petak, 5. travnja 2013.

Moja makeup rutina / My makeup routine

Napokon je došlo vrijeme za pisanje novog posta vezanog uz moju makeup rutinu od jutra do mraka. Želim naglasiti da se ona mijenja otprilike svakih mjesec dana jer stalno isprobavam nove proizvode te često neki novi i bolji zna zamijeniti stari. Ja sam pretežno orijentirana na dekorativu jer u ovim godinama ne brinem previše o detaljima, već mi je važno da se riješim nepravilnosti, hidratiziram kožu i matiram T-zonu. Nisam jedna od onih koja ima desetke proizvoda namijenjenih samo hidrataciji, samo matiranju, samo čišćenju i sl.
Nakon umivanja i čišćenja lica slijedi šminkanje. Ako sam u žurbi, izdvojim 15-20 minuta jer najviše vremena trebam za obrve, gotovo 10 minuta. Na fotografiji možete vidjeti koji su to proizvodi koje koristim svaki dan. 





LICE:

  • MUA baza (recenzija)
  • Bourjois Flower Perfection puder
  • Essence stay all day concealer
  • Catrice Allround Concealler
  • Oriflame Studio Artist Concealer
  • Manhattan loose powder (recenzija)
  • Essence shimmer powder (LE breaking dawn)
  • Dior Rosy Glow rumenilo (recenzija)
  • MUA Pro-Base fixing mist
Nisam bila ni svjesna koliko toga koristim za lice sve dok nisam izvadila van kako bih detaljno popisala. Iako sam već o tome govorila, imam problematičnu T-zonu, stoga mi je dobro prekrivanje jako važno. MUA baza jedina je dosad koju sam isprobala, a da je bila relativno dobra, ali planiram kupiti Smashbox primer čim odem u Grčku. Koristim više korektora, ali imaju različitu namjenu. Essence sam tek nedavno kupila i navodno je namijenjen za prekrivanje podočnjaka, ali stvarno nikakve koristi od njega, no odlučila sam ga koristiti kao highlighter ispod obrva i odličan je u toj funkciji. Catrice korektor ima jednu roznu nijansu koju koristim ispod podočnjaka jer ih odlično neutralizira i onda ih je puno lakše prekriti Oriflame korektorom s Illuma Flair česticama. Essence highlighter u kamenu ne koristim baš svaki dan jer nemam uvijek vremena, ali ako ga koristim, onda je to u kombinaciji s nekim od bronzera za konturiranje. Ne volim pretjerivanje u konturiranju, nisam fan Kim Kardashian izgleda, bar ne za sebe. Od kistova, za lice koristim EcoTools kistove za bronzer, highlighter te kabuki za puder u prahu i MAC 187 bockalicu koja se sprema za mirovinu, ali se veselim odlasku u MAC i velikom shoppingu.



OČI:
  • MUA palete ( Starry night, Undressed, Heaven and Earth)
  • Max Factor False Lash Effect maskara
  • Catrice Eye Liner pen
  • L'Oreal Color Infaillible (012)
  • MUA Pro-Brow set za obrve
Kad sam u žurbi, većinom koristim palete jer su mi sjenila na jednom mjestu i jer su mi nadohvat ruke. Većinom koristim jednu od ove tri. Ako trebam dugotrajnu šminku, onda se tu nađe i L'Orealovo sjenilo koje je vodootporno. Bazu ne koristim svaki dan, ali s ovim sjenilima nije toliko ni potrebna. Kad imam vremena, koristim uglavnom BeYu bazu. Tuš volim, ali kad ga mogu staviti u miru i bez žurbe. Nisam još pronašla idealni, slobodno preporučite ako znate neki. MUA set već sam spominjala ovdje, ali sad ga već dugo koristim i mogu iznijeti bolje dojmove. Sjenilo traje cijeli dan na obrvama bez fiksiranja što je stvarno odlično, ali dosta se teško nanosi, voljela bih da je mekše teksture jer ponekad izgubim živce stalnim struganjem, najradije bih to voljela riješiti u dva poteza. Još jedna mana svakako je što ima samo dvije nijanse sjenila za obrve koje neće svima odgovarati.

USNE

Svaki dan imam nešto drugo na usnama, to većinom ovisi o raspoloženju, ali odabrala sam za fotografiranje Estee Lauder olovku za koju imam samo riječi hvale, MUA olovku, Artdeco, Avon i najnoviji Chanel ruž. Sve svoje ruževe, imam ih oko 25+, koristim podjednako, izuzevši neke tamne nijanse koje nisu primjerene za dnevni look. Ponekad koristim samo balzame, na primjer ovo Labello Lip Butter od maline (dečko mi je zaplijenio onaj od vanilije :D ). 

Sve u svemu, mogli ste vidjeti koje proizvode koristim (trenutno), ali već sam u fazi isprobavanja drugog pudera, tako da će i tu doći do nekih promjena. Nisam pronašla savršenu kombinaciju proizvoda, ali ovima sam zadovoljna jer su pristupačni i sasvim dobro obavljaju svoj posao. Nisam te sreće da u svom gradu imam parfumerije s high-end proizvodima, a ne želim ih naručivati online (carina, a i želim nešto skupo prvo sama testirati). Planiram uskoro kupiti novo rumenilo, razmišljam o jednom Illamasqua, ali opet bih morala naručivati online i nisam sigurna bi li mi nijansa odgovarala samo na temelju fotografija. Ako imate preporuka, obavezno recite. :)

Kakva je vaša makeup rutina? Koliko ju često mijenjate?

Mirna <3

P.S. Ovim putem pozivam sve neblogerice da se prijave, ovdje klik :)


54 komentara :

  1. Divna kolekcija! Ove palete su predivne! Meni treba otprilike, 10 min. da se nasminkam, mada bi mogla i za krace vremen, jer ja stavim samo puder, maskaru i rumenilo, ali desi se i da stavim senku. Sve zavisi od raspolozenja :) xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) ti si dobra onda, ja nikad ne uspijem tako brzo :)

      Izbriši
  2. Ja sam često u žurbi jer stalno kasnim, pa onda samo puder, essence za matiranje, maskara, rumenilo i ruž. I onda znam buljiti u cure u gradu sa savršenim eyelinerom, itd., pa uvijek kažem "sutra ću se krenuti ranije spremati" i onda opet sutra buljim u cure u gradu s lijepo našminkanim očima, haha :D Nego, odličan post, i još odličnija ideja za suradnice-neblogerice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam uvijek u žurbi, ali trudim se bar koliko-toliko dobro našminkati, iako sam rijetko kad zadovoljna jer volim sve obavljati u miru :) Hvala ti :)

      Izbriši
  3. Mozes li mi nesto malo vise napisati o Oriflame Studio Artist ConcealerU kontala sam ga naruciti, pa me zanima kako prekriva, i koju nijansu ti koristis, je li medium i da li je bas medium ili je pretamna kako zna biti, zanima me da ne bi fulala kad budem narucivala, a to se zna desiti kad narucujem putem kataloga :) pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja koristim nijansu light i odgovara mi, ali nije presvijetla. Pokriva podočnjake u suradnji s Catrice paletom, ali je rijedak za neke veće nepravilnosti. Sve u svemu, nije skup pa se isplati isprobati :)

      Izbriši
  4. I ja sam ti uvijek u žurbi, pogotovo kada ujutro radim, a volim spavati :) Najviše vremena posvećujem čišćenju lica navečer jer mi je bitno skinuti sav makeup i prljavštinu iz okoliša s lica - bez toga ne mogu otići spavati :)
    Ujutro nanesem kremu za lice i preko nje tekući puder, bazu koristim samo ako znam da ću ostati dulje od 8 sati vani pa da mi puder izdrži dulje, iako moram priznati da ovu MUA bazu u zadnje vrijeme stvarno često koristim.
    Uobičajeno samo stavim maskaru i niti ne popunjavam obrve jer su ionako dovoljno guste, ali kada imam vremena, onda ih lijepo popunim, i čak se potrudim staviti sjenilo i/ili liner. Inače, ako sam baš-baš u žurbi, na kapke nanesem neku olovku i samo je izblendam :) Malo rumenila i to je to!
    Za neke večernje izlaske volim imati vremena za pripreme, znaš ono: raspaliti muziku i uz pjevanje i ples se spremati. Onda se baš potrudim i s highlighterima i bronzerima, popunjavanjem obrva, sjenilima, s crnim olovkama i maskarama...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi što ne moraš popunjavati obrve, meni je to nezamislivo :D ja isto volim spavati i zato nemam uvijek vremena za sve, ali već sam se nekako ispraksirala pa uspijem staviti na lice ono što želim :) A za navečer mi treba bar pola sata samo za šminkanje :)

      Izbriši
    2. :) Da, ali zato izgubim vrijeme na prekrivanje podočnjaka :D Svi imamo nešto svoje :)

      Izbriši
  5. Pa nisi losa. Ja koristim slicnu kolicinu proizvoda za svaki dan. Jedino nemam te palete. Narucivala sam neke ali nisam imala srece da mi i stignu. Sad cekam jednu da stigne i nadam se da necu opet biti baksuz.

    OdgovoriIzbriši
  6. ova, kao, nudasta olovka mi se svidja, koja je? meni se brow set čini presvijetao, ajd napravi neke swatcheve na ruci pliz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Estee Lauder Double Wear Stay-in-place olovka u nijansi 04 rose. Može :)

      Izbriši
  7. kako sam počela raditi od 8 make up rutina mi se znatno promijenila :( puder naked skin ili maybelline anti age ili avon anti stress - sve zavisi koliko imam vremena i u kakvom stanju mi je lice, korektor za podočnjake flormar ili maybelline anti age, rumenilo flormar duo P114 čini mi se (ono pola bronzano pola koraljno, nešto kao nars duo orgasm-laguna samo svjetlije), OBRVE OBAVEZNO trenutno koristim rimmel mono sjenilo 033 Dusk a čekam da mi stigne Illamasqua Gaze i tu je još maskara i eyeliner, ne tuš nego olovka, i to moja HG rimmel exaggerate koja se ne šilji već odvrće tako da mi je tu manje posla za jutarnji make up i povremeno stavim neki tamniji ruž ako mi se da, ako ne onda samo omiljeno alverde labelo sa vanilijom i mandarinom <3 i za to sve mi treba 15 min, iskreno najviše ode na obrve hehehe jeste da su guste ali mi se oblik ne sviđa pa se tokom cijelog šminkanja vraćam na njih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da nemam ništa od navedenog, ali drago mi je što si mi opisala svoju rutinu. Tako i meni ode najviše vremena na obrve, ali moje nisu guste :)

      Izbriši
    2. duže vrijeme razmišljam da odem na permament, ali ne znam kako to kod nas rade tako da će pričekati posjetu nekom evropskom gradu na ljeto pa ću makar biti mirna što se toga tiče :)

      Izbriši
    3. Ja se ne bih usudila, moram priznati, a i ne volim oblik svojih obrva, no kad ih popunim i oblikujem, budem prezadovoljna :) Ali svakako javi rezultate ako isprobaš :)

      Izbriši
  8. ja ti imam jedno illamasqua za prodat. kakvo hoćeš?

    OdgovoriIzbriši
  9. Ni ja ne mijenjam cesto make up rutinu, samo sto sam odskora uvela pokusaj stavljanja sjenila :P Salim se, ne ide mi lose, s obzirom da koristim upravo te neutralne nijanse pa ne mogu mnogo pogrijesit.
    Najcesce stavim vichy dermablend tecni puder, od neki dan definitivno najbolji maybelline eraser korektor za oko ociju, a na neke aknice i mrljice manhattan antibakterijski korektor u sticku. Stavim malcice Rimmel stay matte pudera u kamenu da matiram, Burjois rumenilo 35 nijansa, i maskaru Max factor masterpiece max. Navece stavim Stila paletu sjenila, ponesto odaberem. Ruz isto zavisi kako mi sta odgovara taj dan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja svoju često mijenjam, bar mislim da je svakih mjesec dana često :) tj, ne mijenjam rutinu koliko proizvode. Kakav ti je taj Vichy puder, čula sam dosta o njemu?

      Izbriši
    2. Meni je odlican, radila sam recenziju za njega vec pa ako ti nije tesko pogledaj sa strane u mojim postovima .. :*

      Izbriši
    3. Idem odmah škicnuti, taman štivo za prije spavanja :)

      Izbriši
  10. Kod mene na stolu uvijek nastane kaos kad se šminkam :D bilo to ujutro, popodne ili za večernji izlazak. :D Rutina mi je već duže vrijeme ista, mada moram priznati da se to sve češće svede samo na puder, maskaru, malo rumenila i ruž.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, kod mene ne, preuredila sam si kozmetiku tako da mi je lako nešto za uzeti, a tako i za spremiti :) ali da se i to riješiti. Koji puder koristiš? :) ja nikako ne uspijevam pronaći savršeni :(

      Izbriši
  11. I meni je sve na dohvat ruke i posloženo ko apoteka, ali nema svrhe uvijek nastane kaos jer previse stvari izvadim na stol xD haha
    Koristim trenutno Revlon Colorstay za mješovitu kožu i mogu reći da od svih pudera do sada jedino mi je s njim 100% pogođena nijansa :D Jesi probala Neutrogenin Healthy skin? Ja sam njega koristila ovu zimu i bila sam zadovoljna jako. Ostavlja dewy finiš, T zona se malo brže zasjaji ali ništa što puder u prahu ne može riješit.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To se meni dogodi kad nekog drugog šminkam, ajme, nered kasnije spremam duže nego što sam šminkala :) Nisam ih isprobala, ali ja definitivno trebam mat finish jer imam masnu T-zonu. Sad sam kupila ovaj novi L'Oreal Mat' Magique koji super matira, ali prekrivanje 0 bodova :/

      Izbriši
    2. Onda definitivno probaj Revlonov colorstay. On ima srednje do potpuno prekrivanje i stvarno dobro matira, s njim ne koristim puder u prahu. :)

      Izbriši
    3. Rado, ali ja živim u Đakovu i kod nas nema Revlon, bliži veći grad je Osijek, a ni kod njih nema, a opet ne bih naručivala puder bez da ga testiram, ne mogu samo tako pogoditi nijansu :/

      Izbriši
    4. Ako si svijetlog tena, rado cu ti poslati da si isprobaš ;) moja nijansa je 150 buff.

      Izbriši
    5. Poslat ću ti mail pa ćemo se dogovoriti :)

      Izbriši
  12. Šteta kaj nisi stavila fotku gotovog izdanja, ali ja se nemam kaj javljati jer ih niti ja nikada ne stavljam. Sviđa mi se sve iz rutine i odlično mi je što je sve kombinacija dostupnije i skuplje kozmetike. Da je ovo youtube, dala bih ti veliki palac gore!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slika će ići neki drugi put, nisam imala lijepog vremena da bih se mogla dobro uslikati :) hvala ti puno :D

      Izbriši
  13. Stvarno predivna kolekcija :D
    Ja uvijek za šminkanje izdvojim dvadesetak minuta do pola sata, pa taman kad bi sve ostalo zakasnila :D Eto, isto redovno na sve kasnim, možda zato jer se šminkam predugo, lol :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D totalno te razumijem, sve ću ostaviti po strani, bitno da se ja uspijem našminkati kako spada :D

      Izbriši
  14. Divna kolekcija! Sve mi se sviđa. :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja ujutro prije posla stignem: baza za sjenilo, sjenilp, maskara, tekuci puder, puder u prahu, rumenilo i ruz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa eto, to i ja koristim s još nekim dodacima :)

      Izbriši
  16. Baš sam se bacila na razmišljanje kako izgleda moja rutina i nekako nikada nije ista jer se trudim da koristim svu šminku koju imam, da nešto ne zapostavim :)) A nisam u fazonu puder, maskara, sjaj, kad se šminkam, šminkam se za sve pare :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi, ja ne stignem sve svaki dan, tako da su ovi proizvodi najčešće korišteni (izuzevši proizvode za usne, njih svaki dan mijenjam) :)

      Izbriši
  17. Moja rutina se često mijenja, sve mi ovisi o raspoloženju.... ranije je rutina bila uvijek ista, a u posljednje vrijeme stalno nešto eksperimentiram ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je super, bar ćeš uvidjeti što ti najviše odgovara :)

      Izbriši
  18. Moja rutina je prilicno jednostavna, ako zurim onda je prakticno nepostojeca :) Malo korektora ili pudera, senke, maskare i naravno, ruz :D

    OdgovoriIzbriši
  19. prvo hidratacija, pa tekući puder, onda onaj u prahu ili bb krema koju isto volim malo matirat, neka imam suhu kožu ne volim baš kad mi se sjaji... naročito ova izdajica od nosa :P
    korektor baš i ne stavim svaki dan... volim se igrat sjenilima tako da je obićno svako malo neka nova kombinacija u igri, uz to obavezno maskara, na usne sjajilo i to je to
    eh da, zaboravila sam rumenilo koje mi je u zadnje vrijeme postalo obavezno iako ga do nazad nekih godinu nisam niti koristila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa tako je i kod mene :) slično je bilo i sa mnom i rumenilima :D

      Izbriši
  20. predivni proizvodi za makeup rutinu :)
    mene je sramota jer jos nisam probala svoje nove mua paletice :(

    OdgovoriIzbriši
  21. Super su mi ovakvi postovi, volim da čitam o tuđim kozmetičkim navikama i ritualima :)
    Kod mene je skoro svaki put drugačije mada imam ustaljenu brzu verziju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo su inače proizvodi za moje brzinsko šminkanje :D

      Izbriši
  22. Imaš super proizvoda tu :) Svaka ti čast, me ni se ne da uvijek toliko vremena uložiti jer jako volim spavati :D Pa onda spadam na bb kremu i malo sjajila i tuš :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam već naviknula, ali mislim da bih mogla odvojiti još više vremena jer 15 min je baš za žurbu :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)