, idemo i na pozitivne stvari! Pronašla sam novu ljubav! :D Napokon je u moje ruke došao MAC Rebel. Dugo sam ga željela i hvala prijateljici koja studira u Zagrebu te mi ga je kupila. Čim ga poslikam na usnama, ide recenzija.


Za točno 2 tjedna održat će se treći Beauty Blog Day u Zagrebu! <3 Jedva čekam! Prošlogodišnji je bio izvrstan te vjerujem da će i ovaj biti takav. Blogerice, vidimo se? :)

Isto tako, na blogu je aktualno darivanje, stoga vas pozivam da se prijavite ukoliko još niste.


To bi bilo sve za ove kronike, a u idućima vas očekuje malo detalja iz privatnog života. :D

Btw, imate vi kakve savjete za problematičnu kožu? Sve me zanima!

Mirna <3

Broj komentara: 19 :

  1. Meni je Effaclar Duo + očaj, apsolutno nikakvog pomaka nije bilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je, mišljenja su oko takvih stvari podijeljena, tako da ćemo vidjeti kako će djelovati meni. :/

      Izbriši
  2. Moram po neki MAC ruz uskoro, imam Brave na pameti vec dugo jer nisam slicnog nasla nigdje drugdje :) vidimo se na BB danu ove godine, dolazim pa se nadam da cemo se i upoznati :)! Meni isto nazalost LRP effaclar duo + nije pomogao, nekako mi je isusio kozu, ali vjerujem da je drugima dobar...treba isprobati pa vidjeti. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidimo se! :) Da, ne reagira svačija koža jednako. :/

      Izbriši
  3. Ovaj LRP set mi se baš sviđa :D Effaclar duo ne koristim jer mi nije potreban, no uzet ću ga sestri kojoj je to omiljena kremica. Fluid sam imala i odličan mi je bio. Jel on u ovom setu u full pakiranju od 30 ml?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije, nije, on je samo kao tester od 5 ml :)

      Izbriši
    2. Bilo mi je to malo čudno zbog cijene, ali na slici izgleda veliko, kao da je full pakiranje u pitanju :D

      Izbriši
  4. Takodje imam problematicnu kozu, postoji period kada je odlicna i onda je necim iziritiram i pojavi mi se hiljadu bubuljica. Koristila sam sve moguce proizvode od medicinskih pa sve do kozmetickih. Trenutno mi je dermatolog preporucio Medical Plants sumporni gel sa umivanje i dnevnu kremu. Te proizvode koristim vec 2 nedelje, receno mi je da su perutanje i crvenilo normalne pojave i da ne prestajem sa koriscenjem. Juce sam primetila prve znake perutanja koze, ali mislim da ce ovi proizvodi doneti poboljsanje, za sada sam zadovoljna kako deluju u ovom kratkom periodu. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je Vichyjeva Normaderm linija za problematičnu kožu pomogla, koristila sam njihovu dnevnu kremu, gel za umivanje i stick koji služi zamrzavanju akni... Mada po svemu ovome kaj si gore navela moguće je da nije krivac za divljanje kože neki proizvod, vjerojatnije da ja neki unutrašnji problem u pitanju, probaj pratiti svoje tijelo i potrebe, možda je i stres u pitanju ili neka promjena načina života, barem je tako kod mene, premalo kretanja, premalo sna, stres i nezdrava hrana=akne...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam Normaderm kremu, ali nije bila ništa posebno :/ da, unutarnji su problemi u pitanju, ali njima ne mogu pobjeći...

      Izbriši
  6. Ah MAC :)
    Eto vidiš za razliku od tebe ja muku mučim sa suhom kožom (baš na čelu) inače nemam nekih problema sa prištićima (na čelu nikako) *kuca u drvo*.
    Ali koža mi je tako suha na čelu da to svrbi i peče nenormalno (evo i sad dok pišem me peče) pa mažem sa Baleinom gel kremom s modrozelenim algama,tijekom cijeloga dana ako sam kod kuće,a ako sam negdje vani onda uzmem onu malu Nivea kremicu u plavoj limenci,te dvije kreme mi sve to smire.Navečer ih obilnije nanesem :). Ali inače za čišćenje lica koristim Alverde i Mixa mlijeko za čišćenje,pa isprobaj to,možda ti pomogne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu ni zamisliti kakav je to osjećaj i problem jer ja imam masnu T-zonu, a obrazi su mi kao bebina guza :D Imam dobre preparate za čišćenje, po tom sam pitanju jako zadovoljna. :)

      Izbriši
    2. Ne bih to nikome zaželila,evo danas mi je dobro,ali ima dana kao što je jučer bilo,sva sreća pa jučer nigdje nisam išla :)
      Jedino mi je još gore kad operem kosu ili se umivam,al bit će bolje nadam se...doktori bi rekli da je to sve od stresa (to im je na sve odgovor) :)

      Izbriši
  7. Meni je isto celo nesto poludilo u zadnjih sedam dana, 3-4 izasle i to potkozne :o grozno!
    Effaclar duo mi je odgovarao u prvoj verziji jer je smirivao te potkozne preko noci dok mi ovaj plus ne radi nista, pun je silikona.
    Kupila sam jucer lilly kremu za problematicnu kozu i iznenadjena sam koliko je dobro isusila te bubuljice za samo dva mazanja, sokirana tacnije :D
    Cleanance K je dobra krema samo da nekako zagladi kozu ali nikako da rijesi konkretnu bubuljicu. Nisam primjetila da mi cisti lice ali nakon pms divljanja super zagladi one isusene bubuljice i koza mi bude glatka kako mi se recimo puder ne bi kupio na tim mjestima.
    Ali, hormoni pa... i kad se ocisti jedan mjesec, iduci vec ocekujem duplu dozu napada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni prvotni Duo nije radio ništa >< a ovaj mi se svidio na temelju testera. Ah, vidjet ćemo, molim se da bude dobro. Joj, zašto kod nas nema Lilly kremica, zaaaaašto :((( imala sam Veoma zdravu kremu i bila je savršena, ali kad nema toga kod nas :(

      Izbriši
    2. I ja sam kupila na izletu u BG, imam osjecaj da ce mi je neko morati nabavljat jer mi se bas svidjela :)

      Izbriši
  8. Rebel mi izgleda previše tamno i ovako na prvu ga ne bih odabrala, ali... Nedavno sam s prijateljicom bila u MAC-u, swatchala ga i iznenadila se! Boja je puno ljepša nego što djeluje na prvu i njoj stoji božanstveno!

    OdgovoriIzbriši
  9. Rebel je krasan. Ugrabila si baš lijep set i nadam se da će ti Effaclar Duo Plus pomoći. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)