četvrtak, 27. veljače 2014.

Potraga za djelotvornim sredstvom protiv znojenja

U posljednjih mjesec i pol dana kupila sam čak tri sredstva protiv znojenja - dva u spreju i jedan roll on. Inače jedan dezodorans imam nekoliko mjeseci i nemam problema, ali zimi, zahvaljujući višeslojnoj odjeći i koža ne može dizati, jače se znojim i dezodoransi koje inače koristim, više mi ne odgovaraju. U današnjem postu predstavit ću vam ta tri koja sam kupila i reći ću vam kakvo je bilo moje iskustvo. Naše su potrebe individualne i ne odgovara nam svima isto, ali možda će nekome od vas post ipak koristiti.


Riječ je o: Rexona Clear Pure Crystal antiperspirantu, Nivea stress protect antiperspirantu i Borotalco Original Fresh deo roll on-u. Svi su podjenakih cijena, 20-25 kn i možete ih pronaći u drogerijama. Za Niveu i Rexonu sigurna sam da svi znate, a Borotalco ipak nije toliko poznat. Koliko marka znači i je li bolja od ne toliko popularnih proizvoda, pročitajte u nastavku.


REXONA CLEAR PURE CRYSTAL

Kupila sam ga prije 2 tjedna i imala sam dosta visoka očekivanja jer ipak je Rexona kod nas sinonim za dezodoranse i nadala sam se da će biti djelotvoran. Piše da štiti od znojenja 48 h i tijekom aktivnosti i ne sadrži alkohol. Miris je dosta intenzivan i nije me pretjerano oduševio, ali nisam mu to toliko zamjerala, bitno je da spriječi neugodan miris znoja, zar ne? No, nakon prvog korištenja ostala sam JAKO razočarana jer sam se uznojila u roku sat vremena, kao da nisam ni koristila dezodorans. Mislila sam kako je možda slučajnost i dala sam mu drugu priliku, ali opet sam ostala razočarana.

Miris: 3
Zaštita: 1

Ocjena: 2




NIVEA STRESS PROTECT

Ovo je moje drugo  pakiranje ovog dezodoransa i dogodilo se nešto neobično - više mi ne odgovara. Prvi put bio mi je odličan i jako sam bila zadovoljna zaštitom, ali sada - užas! Uznojim se u roku 2-3 sata, ali miris bude užasno neugodan koji nastane u kombinaciji ovog dezodoransa s kombinacijom znoja. Jednostavno - bljak. :( Mislila sam da je možda problem u meni, ali ista stvar dogodila se jednoj prijateljici, također joj je prvi put bio odličan i onda je odjednom prestao djelovati. Možda se koža navikne na njega, ne znam, ali svakako ga neću opet kupiti. Od obećanih 48 sati zaštite, apsolutno ništa.

Miris: 4
Zaštita: 2

Ocjena: 3




BOROTALCO ORIGINAL FRESH DEO ROLL ON

Kupila sam ga posljednjeg, on je doslovno bio moja zadnja nada i, iako je dostupan i u spreju, odlučila sam se za roll on jer sam razmišljala na način da sve mijenjam, od marke do pakiranja. I jako mi je drago da jesam! Prvo me oduševio puderastim mirisom koji nije ni približno intenzivan ili slatkast kao prethodna dva, već je neutralan. A zaštita od znojenja  traje tijekom cijeloga dana i to je prvi proizvod protiv znojenja koji me oduševio u tolikoj mjeri. Netko će mu kao manu naći talk u sastavu o kojem kruže različite priče, neki kažu da je štetan, neki kažu da nije, ali malo sam istraživala i on je glavni sastojak u jako puno proizvoda za koje ni ne znate da ga sadrže. Ja mu to ne uzimam za manu jer je djelotvoran, odgovara i osjetljivoj koži i ne isušuje ju. Brzo se upija i ne ostavlja bijele mrlje na odjeći. Sve pohvale!

Miris: 5
Zaštita: 5

Ocjena: 5




Borotalco je najuvjerljiviji pobjednik i stvarno ga preporučujem svima! Postao je moj HG proizvod protiv znojenja.

Jeste li probali koji od ovih dezodoransa?

Mirna <3

42 komentara :

  1. Gdje ima za kupiti? Hvala ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. I mene zanima također gdje ima za kupiti Borotalco? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. I mene također zanima gdje ima za kupiti Borotalco? :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Od svih navedenih probala sam samo Nivea stress protect i nije me oduševio.
    Moj mogla bih reći HG dezodorans je Dove invisible dray ( http://images-its.chemistdirect.co.uk/Dove-Deodorant-Invisible-Dry-Aerosol-6183.jpg?o=25dQud0nK6VArA5EdBgLoezjOCIj&V=76Sf ) - s njim sam 100% sigurna!! Koji god dezodorans da probam, njemu se uvijek vraćam - već goodinaama!!
    Martina

    OdgovoriIzbriši
  5. meni je godinama nivein comfort dry (ili obrnuto???) bio nezamjenjiv... zbog aluminija sam dugo tragala za zamjenom i konačno je našla jeeeee :D
    i mrzim te deziće u spreju, uguše me :P

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja trenutno koristim Nivea Stress Protect i za sada mi je odličan, no znam da mi nakon što ga potrošim više neće odgovarati jer se to dogodi sa svakim dezićem (izuzev Rexona Maximum Protect dezića u kremi) jer mi se koža zasiti i desi se ono što se tebi desilo sa već spomenutim Nivea dezićem. Ovaj Nivein sam kupila jer sam negdje kod tebe pročitala da ti je super, no uskoro se vraćam Rexoni iako je malo skup, košta oko 40kn. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, još sam ga i pohvalila, sjećam se :/ ali eto, više mi ne valja :(

      Izbriši
  7. I mene guse dezići u spreju pa preferiram roll on. Bitno mi je da stiti od prekomjernog znojenja pa sam s rijetko kojim zadovoljna. Jedno vrijeme mi je odgovarao Adidasov Pro Clear, ali nakon nekog vremena kao da se tijelo naviklo na njega i izgubio je tu moc zastite. Svakako cu mu se opet vratiti, a probala bi i ovaj Borotalco.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam prije dosta godina jedan Adidas :D Ja ti Borotalco stvarno iskreno mogu preporučiti :)

      Izbriši
  8. Zanima me cena tog roll on-a?Hvala unapred .:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Nisam niti jedan. Deo sprayeve ne volim, više sam roll on djevojka! Moj favorit znaš. Nives pure fresh. Iako, frendica mi ovaj Borotalco jako hvali

    OdgovoriIzbriši
  10. Nikako ne volim roll on i mrzim onaj osjećaj prilikom nanošenja :) Baš sam dugo koristila stik Rexona Shower fresh koji se u mom slučaju pokazao kao najbolja zaštita od znojenja, ali ovo zadnje pakovanje razvlačim duuugo jer me miris počinje daviti i čak smrduckati. Dosadio mi je nakon toliko potrošenih. Tako da sad više koristim samo puder za bebe i nemam problema sa znojenjem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni ne smeta taj osjećaj, Borotalco se jako brzo upije :)

      Izbriši
  11. Ja koristim Balea sensitive u spreju,zaista neutralise miris znoja,postojan je,ili Nivea dry comfort,sa rolerom.Borotalco,po tvom opisu mi se cini da je slican Neutro Robert's dezodoransu,sa rozim poklopcem.Taj mirise predivno bas puderasto.Mislim da ovde u Srbiji nema Borotalco dezodoransa.Ukoliko se pojave svakako cu probati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće, imala sam prije Neutro Robert's i imao je sličan miris :)

      Izbriši
  12. Da li neko zna je l' ima ovaj Borotalco da se kupi u Beogradu? :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovaj Nivein mi ima grozan miris, prejak i nakon samo kratkog vremena, kao što kažeš, pomiješa se on sa znojem, tj ostane na majici i onda majica čudno smrdi, ne znam to opisat :D
    Mogla bih baš probat ovaj zadnji!

    OdgovoriIzbriši
  14. imala sam ranije neke nivea dezodoranse, a nekada baš davno sam koristila i rexona ali ono mini izdanje.
    sada koristim collistar deo sprej koji mi jako prija, drži solidno dugo i isto nema štetnih soli i aluminijuma.
    probala bih ovaj BOROTALCO koji si pohvalila, zvuči jako dobro :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je savršen :) imala sam i rexona roll on, ali nismo se našli :/

      Izbriši
  15. Odličan post! Nije neobično da potrošiš nekoliko pakiranja jednog dezodoransa i da ti onda jednostavno počne neodgovarati. Meni se to dogodili s Garnier roll on-om. Trenutno koristim Vichy roll on koji je malo skuplji, ali sam jako zadovoljna s njim. Borotalco roll on nisam nikada ni vidjela, a kamo li čula za njega. Prvom prilikom ću ga kupiti jer ako mi odgovara to mi je puno jeftinija varijanta od Vichy roll on-a.

    OdgovoriIzbriši
  16. Odlična tema! Imam problema sa prekomjernim znojenjem i isprobati cu ovaj proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
  17. uvijek koristim roll-on, rijetko kad dezić, upravo zato što se od njih znojim, i ne prikrivaju neugodne mirise
    moja rutina je uvvijek-tuširanje-roll on i parfem ako idem nekud, nikad dezić jer mi ni jedan nema svrhe
    ovaj prvi Rexona- sam imala u obliku roll-on-a i dosta je dobar :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Rexona kao Rexona mi uvijek cini dobar posao, nemam zamjerku niti na jedan njihov dezic po pitanju toga sto zaista nikada ne osjetim neprijatan miris dok ih koristim. Ono zbog cega sam ih prestala koristiti jeste sto mi svaki put, u posljednje vrijeme cak i cesce nego prije - od njih nateknu limfni cvorovi ispod pazuha :/
    Em sto se prepadnem, em sto boli. Rexona je out za mene.
    Nivea Stress Protect je bio najbolji dezic prosle godine za mene. Mnoge zene i djevojke koje su ga koristile na moju preporuku ga i danas koriste sto je dobra stvar. Ja mu se uvijek mogu vratiti jer mi odgovara hemiji tijela i nisam jos iskusila to odvikavanje i odbacivanje dezica (ne jos).
    Trenutno testiram dezic koji mi je preporucila citateljica i ne bih da ga ureknem ali izgleda da je bloody brilliant! :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Selma koji to dezić koristiš? :D
    Ja sam jedno vrijeme koristila Fa onaj rozi koji prekrasno miriše i nije anti-perspirant nego baš dezić bio mi je super prvim mj dana, kad sam potrošila kupila sam ponovno isti i nakon tjedan dana katastrofa, više uopće nije djelovao, kad bi se pomješalo sa znojem užas a o mirisu na majici da ne govorim :/ kupila sam Burjois anti-perspirant cherry blossom i za sad mi je super, znojenje u pol smanjeno i nema neugodnog mirisa.

    OdgovoriIzbriši
  20. Borotalcom sam i ja jako zadovoljna. Rexona mi kao i tebi ne drži ni sat vremena, stvarno je užasna.. :( Ovaj Nievin nisam probala, imala sam onaj iz Pure linije, bio mi je ok. Meni je sad otkriće Alverde roll on od aloe vere i riže..:)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja koristim Nivea roll on vec godinama i ne menjam ga ni za sta

    OdgovoriIzbriši
  22. excipial deoforte :D daleko najbolji!!! to je krema. stavlja se jako malo i mora se razmazati dok koža nije potpuno suha. ima je za kupiti u ljekarnama za 50 i nešt sitno kn, al traje i preko pola godine. ako se nekome znoje ruke i stopala i tu je korisna ;)

    OdgovoriIzbriši
  23. Drago mi je što si pronašla proizvod koji ti u potpunosti odgovara. :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Meni od svih dezića odgovara samo ovaj Rexona dezodorans i onaj u ružičastoj boji. Ostatak te linije i drugi dezodoransi mi nikako ne odgovaraju. Imam osjećaj da mi se tijelo naviknulo na ova dva i sad je to tako..:-)

    OdgovoriIzbriši
  25. ja sam također razočarana u rexonu kako upravo taj na slici tako i ostale....em ne pružaju dobru zaštitu, em su me iziritirali da sam ga odmah zavijarila u smeće....a za taj sam brotalco već čula da je odličan i mogla bih ga isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  26. Rexona (baš ta u spreju) je užasna. Nakon sat vremena imam osjećaj da smdruckam na kilometre :D Meni se najboljim, ali zaista najboljim, pokazao onaj Garnier Neo (u tubici).

    OdgovoriIzbriši
  27. Ja sam probala sve....nemam problema sa pretjeranim znojenjem ali naravno, dezic je obavezan! Ono sto sam ja primjetila je da meni nije isto je li dezic u sprayu, sticku ili roll-on.. isti dezic u sve tri varijante sasvim mi razlicito djeluje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)