ponedjeljak, 18. studenoga 2013.

Avene Hydrance Optimale UV legere lagana hidratantna krema

Dolaskom hladnijih dana, mojoj je koži potrebna dodatna hidratacija i UV zaštita. Za one koji možda prvi put čitaju post, ponovit ću da imam masnu T-zonu sklonu nepravilnostima i normalne obraze bez ikakvih nepravilnosti. Kako padaju temperature, tako se moja T-zona manje masti, ali ponekad mi se i koža mjestimično zna isušiti, na primjer uz rub uha ili nosa. Iako je to rijetkost, uvijek koristim hidratantnu kremu da to spriječim. Danas ću vam predstaviti jednu laganu hidratantnu kremu i u nastavku pročitajte je li me se dojmila.


Što kaže Avene:
Dubinska i dugotrajna hidratacija. Štiti od UV zraka. Za normalnu i mješovitu kožu. 
Štiti- sadrži zaštitni faktor SPF 20 koji štiti kožu od negativnog utjecaja sunčevih zraka i sprječava prerano starenje kože.
Hidratizira - kompleks lipomucin-meiboserin djeluje trenutno i dvostruko; osigurava dugotrajanu hidrataciju i štiti od dehidracije.
Umiruje - Avène termalna voda umiruje, djeluje antiiritirajuće i ostavlja trenutni osjećaj ugode na koži.
Matira - zahvaljujući jedinstvenom sistemu mikrokapsula, matira nepoželjni sjaj i omogućava postojanost šminke.


Krema sadrži 40 ml i dolazi u bijeloj tubici karakterističnoj za većinu Avene krema. Sama tubica zapakirana je u kartonskoj ambalaži uz koju ćete dobiti upute i osnovne karakteristike ostalih krema iz ove linije. 


Namijenjena je osobama s mješovitom i osjetljivom kožom, a ako imate suhu, postoji i Riche verzija koja jače hidratizira. Najveći plus dajem joj jer ima SPF 20 jer ja nemam vremena i volje svaki dan nanositi kreme sa zaštitnim faktorom, a o tome da mi lice nakon toga bude sjajno i da odmah izgledam kao da imam alergiju, bolje da ne govorim. Dakle, ova krema ima SPF, a ne masti lice i nije mi izazvala nikakve negativne reakcije (nekomedogena je). Što se mene tiče, to je dovoljan razlog da ju isprobate. 

Tekstura je rijetka i lagana, rekla bih fluidna, a upija se odmah kad ju nanesete na lice. Bijele je boje. Ja sam ju koristila svaku večer prije spavanja i ujutro bih se probudila s nježnijom i nahranjenom kožom (NAPOMENA: ovo je dnevna krema, prvenstveno jer ima SPF, ali ja ju koristim navečer jer mi tako odgovara, ne volim prije pudera stavljati hidratantu kremu). Moja koža nikad nije bila dehidrirana i ne treba joj prejaka hidratacija, stoga vam ne mogu reći hoće li i vama biti dovoljna. 


Koža ne pecka, ne zateže i nisam imala nikakve nuspojave nakon korištenja. Sadrži i termalnu vodu o kojoj sam već pisala koja umiruje kožu. S obzirom na termalnu vodu koristim svakodnevno, ne koristim kremu u te svrhe.

Sastav:

AVENE THERMAL SPRING WATER. ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE OCTORYLENE BISETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE CYCLOMETHICONE ALUMINIUM STARCH OCTENYLUCCINATE  POLYMETHYL METHACRYLATE POTASSIUM CETYL PHOSPHATE  BENZOIC ACID  BETA SITOSTEROL CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE CARBOMER CHLORPHENESIN DISODIUM EDTA FRAGRANCE  GYCERN GLYCINE SOJA (SOYBEAN) SEED EXTRACT GLYCINE SOJA EXTRACT HYDROGENATED COCO GLYCERIDES LECITHIN PHENOXYETHANOL POLOXAMER 188 SODIUM CHONDROITIN SULFATE SODIUM HYDROXIDE TOCOPHERYL GLUCOSIDE XANTHAN GUM

Nisam kemičarka, ali vidim da sadrži neke prirodne lipide i ekstrakt soje koji djeluje protuupalno i kao antioksidans. 

Cijena joj je 130 kn.

Zaključak: ako imate mješovitu, normalnu ili osjetljivu kožu, mislim da će vam ova krema odgovarati kad je hidratacija u pitanju. Osobama sa suhom kožom preporučujem da ipak potraže Riche verziju.

Jeste li ju isprobali? Kakvi su vaši dojmovi?

Mirna <3

* Avene Hrvatska ustupio proizvod na recenziju, ali to ne utječe na njezinu objektivnost

31 komentar :

  1. Moja HG kremica :)) iako, zimi vise volim riche varijantu jer mi se obrazi bas znaju isusiti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam isprobala Riche verziju, zasad mi je ova dovoljna, ali svakako ću pogledati ako mi ova ne bude dovoljna :)

      Izbriši
  2. Kremica je odlična, ja je volim koristiti ljeti jer imam užasno dehidriranu kožu i zimi mi treba nešto puno masnije i jače :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za one koji imaju suhu kožu, nije dovoljna, slažem se :)

      Izbriši
  3. Davno sam je koristila, sjećam se da mi je bila odlična.

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam ju isprobala ali po tvojoj recenziji mislim da bi i meni odgovarala. Ja sam nekako vjerna Yves Rocher kremama za lice tako da već par godina koristim samo njihove, matirajuću za dan i hidratantnu za noć i vrlo sam zadovoljna sa obje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ih probala, ali ako budeš kupovala novu, ova ima moje preporuke :)

      Izbriši
  5. Isprobala i zaista je krema odlična. Inače imam mješovitu kožu, i krema me oduševila.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam je prošli mjesec kupila baš kad sam pročitala na tvojoj stranici koju preparativnu kozmetiku trošiš,čini mi se da si tad rekla kako si koristila ili još uvijek koristiš od avene kremu za nečistu kožu i optimal legere za mješovitu.I ja pošto imam samo T-zonu malo masniju od ostalih dijelova lica kupim optimal legere ,kad je toliko hvalite.i krema je super baš mi hidrira kožu koliko treba.samo što bi u oko stala mala,ja to potriši začas.a sestra mi dugo kiristi opt.legere za suhu kožu i kaže da joj je idealna.:-)

    OdgovoriIzbriši
  7. imam mješovitu kožu, volim ovu kremicu, no ne po zimi, preslaba mi je sama

    OdgovoriIzbriši
  8. Zašto si kremu s SPFom koristila navečer? :D
    Inače, volim Avene pa tako i njihove kreme. Imam onu bez sprfa i super mi je za T zonu dok mi je za ostatak lica nedovoljno hranjiva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvar navike, puder mi ima SPF pa mi je isto hocu li koristiti ujutro ili navecer :)

      Izbriši
  9. Ovu kremu koristim uglavnom na proljeće-ljeto , zimi mi je preslaba. Super je što ima UV faktor i kao takva je odlična zaštita za dan, nepotrebno ju je koristiti za noć jer nije tome namijenjena.

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš sam uzela testeriće u apoteci da je probam! :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisan probala, al svakako ide na wl. Bitno mi je samo da krema ne izaziva iritaciju i akne s obzirom da cesto znam reagirati. A svaka preporuka za takvu kremu ide na wl.

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je ovo skroz prijatna kremica, ali za topliji period godine, zimi mi treba nešto jače.

    OdgovoriIzbriši
  13. Imala sam nekoliko testera i skroz je fina kremica :) ona rich mi je pregusta...

    OdgovoriIzbriši
  14. nisam probala UV varijantu već onu običnu i ta mi je bila dobra :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Prije 2 godine sam probala ovu kremicu bas zbog sastava i puno pohvala na forumu. Doduse probala sam verziju bez spf-a posto mi je puder vec imao spf. Medjutim, meni je ona izazivala potkozne pristice. Nisu ni pristici u punom smislu te rijeci vec vodeni pristici. Ne znam objasniti, nikad mi se nista takvo nije desilo osim sa tom kremom. Bila sam jako razocarana prvenstveno jer mi nije bilo jasno kako i zasto. Proslijedila sam je prijateljici kojoj se krema jako dopala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam zašto, nije komedogena, hipoalergena je... hm :/

      Izbriši
  16. prihvatam savet te cu potraziti riche verziju :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)