subota, 16. studenoga 2013.

Top 5 rumenila

Dugo sam željela napisati post o najdražim rumenilima i sretna sam što je napokon došao i taj trenutak. Znam da mnoge djevojke i žene uopće ne koriste rumenila, ali ja ih volim i većinom ih koristim svakodnevno. Nisam kolekcionarka rumenila, nemam puno, možda desetak, ali uvijek mi je bitnija kvaliteta od kvantitete. Nije mi žao izdvojiti veću svotu, dala bih do 300 kn, ali onda uistinu mora biti posebno. Ne volim pečena rumenila (kao npr. Bourjois), a ni kremasta mi nisu osobito draga.


Da bi rumenilo zadovoljilo moje kriterije, mora biti pigmentirano, dugotrajno na licu, ne smije se trusiti i mora imati kvalitetnu ambalažu. Pet rumenila koja sam odabrala za današnji post, zadovoljavaju baš sve kriterije i zato ih toplo preporučujem svima, bilo da ste neiskusni početnici ili da ste makeup ovisnici.



Kada je izbor nijanse u pitanju, ja stvarno volim gotovo sve nijanse osim ljubičastih i izrazito narančastih. Favoriti su mi ružičaste nijanse i boja breskve. Biram ih po raspoloženju, potrebi, okolnosti, nema neko osobito pravilo.


Dior Rosy Glow 001 Petal (jedina i univerzalna nijansa) jedno je od onih rumenila koje vas osvoji na prvu zbog ambalaže. Čisti luksuz. Njegova posebnost krije se u prilagođavanju vašoj koži. Iako je nijansa izrazito ružičasta, ona će na vašem licu izgledati baš prirodno, onako kako se inače rumenite. Traje cijeli dan na licu, srednje je pigmentirano, ali doista ga ne morate puno staviti da biste postigli željeni efekt. Ono što ga razlikuje od prosječnog rumenila, uz sve ove argumente, ujedno je i nježan miris ruže. Cijena mu je 44 dolara u Americi, ali vrijedi tih novaca.


Illamasqua Sophie  rumenilo jedno je od rumenila koje sam već recenzirala, ali, iako je prošlo mnogo vremena, i dalje mi je ostalo jedno od najdražih. Koristila sam ga bezbroj puta, a ono se jako sporo troši, imam osjećaj da će trajati vječno. Nijansa je boje breskve sa zlatnim shimmerom. Košta 180 kn i također se isplati uložiti u njega.


MAC Dollymix rumenilo također sam recenzirala i dojmovi se nisu nimalo promijenili. Fantastično je kao i prvog dana, postojano i pigmentirano, nimalo se ne trusi, a lako se nanosi. Iako nema neku osobito posebnu ambalažu, plastika je kvalitetna i neće mu se ništa dogoditi ako vam ispadne - provjereno! Košta oko 22 eura i nije dostupno u Hrvatskoj.


Sleek Flamingo jedno je od najpigmentiranijih rumenila ikada koje sam probala. Usudim se reći i najpigmentiranije. Dovoljno je samo prisloniti kist na njega i odmah ga možete nanijeti na lice. Traje od jutra do mraka, nimalo se ne trusi, a na slici vidite rumenilo koje je korišteno desetak puta, a i dalje izgleda kao novo. Osim toga, velika mu je prednost što košta samo 5 dolara, a ako ga želite, priključite se u darivanje jer vam se možda posreći.


Sleek Rose Gold vrlo je slično Illamasqua Sophie rumenilu i upravo se zato našlo na ovoj listi. Imaju indentične karakteristike, samo što Illamasqua malo duže traje na licu, ali i košta 6 puta više. Sleek Flamingo pigmentiranije je od njega, tako da ne mislite kako su sva njihova rumenila jednaka. Na žalost, kad je tek stiglo, ispalo je na pod i malo se oštetilo, kao što vidite. Ambalaži izvana nije bilo ništa, ali je ono ipak oštećeno. Ima sitan shimmer i volim ga kad nemam vremena za stavljanje highlightera.

To bi bila moja omiljena rumenila, koja su vaša? Na WL nalazi se još samo jedno rumenilo, a to je Benefit Coralista i nadam se da će jednom doći i u moje ruke.

Mirna <3

Broj komentara: 37 :

  1. Eh prijavila bih se da ide rumenilo i dalje od Hrvatske :))
    Prelijepi su, Dior zbog luksuza, a Mac zbog nijanse :)
    Meni trenutno dva najdraza su Artdeco tri-color blush, i Nyx Peach :) (ali nije narandzasto heh)
    Ni ja ne volim narandzasta i ljubicasta. Ne pristaju mi ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost, suradničko je darivanje pa nije bilo do mene. Nisam ih probala, ali morat ću Nyx svakako :)

      Izbriši
  2. Imam Rose Gold i def mi je najnajnajdraže :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne mogu reći da mi je najdraže, ali je jedno od dražih :)

      Izbriši
  3. diorovo mi izgleda predivno, volim ruzicasta rumenila, zimi pogotovo

    OdgovoriIzbriši
  4. Krasan post sa divnim rumenilila :) Kao i ti, volim sve nijanse, ali ipak najviše prevladavaju roze i breskvase nijanse :) Od navedenih, kad bih morala izdvojiti jedno koje mi se najviše sviđa, bilo bi to Dior, ali tu je više ambalaža u pitanju, ovo Sleek rose gold mislim da ću naručiti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleek ima moje preporuke :) svi padamo na ambalažu kad je Dior u pitanju :D

      Izbriši
  5. Uh divna rumenila. Da si ubacila još i swatcheve brzinske, mislim da bih plakala nad tipkovnicom ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš swatcheve na blogu za sve osim Sleek rumenila :) jer o Dior, Illamasqua i MAC rumenilu već sam pisala i stavila swatcheve.

      Izbriši
  6. Da je do mene, proizvođači rumenila bi propali :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam Dior rumenilo i meni je jedno od omiljenih!Da je luksuz, slazem se ali vredi svake pare!:))

    OdgovoriIzbriši
  8. Divna su rumenila, moje boje! <3 Ja imam toooonu rumenila, a najviše volim baš one koje ti ne voliš :P Bourjois zapečeno i kremasta rumenila. ;)

    OdgovoriIzbriši
  9. Vrlo lijepa kolekcija, a posebno mi se sviđaju Dior i MAC. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Wow prelepa su! Mislim da mi je ovo poslednje Sleek mozda za nijansu lepse i da mi je to omiljeno :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Flamingooooo :D divotica koju vec neko vrijeme ne koristim, zapostavila sam ga :D moram popraviti tu nepravdu haha :D
    Sva rumenila su totalno po mom ukusu :D i inače volimo slične stvarčice :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Nominirala sam te za Liebster Award :)
    Pitanja pogledaj ovdje http://ennassketchbook.blogspot.com/2013/11/liebster-award.html

    OdgovoriIzbriši
  13. Razumijem zašto ti je ovo top 5 rumenila i slažem se ;).

    OdgovoriIzbriši
  14. ubila si me ovim lepotama! ne znam koje mi je lepse :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Sva mi sviđaju :D jer koristiš boje koje i sama biram! Po ovim ovdje nijansama mislim da bi ti se svidjelo moje naj rumenilo Bobbi Brown Pink Coral

    OdgovoriIzbriši
  16. Teško je izdvojiti samo pet :) Od ovih mi je Sophie najlepše, već mi je na listi želja.

    OdgovoriIzbriši
  17. Krasna kolekcija <3
    Potpisujem sve za MAC Dollymix, to mi je najčešće korišteno rumenilo. I ovaj Dior izgleda uh, uh dobro.

    OdgovoriIzbriši
  18. predivne nijanse draga slijedim te pliz slijedi me natrag ako ti se sviđa moj blog :*

    OdgovoriIzbriši
  19. Wow, divna kolekcija :) Moje omiljeno rumenilo je Catrice rumenilo iz jedne paletice, nisam sigurna koje joj je ime, no to rumenilo je jednostavno savršeno i odlično pristaje uz moj ten! :) A na WL mi je NARS Orgasm kojeg nikako da kupim. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)