subota, 18. siječnja 2014.

Himalaya Herbals Purifying Neem Foaming Face Wash za normalnu do masnu kožu

Prije mjesec dana postala sam ambasadorica ljepote za Click2Chic ili, jednostavnije rečeno, recenzirat ću proizvod(e) koji mi pošalju. Poslali su mi Himalaya pjenu za pranje lica s neemom. Za početak moram priznati da ne volim previše eksperimentirati s proizvodima za lice, uvijek prvo pročitam recenzije, potražim ono što odgovara mojoj koži. Malo sam se bojala kako će mi koža reagirati na ovu pjenu jer sam pročitala nekoliko negativnih recenzija, ali sam ju ipak probala. U nastavku pročitajte što mislim o njoj.


Pjena sadrži 150 ml, a cijena joj je 5,51 euro na Click2Chic. Tekućina je zelene boje, a ima lagan miris koji meni osobno ne smeta, ali to je vrlo subjektivno.
Himalaya kaže kako pomaže kontrolirati akne i prištiće te ostavlja kožu osvježenom i čistom. U mom slučaju, nije mi uopće očistila lice od nepravilnosti, već mi je izazvala pravi kaos - na čelu su se pojavili sitni prištići kojih se nisam mogla riješiti. Napravila sam pauzu od 10 dana i onda su se povukli. Isprobala sam ju još jednom i opet su se pojavili prištići. Meni se to događa s dosta proizvoda, ali još nisam pronašla koji je sastojak kriv za to ili što je točno u pitanju.



Pumpica je kvalitetna i dovoljna su mi dva pritiska za cijelo lice. Skida puder, ali za oči moram koristiti nešto drugo za oči i usne. Meni nije isušivala kožu, ali imam masnu T-zonu i to mi se ne događa ni s drugim proivodima.


Sastav:

Aqua, Ammonium Lauryl Sulfate, Melia Azadirachta Leaf Extract, Decyl Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Polysorbate 20, Curcuma Longa Root Extract, Vetiveria Zizanoides Root Extract, Frangrance, Phenoxyethanol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, Citric Acid, BHT, Cl 19140, Cl 42090

Nisam kemičarka i ne mogu vam reći iz vlastitog iskustva je li sastav dobar ili loš, ali neki od ovih sastojaka izrazito su štetni ako ćete vjerovati internetu.

Primjer: 


Methylchloroisothiazolinone in high concentrations can cause chemical burns and can irritate the skin and nearby membranes. Because of this property, it was removed from many cosmetic and personal skin care products; only rinse off types of methylchloroisothiazolinone were allowed to be used. It is highly suggested that products with methylchloroisothiazolinone must not be used by people with sensitive skin. Babies and very young children are contraindicated to use products with this chemical. (NaturalWellbeing)

Sve u svemu, ne planiram više koristiti ovu pjenu jer mi je izazivala nepravilnosti, ali to ne znači da nekom drugom neće odgovarati.

Mirna <3


Broj komentara: 25 :

  1. Žao mi je što ti je napravio haos, ali eto barem su se bubuljice povukle. Ja svakako neću isprobavati. Polako, ali sigurno se sklanjam od gelova za čišćenje. Prešla sam na mleka i losione, a planiram da probam metodu čišćenja kože sa uljima. Navodno je najbolja za mitisere.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Povukle su se nakon što sam prestala koristiti, haha :/ Nisam znala za to s uljima i miteserima :O

      Izbriši
  2. Imala sam tu pjenu, jedno vrijeme mi je bila dobra dok mi je koza bila masnija, ali onda kad je opet postala normalna, previse me isusivala. Inace cula sam da je maska od Neem praha odlicna. Dugo je nisam mogla nabaviti i konacno je neki dan nadjem. Sutra vece ce imati kod mene premijeru, pretvaram se u Shreka. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam i ja za nju, baš me zanima kakva će i tebi biti :)

      Izbriši
  3. Mojoj masnoj koži ova pjena zaista odgovara i nekako sam ljeti najčešće vezana uz nju.

    OdgovoriIzbriši
  4. um, a svaki put me mami kada prolazim kraj nje, sigurno je zbog ambalaže i neon zelene boje. isto tako sam se načitala loših stvari za nju, pa ne želim probavati, iako mi je nim maska njihova, odlična za t zonu, na obrazima peče

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala masku, ali svi ju hvale...

      Izbriši
    2. Pena je mnogo dobra. Meni bas odgovara. Koristila sam gelove za cisćenje od Eucerina, Avene, a koristila sam i samo termalnu vodu za cisćenje lica i to mi nije odgovaralo. Izgleda da mi samo ova pena odgovara i duze vreme je već koristim. :)

      Izbriši
  5. Moram napokon isprobati ovu pjenu :) toliko puta sam citala o njoj...

    OdgovoriIzbriši
  6. Nisam probala ništa od Himalaye, a sad me nekako sve manje privlači jer i moje lice zna reagirati na svašta. Ža mi je šta nisi bila zadovljna s njom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je žao :/ ja sam probala jedino ovo i baš sam razočarana.

      Izbriši
  7. Ni ja nisam probala ništa od njih od preparative, ali imam baš njihov Neem prah koji pijem kao čaj i koji stavljam kao masku na lice. Menije odličan, ali on je prirodan, bez dodataka. Može biti da reagiraš na neki drugi sastojak iz pjene pa je bolje ostaviti je sa strane i koristiti provjereno :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Uh... šteta što ti je napravila kaos na licu :( Sastav stvarno nije idealan,baš kao i kod moje kreme...

    OdgovoriIzbriši
  9. Morat ću probati nešto od Himalaye, ali ne znam što bi.

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam probala ovu penu, mislim da je i nema u RS. Ni ja ne volim puno da eksperimentišem sa sredstvima za umivanje, jer mogu da izazovu haos i to tačno prestane kada sredstvo prestaneš koristiti, kao tebi sad.

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam isprobala ovaj proizvod. Baš mi je žao što ti je izazvao probleme.

    OdgovoriIzbriši
  12. Auč, ja inače ne volim pjene, a niti me ovo sada ne privlači :D

    OdgovoriIzbriši
  13. ova pjena je meni najveći fail prošle godine, žao mi je što ni ti nisi imala dobro iskustvo

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne bih je kupila zbog sastava, nema šanse.

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja imam gel za umivanje lica iz iste kolekcije i to mi je jedna od najboljih stvari za ovu namenu. Trosim vec trecu tubu. Meni su do sada svi proizvodi ovog tipa ili podsticali bubuljice ili mi nisu lepo oprali lice. Ovaj gel mi je savrsen. Balans izmedju cistoce i zadrzavanja vlage bez osecaja zategnutosti. Zagledala sam i penu ali nesto ne volim umivalice tipa pene. Nekako mi uvek zavrse na kosi pa su mi gelovi bolji. Inace, na mom gelu uopste ni ne pise pun sastav, samo opis i glavni sastojci. Malo me to nervira kod Himalaya proizvoda.

    Bas bezveze sto ti nije odgovarao.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)