subota, 7. rujna 2013.

Makeup fails

Okolina nas svaki dan inspirira na neki novi način, a mene je inspirirala da napišem post o kriminalnim makeup pogreškama koje ne mogu više gledati. Jedno je kad netko griješi i svjestan je toga te nastoji to ispraviti, a drugo je kad je netko uvjeren da je najpametniji i ne želi prihvatiti nikakve savjete i prijedloge. Ima toliko beauty blogova koji su korisni i uvijek se može nešto novo naučiti, a ipak toliko djevojaka i žena kao da nemaju ogledalo kod kuće.



Navest ću vam nekoliko stvari koje smatram najgorim i molim se da će ih netko stvarno pročitati i shvatiti što radi.



1. kričavi ruževi na ljudima puti kao u snjegovića 

Jasno mi je da su vam ruževi žarkih i upadljivih nijansi lijepi, ali izgledate smiješno ako ste bijele puti. Ne morate se pridržavati svih pravila o nijansama koje odgovaraju kojem tonu kože, ali morate ipak biti svjesni kad vam nešto ne pristaje. Za one koji nemaju ogledalo i ne znaju što im pristaje, mali podsjetnik:

hladni podton (svjetlija koža, ružičasta) : nježne ružičaste nijanse, tamnocrvene, ruževi s rozim podtonom, koraljne nijanse

neutralni podton: ružičasti, boja brusnice, boja cigle, većina nijansi odgovara ovom podtonu kože

tamni podton: crveni, bordo, ruževi sa smeđim podtonom

Prije nego kupite ruž, isprobajte ga i to na prirodnom svjetlu. Često u parfumerijama ruž izgleda drugačije, nego što izgleda vani. Ne mora vam ruž ići uz boju odjeće, već uz vaš ten, upamtite to!

2. crna olovka za oči s kilogramom maskare

Ovo rade djevojčice kad se tek susretnu sa šminkom, nemojte i vi. Obrube oči crnom olovkom, stave pola mamine maskare i misle da su najljepše dame na svijetu. WRONG! Crna olovka smanjuje oči, ako ste umorni i neispavani, izgledat ćete 10 puta gore. Ako već volite crnu olovku, koristite ju uz smokey eyes, a ne samostalno. Što se maskare tiče, dva ili tri sloja sasvim su dovoljna jer sve više je previše. Trepavice izgledaju debelo kako čačkalice, a vi izgledate kao da niste skinuli maskaru danima, već samo svaki dan stavljate novi sloj.

3. kriva nijansa pudera i nanošenje pudera samo na kritične zone

Dakle, ako ste bijeli kao sir i stavite narančasti puder do pola obraza jer vam je druga polovica bez nepravilnosti, izgledat ćete kao Batman s narančastom maskom. Prije svega, puder uvijek isprobajte na prirodnom svjetlu i kad ga stavite, također iziđite na zrak i pogledajte se na suncu ako niste sigurni jeste li ga dobro stavili. Ako ne vidite potrebu za stavljanjem pudera na cijelo lice, koristite korektor i svakako fiksirajte lice puderom u prahu kako bi se korektor ujednačio s vašom kožom.

4. kada imate rumenila na licu kao da ste upali u kantu s bojom

Znate li čemu služi rumenilo? Ono podiže vaš look da izgledate svježije i zdravije, a ne blijedo i bolesno. To ipak ne znači da ga morate staviti dovoljno za obojiti platno veličine nebodera. Budite umjereni i ne pretjerujte.

5. umjetni/gelirani kičasti nokti duljine pola metra

Dođe mi da plačem od smijeha kad vidim nokte dovoljno duge da njima možete orati zemlju iz uspravnog položaja. A ako su još kičasti, onda mi dođe da ih slikam i stavim na blog kako biste se mogli smijati sa mnom :D S predugim noktima ne možete ništa normalno raditi, jedino ako se planirate sukobiti s američkim jazavcem ili orlom, onda vas razumijem.

6. kada umjesto obrva imate dvije dlačice i krivu nijansu olovke za obrve

O ovoj sam temi već pisala i možete pročitati u ovom postu. Ipak, žalosno je gledati neprirodne oblike i boje obrva, a još žalosnije kad su ti isti vlasnici dviju dlačica uvjereni da imaju dobre obrve. :( Uvijek nekom kažem kad mu nešto ne odgovara i pokušam dati savjet, ali eto... neki su jako tvrdoglavi (na svu sreću, veći je broj onih pametnih koji me poslušaju).


Eto, to bilo ono osnovno što me živcira i što treba zabraniti.

Kakvo je vaše mišljenje o ovoj temi?

Mirna <3


Broj komentara: 46 :

  1. Ne znam odakle bi počela...
    najviše me živciraju ti s rumenilima i još k tome kad povuku valjda s nekim kockastim kistom ne znam...ne znam heheh
    druga stvar blijedi ruževi joj kak se kaže ta pink ne znam više ali to rijetko kome stoji ali svejedno mnoge ga nose.KATASTROFA :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, da, s kockastim kistom :D e, da, to sam zaboravila, fascinantno je što neki nose ruževe koji izgledaju kao korektor... ili je to možda stvarno korektor, tko će ga znati.

      Izbriši
  2. Fino si me nasmijala :)
    I slažem se sa tobom, po svim navedenim točkama. Meni je grozno i kad vidim da cure imaju obrve i onda ih ne srede (popune/počupaju). Dođe mi da vrištim od jada! Pa to je ono što ti uokviruje lice i oko čega bi se trebala potruditi.
    Isto tako, kad vidim ekstra iskvarcane cure, duck face mode on, i ekstra kričavi/neonsko pink ruž na usnicama. What.The.Hell.Woman?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što sam te nasmijala :D slažem se, ja sam protivnica solarija, a da ne govorim kad netko pregori i još stavi neon pink ruž :/

      Izbriši
  3. "Izgledat ćete kao Batman s narančastom maskom. "
    Hahahah. Oplakah. Kraljice. :D

    A ja sam dolazila u situaciju da vidim kako djevojka stavlja tečni puder po cijelom licu, čak i usnama. I onda doda samo prozirno sjajilo za usne. Ne znam kakav njoj ukus bude, al ' meni je nekako fuj bilo.
    A i jedna nastavnica je stavljala puder malo tamniji, kad podigne glavu malkice, vrat bijel, a lice u svakakvim bojama. Smiješno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To mi je također poznato :/ osobito to s vratom bijelim, a licem šarenim :S

      Izbriši
  4. Slažem se sa svime, ove za obrve me jaaako naživcira kad vidim. Ili crna olovka na obrve-isuse, bože pomozi!
    Ipak meni je najgore kad netko koristi bronzer ko rumenilo. Da, to možda i može izgledati dobro ALI ako se stavi sto kila izgleda preloše! Najrađe bi došla do nje i rekla joj: daj se obriši malo! :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Na faksu imam jednu straaaašno umišljenu kolegicu, osim toga, krasi je još par osobina: blijeda put, crno obojana kosa (meni osobno, zastrašujuće djeluje na pojedincima koji pretjeraju u kontrastu boje kose i puti), zatim dugo-I(:popraćenouzzvukbubnjeva:)nacrtana dva polukruga od obrva smeđe-crvenom olovkom. Just kill me.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takve su najgore, umišljene, a izgledaju kao strašila :(

      Izbriši
  6. odličan post ali sam s ei nasmijala :) znam kad gledam na yt neki tutorial ili kad trazim nesto onda iskoče ovakvi video isječci u rezultatima i sa strane a mi mrak padne na oči kad vidim sta rade od sebe. ima dosta kvalitetnih videa i yt gurua koji znaju sto rade. hvala bogu na njima!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A žalosno je što ih toliko njih pravi nered od sebe unatoč svim savjetima na netu :/

      Izbriši
  7. Hahaha krepacu :D Ovo za nokte je genijalno opisano! :) Post ti je cista desetka :D

    OdgovoriIzbriši
  8. 5. umjetni/gelirani kičasti nokti duljine pola metra

    Dođe mi da plačem od smijeha kad vidim nokte dovoljno duge da njima možete orati zemlju iz uspravnog položaja. A ako su još kičasti, onda mi dođe da ih slikam i stavim na blog kako biste se mogli smijati sa mnom :D S predugim noktima ne možete ništa normalno raditi, jedino ako se planirate sukobiti s američkim jazavcem ili orlom, onda vas razumijem


    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHA! Umrla san od smija. :D Ja san prestala analizirat okolinu barem šta se makeup tiče. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jej, drago mi je što sam te nasmijala :D blago tebi, nadam se da ću i ja uskoro postati otporna na kriminalni makeup :D

      Izbriši
  9. Ne bih se složila sa prvom stavkom, mislim da je to subjektivno mišljenje. Meni zapravo ruževi živih boja najlepše izgledaju na svetlom tenu http://www.newyorkgirlstyle.com/wp-content/uploads/2012/02/042511_pink_lips_01_112043840_1104251545441.jpg http://www.polyvore.com/cgi/img-thing?.out=jpg&size=l&tid=66492908

    Sa ostalim se slažem :) Takođe mi je kriminalna greška kupanje u parfemu. I nokti različitih dužina, ok, razumem kad jedan pukne, ali kad svaki vodi svoju politiku, ne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na ovim glumicama i crni ruž izgleda lijepo ;) zašto? Jer ih znaju nositi i kombinirati, ne izgledaju kao klaunovi. I u pitanju nisu naročito kričavi, prvi je ružičasti s ljubičastim podtonom, a drugi narančasti što odgovara plavoj kosi.

      Izbriši
    2. Znači - pitanje je kombinacije sa ostatkom šminke i garderobe, kao i podtona karmina, a ne do toga koliko je ten taman ili svetao :)

      Izbriši
    3. Podton kože uvijek je najvažniji, ali uvijek postoje i drugi faktori: boja kose, očiju, odjeće. Oni koji se ne žele pridržavati osnovnih pravila, moraju prilagoditi nešto kako bi im ruž izgledao skladno na licu. Ipak, i dalje stojim da kričavi i neon ruževi ne stoje snjegovićima. Ako netko konturira lice, stavi bronzer i slično, može lijepo nositi taj ruž, ali inače nikako.

      Izbriši
  10. OMG kakva slika :D Najviše me nervira ovo za nokte i obrve, to mi je straaaašno!

    OdgovoriIzbriši
  11. Uh, ja ne znam....obrve su mi posebno uzasavajuce, a vidjala sam svakakve od skoro nepostojecih do onih koje idu fakticki do trepavica. Nisam ja sada ni u poziciji da sudim, jer ja moje pustam da divljaju, da mogu da ih korigujem posle, ali generalno gledano... :) Takodje ta cuvena linija pudera na bradi, pa ajde bre izblendaj to majkovicu....
    Ono sto zna isto da me blago nervira jest ajlajner koji se skupio u unutrasnjosti oka, pa onako crna grudvica stoji, kao i ruzevi sa onim frost finisom, sto izgledaju skoro belo. Uuzas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Viđam svašta, ali nadam se da će se uskoro cure opametiti :/

      Izbriši
  12. Sve si odlično navela, meni je najgore kada vidim oguljeni lak star mjesec dana na noktima, i pet tonova pretaman puder. Užaaas :(

    OdgovoriIzbriši
  13. Sizifov ti je posao ovo Mirna. Post je odlican, ali ti ga oni kojima je namenjen nece uvaziti.Uprkos cinjenici da to sto rade ne izgleda lepo, nekim ljudima ne vredi, oni nastavljaju ...:/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tu si u pravu, nekima ništa ne može pomoći. No ipak, post sam morala napisati :)

      Izbriši
  14. Meni je najgore kad stavljaju puder neprikladne nijanse, obicno puno tamniji, a ocito im niko nije rekao da se ivica tecnog pudera ne zavrsava na celjusnoj liniji, nego da i vrat trebaju namazati. A takvih cura koje izgledaju kao da su masku natakle na lice je gomile.
    Druga stvar koja najbrze upropasti izgled su lose obrve.Juce sam vidjela jednu curu, jako je lijepa, ima crnu dugu njegovanu kosu,a obrve joj nacrtane i to predebelo nekom riđe smedjom olovkom. Bila sam u cudu,ne znam sta je kod nje zapelo, mozda joj je ponestalo tamnije olovke za obrve pa uzela djeciji flomaster :-D
    Osim toga kad vidim one blijedunjave krecasto roza ruzeve skoro kao korektor, ili jos takve iste, pa sedefaste.....hocw mi nesto biti. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je istina, većinom ne znaju staviti puder i još ga uzmu puno tamnijeg :( Što se ruževa tiče, ne volim ni ja te blijede, ne znam tko ih je uopće izmislio.

      Izbriši
  15. Od svega meni je ipak najkritičnija kriva nijansa pudera :D Obrve se mogu popraviti, s rumenilom se dogodi nekad da se zezne, s ruževima nek ljudi ekperimentiraju , što reći, sve ja to mogu nekako tolerirati ali krivu nijansu pudera nikako :D
    U srednjoj je jedna cura uporno nosila puder koji je bio prenarančast za nju i još sve to začinila prepudravanjem koje joj je naglasilo sva dehidrirana područja na licu. Naravno da kožu uopće nije njegovala i sve je izgledalo kao mali horor.

    OdgovoriIzbriši
  16. Meni idu na živce i ovi presvijetli tonovi ruževa, ne mora svima pristajati svijetlo kreč-roze ne znam ni ja kako se zove ili tako neka narandžasta, zatim i vrat je sastavni dio glave,ne mora on da bude druge boje, kao ni onaj dio blizu ušiju. Ne moraju svi da imaju crno oko očiju zaboga,niti svi da tetoviraju obrve u stilu španskih serija, pa u gradu sve više srećem cure koje imaju obrve naštimane na opasno....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, baš si me nasmijala :D I potpisujem baš sve!

      Izbriši
  17. Ni ja ne znam odakle da počnem - definitivno potpisujem! Posebice ovaj dio s nanošenjem pudera samo nakritične zone i kilogramima rumenila. A ovu prvu fotku niti ne želim komentirati :/

    OdgovoriIzbriši
  18. Hahaha uplasila sam se fotke :D Mislim da je devojka obuhvatila sve u jednom ovo o cemu pises :D

    Ja sam sad fail jer pustam obrve da izrastu gusce i deblje ali se ne daju...Zato nosim siske :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Sa svime se slažem sem donekle sa jarkim karminom uz svetliju out, može to dobro da izgleda ako se odabere oprava nijansa koja nas osveži :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Kako si me samo nasmejala :) Posebno za orlovske nokte haha:) Sa svime navedenim se u načelu slažem, osim sa crnim krejonom. Može i samostalno sa maskarom jako lepo da izgleda. Ja imam krupne oči i u spoljne uglove stavljam vrlo malo crnog kreona, nekad samo na gornji kapak i naravno razumnu količinu maskare. Uglavnom u okviru nekog brzinskog, dnevnog look-a meni ovo jako lepo stoji. Mada predpostavljam da si ti mislila na varijente a la Kim Kardašian, samo bez senke i podloge. To može biti zaista ružno:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma okej dok je malo, ali kad se obrube cijele oči i to na ljudima koji imaju sitne oči kao u krtice, onda stvarno izgleda grozno :S i drago mi je da sam te nasmijala :)

      Izbriši
  21. slažem se sa svime osim s prvim, jer sam ja osobno blijeda ko sir ali volim jarke ruževe. uz to da znam odabrati onu nijansu rua koja mi ide uz ten. ali definitivno i bljedokošci mogu nositi i jarke i full tamne ruževe (obožavam i njih), samo treba znati odabrati nijansu i uskladiti s ostatkom makeupa =)

    OdgovoriIzbriši
  22. Batman s narančastom maskom hahah :D Nije da nije istina sve što si napisala, samo se jednostavno ne mogu prestati smijati :D I ako sad budem imala noćne more radi ove divne tete gore, nadrapala si!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)