subota, 27. travnja 2013.

Suradnički post: Proljetna manikura

Od 3.4. do 3.5. čitateljice mogu poslati svoje postove koji će biti objavljeni na blogu. Na temelju vaših komentara i čitanosti, izabrat ćemo najbolju suradnicu koja će biti nagrađena. Slobodno napišite svoje mišljenje u komentarima vezano uz post.


Svi znamo kako su nokti bitan dio našeg izgleda, da ne kažem čak i osobnosti.
Neuredni, izgriženi nokti nejednake dužine nisu oku niti malo ugodni, zato ću vam pokazati kako napraviti manikuru kod kuće i postići uredan izgled noktiju.


Doduše, umjesto klasične francuske manikure, odlučila sam napraviti jedan proljetni nail art inspiriran cvijetom trešnje.
Znate, ono, došlo je proljeće i napokon se možemo opustiti i malo dati na volju što se tiče boja kako na licu, tako i na noktima. ;) 



No, najprije, želim vam reći ponešto o samoj njezi noktiju i ruku.
Jako je bitno njegovati ruke.Ruke su ogledalo naše higijene i brige o vlastitom tijelu.



Evo par savjeta o njezi ruku i noktiju:

- higijena ruku je JAKO bitna, zato se uvijek pobrinite da imate čiste ruke i nokte, kako zbog estetskih tako zbog higijenskih razloga, jer higijena je pola zdravlja

- zaštitite kožu ruku i nokte od pucanja tako što ćete pri kućanskim poslovima nositi rukavice

- njegujte ruke i nokte  kremama kako bi spriječili suhu kožu i pucanje kože, pogotovo u zimskom periodu- ne moraju biti nužno skupe kreme, bilo kakva će biti dobra

- kožicu oko noktiju ne režite,nego je samo potisnite prema korijenu nokta

- pri skraćivanju i oblikovanju noktiju vodite računa o tome da ne koristite grube metalne rašpice jer one potiču  listanje noktiju, radije nabavite kartonske rašpice ili po mogućnosti staklene ili kristalne jer zaglađuju rub nokta

- obavezno nabavite dobar bazni lak, jer će on spriječiti „prodiranje“  pigmenata laka u vaše nokte
- umjesto klasičnoga  acetona, nabavite uljni odstranjivač laka za nokte
-najbitnija od svega je  prehrana, ukoliko je prehrana loša, tada vam nikakve kreme, rašpice niti išta slično neće pomoći da ruke i nokti budu njegovani


A, sada, nail art tutorial koji sam vam obećala.

Za ovu  manikuru upotrijebila sam  četiri laka za nokte + top coat.
Koristila sam :
Gabrini Summer Edition M106 ( tirkizni lak ), Gabrini Multivitamin 336 ( crni lak ),Gabrini Multivitamin 302 ( bijeli lak ), Rapsodi Multivitamin 335 ( boja breskve mislim :D ), Eveline 3u1 nadlak.





1. Najprije sam Olea uljnim odstranjivačem laka uklonila stari lak sa noktiju.
Nakon toga sam štapić za uši natopila u maslinovom ulju i potisnula kožicu oko noktiju prema korijenu.
Onda je došao red na oblikovanje nokta.Za to sam koristila kartonsku rašpicu odnosno njen grublji dio kojim sam skratila nokte i oblikovala ih, a onda sam finijim dijelom rašpice zagladila rubove noktiju.
Ružičastim dijelom druge rašpice sam uklonila eventualne neravnine na noktima, bijelim dijelom sam skinula masnoće sa njih, a sivim dijelom sam ih ispolirala da dobiju sjaj.
Tako sam pripremila nokte za manikuru.




A, sada slijedi zabavniji dio.:)
2. Na nokte sam nanijela dva tanka sloja Gabrini M106.



3. Pošto nemam crni tip painter, poslužila sam se tankim kistićem jednog drugog tip paintera pa sam na plastični podložak kapnula malo crnoga laka za nokte i potom na nokte nacrtala grančice.



4.Na plastični podložak sam nanijela par kapi bijeloga Gabrini 302 laka te sam uz pomoć ukosnice na grančice nacrtala bijele latice.



5. Onda sam kapnula i Rapsodi 335 pa sam ukosnicom preko bijelih latica nanijela i te breskvaste, ali sam pritom pazila da ne prekrijem bijele latice kako bih dobila dvobojne cvjetiće.
Na kraju sam pomoću kistića u sredinu svakoga cvijeta lagano stavila par crnih točkica kako bih zaokružila cjelokupni izgled.
Time je crtanje po noktima završilo, pa sam pričekala dobrih pola sata kako bih bila sigurna da se sve to osušilo na noktima, kako pri nanošenju top coata ne bi došlo do razmazivanja nacrtanih detalja.
Prije nanošenja top coata sam štapićem za uši natopljenim u uljni odstranjivač uklonila greškice koje su nastale pri lakiranju.




6. Završni korak je bio nanošenje Eveline 3u1 top coata koji mi je zagladio nokte, podario mojoj manikuri sjaj i koji je tu na kraju krajeva da bi  sama manikura duže trajala na noktima.





I to bi bilo to. :)

Nadam se da vam se manikura sviđa. 

                                                                                                         Autorica: Samanta Barukčić

Broj komentara: 49 :

  1. Baš lep manikir, pravi prolećni :)

    OdgovoriIzbriši
  2. super si to odradila :)

    OdgovoriIzbriši
  3. pelep manikir! svaka cast na preciznosti i strpljenju :) ja ovo ne bih mogla da napravim za tri zivota :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      Vjeruj mi, nije teško kao što se čini.Iskreno, "natočkati" latice na nokte nije uopće teško niti dugo traje, najduže od svega je čekanje da se to sve dobro osuši. :)
      Tako da, pokušaj, uspjet ćeš sigurno.

      Izbriši
  4. e ovo uopće nije loše, naprotiv :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super je i post a i manikura, good job :)

    OdgovoriIzbriši
  6. odlična manikura jako lijepo izgleda.

    Ja ne mogu nositi rukavice jer onda sve radim presporo, tako da uvijek su mi gole ruke, čak i zimi i kad radim u vrtu, ali dobar savjet za one koji su navikli nositi rukavice.

    http://modaodaradosti.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pokušaj se naviknuti na rukavice, tako će ti ruke i nokti biti zahvalni na tome.Ja isto nisam mogla dugo koristiti rukavice dok nešto radim, sve dok mi se nokti nisu užasno počeli listati, a koža ruku pucati do krvi -.-
      Onda sam malo po malo, počela nositi one gumene rukavice za čišćenje kućanstva tijekom kućanskih poslova, ali i vani dok nešto radim. Sada bez problema mogu bilo što s njima ;)

      Izbriši
  7. Fora je manikura, mada je preferiram čisti lak. Ali na drugima mi se sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  8. Fora je manikura, mada je puno posla :)
    Nego nominirala sam te za Liebster nagradu:
    http://pixieviolet.blogspot.com/2013/04/liebster-nagrada.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čini ti se. Jako brzo se ove grančice i latice nacrtaju, jedino što malo duže treba da se osuši.
      I hvala :)

      Izbriši
  9. Odličan post, dopada mi se kako je sve temeljno obrađeno, lep uvod, a opet nije zamorno. Sviđa mi se što sam i ponešto naučila, a ovaj nail art mi je prelep i stvarno u pravo vreme. Pun pogodak je tekst!

    OdgovoriIzbriši
  10. Odlicno izgleda. Ne znam zasto mi nije palo na pamet da ukosnicu koristim kao tackalicu! Jos ja jurim kod kineza da nadjem tu alatku. Ukosnica zakon!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukosnica svakako može poslužiti.Zaista je jednostavno raditi s njome. :)

      Izbriši
  11. Jako korisni savjeti a manikura je za umrijet od ljepote i slatkoće, nažalost, ja sam antitalent za to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi antitalent, jako je jednostavno vjeruj mi :) Eto, uhvatiš li vremena, pokušaj malo crtati po noktima, možda se ugodno iznenadiš :)

      Izbriši
  12. Valjda zbog cvijeta trešnje (kako ga ja vidim), ova me manikura podsjeća na Japan... Lijepo, ali previše posla za mene samu.

    OdgovoriIzbriši
  13. Bas, bas lijep izgled tresnjinih cvjetica! Mnogo mi se dopada <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako mi je drago da ti se sviđa manikura :)

      Izbriši
  14. perfect for spring
    http://loving-evelyn.blogspot.ro

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš je slatko, uvek se divim kad nekom polazi za rukom da bude precizan na noktima :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Baš mi se sviđa manikura i svaka čast na strpljenju. Ja sam jučer lakirala nokte punih 20 minuta što je rekord za mene, već sam bila izgubila strpljenje s lakom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, tako se i meni zna dogoditi, kako god krenem nalakirati nokte neće pa neće, a nekada kao od šale :D
      :*

      Izbriši
  17. Very cute :) Proljetna manikurica za pet ... Voljela bih kad bih imala strpljenja i sama nekad malo više poraditi, međutim kod mene se to u 99 % slučajeve svede na pretty lak i top coat :D Super post Sam ;)

    OdgovoriIzbriši
  18. Draga Dunja, pogledala sam na tvome blogu post "Dunja i lakovi za nokte" i mogu ti reći kako imaš divne nokte, a i lakiće za nokte. Zato te lijepo molim, pokušaj se igrati crtkaranjem po noktima, bar povremeno, šteta za onakve nokte da budu samo ajmo to tako reći, regularno nalakirani :)
    I hvala ti na lijepom komentaru :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Pa nije to toliko komplicirano koliko sam mislila da će biti :D
    Ja inače nemam strpljenja, mislim da bih poludila pola sata čekajući da mi se sve skupa posuši. Ali odlična je ova ideja s ukosnicom, imam ih tisuće i nikad mi napamet nije palo da ih iskoritim za ove male detalje, većinom samo prefarbam nokte i kao, to je to.
    Eto, dala si mi ideju :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Nije, zaista :P
    Samo, eto realno, tko ima crve u dupetu ( izvinite na izrazu curke :D ), nezgodno je pola sata čekati da se to sve osuši, a i sama sam takva, ali eto, nekada pretrpim malo :D.Možda bi pomogle one kapi za brže sušenje laka ili nešto tako?
    A i bitno je ne ostavljati jako ajmo reći debele točkice, nego ukosnicu samo blago prisloniti na kapljicu laka, tako se lakše osuše noktići :)
    I da, ja u potrazi za nekim alatićem za svoje cvjetiće, a nisam imala točkalicu, naletim na te ukosnice u nekoj torbici i voila :)
    :*

    OdgovoriIzbriši
  21. Stvarno su preslatki noktići :))

    OdgovoriIzbriši
  22. Lijepo :) Ja osim ukosnice ponekad koristim i čačkalicu, ili malu bumbačicu zabodenu u gumicu olovke. Profi alatke su super, ali ni ovom ništa ne fali, kad imaš dovoljno volje i strpljenja :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Vidiš, dobra ideja za bumbačicu zabodenu u gumicu olovke :) Super, super :)
    Bravo za maštovitost :) Valja se snaći :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Preljepo predobro i preljepi opisi i rad na noktim Svaka čast Samanta stvarno ima štalenta nadam se da će bit još tvojih puno radova

    OdgovoriIzbriši
  25. Hvala od <3 na lijepim željama :) :*

    OdgovoriIzbriši
  26. Jako lijepo urađeno i detaljno objašnjeno, a opet nije predugačko i zamorno. :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Simpatična manikura :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)