utorak, 16. travnja 2013.

Suradnički post: Savjeti o njezi kože

Od 3.4. do 3.5. čitateljice mogu poslati svoje postove koji će biti objavljeni na blogu. Na temelju vaših komentara i čitanosti, izabrat ćemo najbolju suradnicu koja će biti nagrađena. Slobodno napišite svoje mišljenje u komentarima vezano uz post.





Ruke
Svakodnevno smo svi u kontaktu s raznim prljavštinama i na taj način prenosimo bakterije, što je jako teško održavati kako ne bismo prenijeli nekakvu zarazu. No, ako već toliko ne možemo kontrolirati te nevidljive životinjice na našoj koži, važno je da i sam izgled ruku ostavi dobar dojam. Osobe koje su sklone zanokticama trebale bi ih odrezati jer zanoktice zaista djeluju neuredno. Osim ovoga, dobro je nanijeti kremu za ruke-ujutro i navečer bit će sasvim dovoljno.

Preporučila bih L'Occitane kremu za ruke koja je od nedavno postala i moja najdraža krema za ruke. Tekstura je fino kremasta i brzo se upija. Osim što pomaže, miris je divan, lagan. Najveća je prednost što se dugo zadržava na rukama pa tako one satima lijepo mirišu, ali ne preintenzivno već nježno.



Lice
Neki od najčešćih problema su akne i suha ili pak previše masna koža. Osobe koje imaju
akne, svakako trebaju razmisliti o pronalasku kreme ili losiona koji će odgovarati njihovoj koži. Iako nijedno sredstvo ne će baš u potpunosti riješiti problem s prištićima, važno je truditi se, a rezultati, pa makar i od samo desetak posto, bit će vidljivi. Osim krema i losiona protiv akni, trebala bi se nanositi na lice i krema za hidratantnu njegu kože, i to svakodnevno, tim više ako je koža suha. Za vrijeme nadolazećega ljeta (ako uopće dođe jer nam ni proljeće nije došlo kako spada) ne smije se zaboraviti nanositi krema za sunčanje zbog sunca i velikih ozonskih rupa.

Kao kremu za lice bih preporučila bilo koji Nivein proizvod za lice. Onaj tko ju koristi, zna da sam u pravu. Kožu čini mekanom, nježnijom i također lijepo miriše. Mislim da kod Niveinih proizvoda nema pretjerane filozofije, samo ih trebate koristiti.


Urasle dlačice
Urasle dlačice relativno su česta pojava, posebice na mjestima na kojima se brije. Posljedice su crvenilo, svrbež, ali i prištići i neugodan osjećaj. Kako bismo izbjegli takvo što, trebali bismo prilikom brijanja nastojati ne pritiskati britvicu blizu koži ili jednostavno koristiti električni brijač.

U tretiranju takvog stanja posebno su korisni losioni s glikolnom ili salicilnom kiselinom. Dok prva povećava proizvodnju kolagena, druga pomaže uklanjanju mrtvih stanica s površine kože. Pomoći će vam i piling te rukavica kojom ćete pojačati njegovo djelovanje, ali nikako ne upotrebljavajte grube četke koji će problem dodatno potencirati.




Gruba koža na petama
Ovaj problem estetski ne izgleda ni malo lijepo, posebice za vrijeme ljetnih mjeseci. Stoga kožu ne bismo trebali njegovati samo za vrijeme ljeta nego i za vrijeme zimskih mjeseci. Najbolje je barem jednom tjedno noge namakati u toploj vodi i mjesta s tvrdom i ispucalom kožom trljati grubim kamenom. Nakon što se noge istrljaju i isperu, trebaju se naravno posušiti, ali i nanijeti laganu kremu na njih.

Heel Relief Cream idealno je rješenje za takve probleme. Dovoljno ju je nanijeti jednom ili dva puta dnevno te ćete nakon nekog vremena i zaboraviti na suhu i grubu kožu peta.




Prištići po leđima
Također jedan od češćih problema kojeg se možemo riješiti ako leđa peremo antibakterijskim losionom te koristimo kremu za piling. Ne treba pretjerati u trljanju, a nakon nanošenja losiona, potrebno je malo pričekati kako bi se losion upio. Dakle, najbolje je lagano jednu minutu trljati i onda isprati. No, osobe koje imaju veće probleme s prištićima na leđima, najbolje je da se obrate liječniku kako bi im on prepisao najbolju terapiju koja se nekada sastoji i od antibiotika.

Jedna od mogućnosti uklanjanja prištića je solarij. Sunčanje isušuje i dezinficira kožu, što je u ovom slučaju jako dobro. Druga mogućnost je peeling. Ovisno o stupnju nečistoće kože, odnosno upalnog procesa, kozmetičarka će procijeniti što je najbolje za tu kožu leđa.




                                                                                                        Autorica: Ljubica Brigitte Nikić

Broj komentara: 7 :

  1. Meni se ovaj post baš i ne sviđa, savjeti za njegu i nisu baš precizni ni korisni, a slike nisu nimalo oku ugodne i bespotrebne su ako nema usporedbe prije/poslije. Ali eto, sve pohvale za trud ;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam tu na svom terenu. Čak i na stolu na poslu imam bočicu tekućine za dezinfekciju i kremu za ruke.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odgovori
    1. L'Occitane krema za ruke košta 63,90 kn, Nivea dođe 29,99 kn, protiv uraslih dlačica npr. Aknederm tonirana krema koja košta 47 kn, Heel Relief Cream je 30-ak kn, a cijena peelinga ovisi o kojem se masažnom centru radi.

      Izbriši
  4. Jako dobra ideja suradničkog posta :) Dobar način za uvesti nove blogerice, to the dark side hehe :) Mali savjet što se konkretno ovog posta tiče, mislim da bi bolje funkcionirale slike prije i poslije. I malo više posta posvećenog samom proizvodim. Ali samo hrabro naprijed ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja sa suradničkim postovima :) Voljela bih da je napisano par riječi više o samim proizvodima jer me neki zanimaju, ali samo naprijed :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Joj ja ne bih baš preporučivala solarij nikome, riješiš se prištića a navučer karcinom kože. Pa sad ti biraj. Ali čestitam suradnici na probijanju leda :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)