subota, 11. siječnja 2014.

Bez čega ne mogu ove zime

Koliko god mi zima bila mrsko godišnje doba, toliko me zimi hvata blagdanska groznica i nenormalno kupovanje. I pretjerivanje u svemu, to nećemo izostaviti. Jedna od pozitivnih stvari definitivno je što imam više volje za šminkanje i eksperimentiranje. U ovom postu vidjet ćete što isprobavam ove zime, što najviše volim i bez čega doista ne mogu. Neću duljiti s uvodom, krećemo na ono bitno!



Ove zime isprobavala sam uistinu mnogo proizvoda i bilo bi nemoguće sve ih staviti u jedan post, stoga sam odabrala one koje trenutno testiram i sviđaju mi se te one koje duže imam i jako ih volim.


Ako me dulje čitate, vjerojatno znate da sam veća ljubiteljica dekorative nego preparative, ali zimi mi je koža dosta problematična, stoga moram koristiti i više proizvoda. Neki su me se posebno dojmili, a od proizvoda za lice to su Balea Aqua serum, Avene Hydrance Optimale UV legere krema (recenzijai Lilly krema za problematičnu kožu. Od ostalog tu se nalazi Yves Rocher krema za ruke iz Kakao linije i losion za tijelo od vanilije sa sjajnim česticama, EOS balzam za usne i Caudalie balzam.

Kupovala sam nove maskare, Max Factor False Lash Effect sam dobila, a Aura Look of passion je Maybelline The Rocket Volum' Express tek sam kupila i testiram ih još uvijek. Aura i Maybelline maskare daju volumen mojim trepavicama, ali ih ne uvijaju dovoljno. Maybelline Color Tattoo 24 HR sjenilo u nijansi 60 koristila sam kao gel eyeliner, a otkrila sam i Artdeco olovke za usne koje su odlične! Real Techniques Starter set prilično mi se svidio, a uskoro će biti i zasebna recenzija cijelog seta. Jedino mu zamjeram kosi kist koji je definitivno prevelik za nanošenje sjenila na obrve.

Ben Nye Banana puder u prahu već sam recenzirala i koristim ga gotovo svakodnevno i odlično odgovara mojoj koži. Ako tražite dobar puder za matiranje, onda je to ovaj.


Posvetit ću nekoliko redaka Balea Aqua serumu, a  mogu napisati i recenziju ako želite. Dugo sam čitala hvalospjeve o njemu i na kraju sam ga odlučila kupiti jer 25 kn nije mnogo i rizik za kupnju nije velik. Priznajem da sam bila skeptična jer nisam fan Balea preparative, ali sam se ugodno iznenadila. Iako je namijenjen suhoj koži, ja ga trenutno koristim prije spavanja jer mi nahrani kožu i nježnija mi bude na dodir. U svakom slučaju, planiram ga kupiti opet.

Kremu za problematičnu kožu kupila sam u Beogradu u Lilly drogeriji, a to je ujedno i njihov proizvod iz linije Veoma zdrava krema. Nakon tjedan dana korištenja ne mogu pisati recenziju, ali mogu reći da mi je preko noći osušila veći prištić i da nisam mogla vjerovati. Trenutno ju isprobavam na T-zoni i svakako ću vam javiti rezultate kad završim s isprobavanjem jer rok trajanja joj je 3 mjeseca.

EOS balzam za usne jedan je od onih koji se stvarno dugo zadržava na usnama i osjetim ga satima. Njeguje usne dok ga imam, ali ne obnavlja usne dugoročno, već samo kad ga koristite. Isto vrijedi i za Caudalie. Prije mjesec dana oba su mi bila savršena, ali sada im ipak pronalazim neke sitne mane. Vjerujem da će mi opet biti odlični kad dođe toplije vrijeme i kada mi usne ne budu toliko zahtjevne.


Kada su lakovi u pitanju, uopće nisam bila zanimljiva, a zimi mrzim stalno lakirati nokte jer onda moram zračiti sobu, a vani je hladno. Nijanse su redom p2 050 confidental, essence 165 here's my number i Golden Rose 45. Essence i p2 prilično su slični, ali p2 ima malo ljepši shimmer i raspon boja u njemu.


Tri su se ruža istaknula: Kiko 805, Golden Rose 44 i p2 090 Red Square. Zimi biram nešto hidratantnije ruževe, a ova tri baš su mi odgovarala i često sam posezala za njima.


To bi bili proizvodi koji su obilježili ovu zimu, što ste vi najviše koristili, što isprobavate, u čemu uživate?

Mirna <3

Broj komentara: 30 :

  1. Ja jedva čekam tvoju recenziju Rocket maskare, najviše me zanima da li se kruni?
    Volela bih i da mogu da nabavim EOS balzam, ali to neće biti skoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne trusi se, imala sam ju danas cijeli dan, čak sam i zaspala popodne na pola sata i nije se trusila. :)
      Moj je naručen iz Amerike i to nas 5 :)

      Izbriši
  2. Mogu ti reći da je ta Yves Rocher krema nešto najbolje ikad. Pokupovah sve tri verzije kad sam bila u Grazu i jos ne mogu odlučiti koja mi #1. I... Želim p2 Red Square. Baš fino izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam probala samo ovu i super je :D jako lijep ruž :)

      Izbriši
  3. Super su mi tvoji zimski favoriti. Kao i ti, mrzim zimu, draže su mi veće temperature kada mi koža ne pati toliko :D
    EOS balzam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drage moje ko je sa podrucija Srbije ima devojka na fejsu koja nabavlja eose....ili ako imate nekoga ko bi mogao tamo da vam prosledi

      Izbriši
  4. Jako mi se lijepa čini ova nijansa Golden Rose ruža...i kako to da ja nisam probala Artdeco olovke za usne?! Promakle su mi skroz, jedva čekam recenziju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlične su stvarno, zamijenile su Estee Lauder olovke koje su dosad bile najdraže :D

      Izbriši
  5. Lijepi proizvodi, posebno ruževi :)) Meni Balea serum nije nikako odgovarao. Odnosno, prvih mjesec dana mi se činio ok, ali ništa specijalno nije radio za moju suhu kožu, a nakon mjesec dana mi se na licu počelo pojavljivati crvenilo nakon korištenja... eno, stoji mi pola seruma u kupaonici, a žao mi ga je baciti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) a baš mi je žao :( ali ajde, 25 kn nije puno pa ne moraš toliko žaliti.

      Izbriši
    2. Ma ne žalim uopće, samo sam i ja naravno morala iprobati to hvaljeno čudo :D

      Izbriši
  6. Koja je nijansa artdeco olovke? :) Ja sam neki dan kupila 80 na preporuku, savrsena boja mesa! Trebam jos takav isti ruz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 91, to ti je nijansa idealna uz ovaj GR ruž što sam swatchala :)

      Izbriši
  7. Super post! Zanima me Lilly krema-koliko košta i ima li neki poseban naziv ili samo 'krema za problematičnu kožu'? Da li se nalazi u odjelu ljekarne ili baš u drogeriji? Tnx :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema poseban naziv i košta 150 dinara :) Ja sam ju uzela baš u drogeriji, tamo gdje su i ostale kreme za lice... Avene, Sebamed i ostale :)

      Izbriši
  8. Ova zima mi je čisto ok jer nije hladna :D

    Hoću i ja EOS balzam, zaista je krajnje vrijeme da ga nabavim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nedostaje sunce :( neću reći da ga moraš imati, ali je svakako poseban :)

      Izbriši
  9. Ruževi su prelijepi, i sama bih izabrala ove nijanse :) MF False Lash Effect sam imala i po meni je jedna od boljih MF maskara.

    OdgovoriIzbriši
  10. eos jagodicu imam i ja, i stalno je nosim sa sobom u neseseru :) sad sam za rodjendan dobila i summer fruit koji sam vec imala pa izgubila. ne zna se koji lepse mirise :)
    YR vanila LE imam gel za tusiranje ali padam u iskusenje da kupim i mazalicu jer presavrseno mirise! a moracu da uzmem i neku kremu za ruke iz ovih LE kolekcija, samo ne znam koju jer su mi sva tri mirisa divna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam gel za tuširanje, ali losion diiiiivno miriši :D

      Izbriši
  11. fina lista :) dopada mi se nijansa p2 ruza, koja je okvira cena ovih ruzeva vani? :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja se kunem u Aqua serum! Preko zime sam ga zamijenila sa Olay fluidom, ali čim prvo sunce dođe vraćam se serumu :D
    Jedva čekam recenziju kistova (ubijedila sam se da mi ne trebaju, ali malo mi fali da ih kupim haha :D).

    OdgovoriIzbriši
  13. Balein serum mi je od danas na vrhu WL. Čim potrošin šta iman, kupit ću ga.
    Najviše san koristila Shiseido SP puder kojeg obožavam, Misslyn BB korektor, RBR Orpheline rumenilo, Beauty UK Plumalicious i Catrice - Bloody red ruževe :) Moji definitivni favoriti prošle godine.

    OdgovoriIzbriši
  14. Fini favoriti :) Bas cekam da recenziras VZK kremicu za bubuljice.

    OdgovoriIzbriši
  15. Trenutno ne mogu bez l'occitane krema za ruke (badem i fleur d'or & acacia) te bez balzama za usne, trenutno koristim burt's bees pomegranate :)
    Super su ruzevi na slikama!

    OdgovoriIzbriši
  16. Super su favoriti! :D
    Ja sam trenutno na dječjoj preparativnoj kozmetici, to mi je zimi najdraže! ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)