petak, 3. svibnja 2013.

Suradnički post: Crazy for corals


U posljednje me vrijeme sve više privlače koraljne nijanse, bilo šminke, odjeće ili modnih dodataka. Nije ni čudo, budući da bilo koja koraljna nijansa može u trenu podići svaki styling jer djeluje osvježavajuće, upečatljivo i zaigrano; savršeno za toplije dane! Stoga vam donosim recenziju tri koraljna ruža i tri koraljna laka za nokte.



Krenimo s ruževima. Prvi na listi je NYX Round Lipstick u nijansi Haute Melon. Intenzivna koraljna nijansa koja će vam se na prvi pogled činiti previše narančastom, no na usnama je sasvim druga priča. Sljedeći je NYX-ov ruž Indian Pink iz iste linije -
 predivna breskvasto-ružičasta nijansa sa zlatnim česticama. I zadnji, Sleek True Color Lipstick u nijansi Coral Reef. Ovaj ruž je uvelike sličan nijansi Haute Melon, no kod Coral Reefa prevladavaju više ružičasti tonovi.


NYX - Haute Melon, NYX - Indian Pink, Sleek - Coral Reef

Sva tri ruža su kremasta, no NYX ruževi su nešto kremastiji od Sleekovog. Svi su dobro pigmentirani i ne isušuju usne, premda uvijek nanesem balzam prije bilo kakvog ruža. Postojanost je osrednja, ali to me ne smeta jer u svakom trenu mogu obnoviti boju te neće djelovati neuredno J Super izgledaju i bez olovke za usne, a odlično djeluju i kao lip stain. Što se tiče mirisa, NYX ruževi pomalo mirišu na neko neodređeno voće, dok Sleek ruž skoro pa i nema nikakav miris.

Velika je prednost što su jako jeftini, a kvalitetni, no nažalost ih se ne može nabaviti kod nas. Svoje primjerke sam nabavila na Ebayu po cijeni od nekih 3 do 4 dolara plus poštarina.

Ono što je zgodno i praktično je prozirno dno NYX ruža ispunjeno gelom u stvarnoj boji ruža, što vam olakšava posao u potrazi za pravom nijansom ako ste u žurbi, a gel je odličan i za stiskanje, ako ste manijak za gumaste stvari kao ja.


NYX - Haute Melon, NYX - Indian Pink, Sleek - Coral Reef


Ova fotka je namjerno mutnija kako bi se bolje uočila razlika između Haute Melona i Coral Reefa.


Koraljno ludilo ne bi bilo potpuno bez lakova za nokte J Dugo sam bila u potrazi za lijepim koraljnim lakovima, a kada sam otkrila da se moji favoriti mogu kupiti i kod nas, zadovoljstvu nije bilo kraja. Pretpostavljam da ste već čuli o Essie lakovima za nokte te o njihovom širokom spektru boja. Nijanse koje su me osvojile su Cute As A Button i Tart Deco.




Cute As A Button je koraljna nijansa u kojoj prevladava ružičasta boja, dok Tart Deco pripada spektru narančastih, odnosno breskvastih nijansi. Dobro su pigmentirani i mogu proći i s jednim slojem, makar će bolje izgledati ako nanesete dva sloja. Postojanost im je najbolja od svih lakova koje sam do sada probala; uz dobar nadlak izdrže i do tjedan dana na noktima, što je moj osobni rekord :D Dolaze u jednostavnim, a opet predivnim bočicama od 13.5 ml. Dostupni su u Bipi (čula sam da ih ima i u Douglas parfumerijama te u Centru Cvjetni) po cijeni od oko 70 kuna. Iako je cijena nešto veća, isplati se uložiti u njih jer su stvarno odlični.




I šećer na kraju je jedan netipičan koraljni lak – Orly u nijansi Gilded Coral. Jako sam se namučila dok sam našla točno takvu nijansu jer je u našim trgovinama nema. Radi se o pomalo nude nijansi obogaćenoj zlatnim česticama koja se presijava na ružičastu. Prekrasna nježna boja sunca J Brzo se suši, a za najbolji efekt potrebna su dva sloja. Za 18 ml ovog laka platit ćete oko 50 kn + poštarinu na Ebayu, što se opet jako isplati.

Na sljedećoj fotki je kombinacija Cute As A Buttona, Inglot nadlaka u nijansi 202 s presijavajućim zlatnim komadićima te Manhattan nadlak za nokte s mat efektom.




                                                                                              Autorica: Ida Tomašković

Broj komentara: 25 :

  1. Odličan post i popularna tema!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super mi je Ida uradila ovaj post a ja inace volim koralne nijanse pa mi je i zbog toga post "legao" :)) <3

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja volim koraljne nijanse i jako mi se dopada tvoj izbor ruževa i lakova za nokte, te sama recenzija :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala puno cure :)) Jeste li probale koji od ovih lakova i ruževa?

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican izbor koralnih Esija! :) Nisam neki ljubitelj koralnih lakova al ova dva bih rado isprobala. Meni takve nijanse uopste ne stoje na usnama. :(
    Super ti je post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene isto ova boja ponese čim krenu prve zrake proljetnog sunca... Jako dobar post!

    OdgovoriIzbriši
  7. Jednostavno zove da ju nosiš :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo su mi najdraže boje :))
    Imam Tart Deco, predivan je :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ima stvarno svakakvih boja Essie lakova, najrađe bi ih nosila sve odjednom :) ali ove su posebne ;)

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako mi je sve, ali sve tako lijepo i proljetno i ljetno.

    OdgovoriIzbriši
  11. Najviše obožavam proljeće i ljeto zbog koraljnih ruževa . Jednostavno ih obožavam :) super tema za post. Swatchevi su baš krasni :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Super nijanse, ali haute melon ruž mi je preprekrasan!

    My nail polish blog nails-and-more.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Drago mi je da vam se sviđa :) Stvarno su mi i lakovi i ruževi prirasli srcu :)

    OdgovoriIzbriši
  14. love the nail polish!! the color is awesome

    coloreport.blogspot.mx

    OdgovoriIzbriši
  15. Sleek Coral Reef mi je najljepši, moram priznati
    :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Odličan post, a ovi Essie lakići su slatki kao bombončići!

    OdgovoriIzbriši
  17. Super post! Sviđaju mi se ruževi :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Post kao za mene :D

    Obožavam koraljne ruževe i lakove, a i Nyx ruževi su mi predobri !

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)