srijeda, 10. travnja 2013.

L'Oreal Mat' Magique mattifying foundation

Današnja recenzija jedan je puder - L'Oreal Mat' Magique (nijansa 03 light sand). Ovaj puder prije nekoliko mjeseci izašao je na naše tržište, a ja sam ga kupila prije dva tjedna i koristila ga svaki dan kako bih mogla napisati recenziju sa što više detalja i dojmova. Za početak, ja imam masnu T-zonu sklonu manjim nepravilnostima (sitni prištići i miteseri), a ostatak lica mi je normalan. Tražila sam puder koji dobro matira, ali i ima jako prekrivanje jer želim da sve te sitnice budu prekrivene (a mislim da ne tražim previše).




Ambalaža i osnovne karakteristike

Cijena ovog pudera iznosi 79,90 kn u drogerijama kao Bipa i dm, a u zadnje vrijeme bili su sniženi oko 10 %. Sadrži 25 ml (dok prosječni puder imaju 30 ml), ali vjerojatno zato i ne košta 100 kn kao njihovi ostali puderi. Dolazi u krem plastičnoj tubici s ljubičastim čepom. Osobno preferiram pudere koji imaju pumpicu na pritisak i staklene su ambalaže, ali to je ipak stvar ukusa. Nakon 2 tjedna svakodnevna korištenja imam manjih problema s istiskivanjem pudera. Nije komedogen i ne uvlači se u pore. 




Tekstura

Teksturom me najviše podsjeća na mousse pudere, dakle, baršunasta tekstura koja se najlakše nanosi prstima ili boljom bockalicom. Ja ga ne bih nazvala tekućim puderom, već mousse puderom u tubi. Na fotografiji ispod možete vidjeti kako izgleda na ruci.


Prekrivanje

Prije kupnje pročitala sam neke recenzije i u jednima tvrde da je jakog prekrivanja, a u drugima da samo ujednačava ton kože i prekriva crvenilo. Mislim da vaše mišljenje ovisi o tome kakav ste puder imali prije ovog. Ja sam koristila Bourjois Flower Perfection koji ima odlično prekrivanje, tako da za ovaj ne mogu reći da jako prekriva. Na ljestvici od 1 do 5 jačine prekrivanja dala bih mu 2.5 što i nije tako loše, ali ovisi kakva su vaša očekivanja te je ovo ipak prilično subjektivno.



U mom slučaju prekriva crvenilo, mitesere i ujednačava ten, ali ako imate problematičnije lice i akne, nisam sigurna da će vam prekrivanje biti dovoljno. 

Matiranje

Matiranje je definitivno najveći plus kod ovog pudera. Iako piše da matira 12 sati, meni koža ostane matirana 6 sati, a onda mi se lagano zasjaje nos i čelo. S obzirom da mi se s drugim puderima T-zona zasjaji za 2 sata, ovo je odlično. Nakon 7 sati većinom sklizne s lica, ali i to je relativno dobro jer meni svi puderi vrlo brzo odu s lica (iako ih fiksiram).

Konačna ocjena

  • ambalaža: 3
  • cijena: 5
  • prekrivanje: 3
  • matiranje: 5
  • tekstura: 5
  • postojanost: 3
Prosjek: 4.0

Dakle, ovaj puder smatram vrlo dobrim, ima svoje mane, ali i prednosti. Ovisno o vašim očekivanjima i koži, može vam se više svidjeti, ali i manje. Sve u svemu, isplati se probati ako imate masnu kožu.

Jeste li ga probali? Kakvi su vaši dojmovi?

Mirna <3




31 komentar :

  1. nisam ga probala, dok potrošim neke od pudera koje već imam, pa ću sigurno uzeti ovaj... Sviđa mi se to što si napisala o njemu. Volim mousse pudere i matirani, baršunasti look.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će opravdati tvoja očekivanja :)

      Izbriši
  2. Ja ga nisam probala jer ima slabo prekrivanje .. meni ipak treba malo jace. Koristim vichy dermablend i sto ti kazes sve zavisi koji je koristen prije npr eto tog Lorealovog. Meni ovaj nista ne moze da zamijeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pročitala sam recenziju kod tebe na blogu :) planiram ga isprobati u dogledno vrijeme, a i Vichy me nikad nije razočarao.

      Izbriši
    2. Ja sam tri cure nagovorila da ga kupe i sve tri su odusevljene i stvarno ga ne hvalim bez razloga :) Nadam se da ce i tebi da odgovara :) Ja trebam uskoro da kupim trecu tubicu a to mi se nikad nije desilo sa puderom, mijenjam ih od 17.te :D (imam 24) :D

      Izbriši
    3. Vichy Dermablend, kažeš. Hm hm. Morat ću ga isprobati! A i ovaj mi se čini OK.

      Izbriši
    4. Baš je super što si pronašla savršeni :)

      Girly, sve ovisi o tvojoj koži :)

      Izbriši
  3. Baš me zanimalo kakav je ovaj puder :) Nije loš, mislim da bi meni odgovarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš isprobati, svakako javi dojmove :)

      Izbriši
  4. Hvala na odličnoj recenziji, sad sam saznala sve što me zanimalo u vezi ovog pudera i mislim da ću ga i ja kupiti i isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, drago mi je da ti se svidjela :)

      Izbriši
  5. Mene nekako privlači, sviđa mi se to šestosatno matiranje, naročito za nadolazeće ljeto :D
    Hmm, mislim da bi mi prekrivanje bilo dovoljno u danima kada mi koža ne divlja, ali u suprotnom bi mi korektor bio potreban :)
    A da, i tekstura mi se baš sviđa :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj u drogeriji odgovara li ti prekrivanje pa ćeš se možda lakše odlučiti za kupnju :)

      Izbriši
  6. tekstura mu je na dodir savršena, na žalost meni se nos nakon par sati počeo sjajiti, a obrazi se perutali - definitivno nije za sušu kožu, a i pokrivanje mu je srednja žalost... očekivala puno više

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je žao što ti ne odgovara, ali to samo potvrđuje koliko se naša koža razlikuje :/

      Izbriši
  7. U jednom trenu nisam bila sigurna u kojem će smjeru ova recenzija otići. Naime, ja baš nisam luda za pjenastim puderima pa sam mislila da neće dobro matirati, ali si me na kraju iznenadila. I mene je jako interesirao, pa ga sad možda čak i kupim...jednog lijepog dana jer pudera imam na lageru ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, napravi nam post s kolekcijom pudera :D

      Izbriši
  8. Jako lijepo napisana recenzija :)
    Ne vjerujem da ću ga uzimati, imam jedan već Lorealov(True Match i okej mi je), čekam da potrošim ovo što imam od njega pa si prvom prilikom od nekih većih novaca kupujem Illamasquinu Rich Liquid Foundation da mi prekrije sve živo i mrtvo i bok :D
    Treba mi baš neki jaki puder da budem na čisto sa sobom, uvijek uzimam ove drogerijske koji su okej, ali ne prekriju sve, a ja volim kad mi je koža apsolutno savršena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam još čitala recenzije za taj Illamasqua, ali i daleko mi je Zg pa ga ne mogu ni isprobati. A True Match imam i ne sviđa mi se.

      Izbriši
  9. Nisam ga probala na svojoj koži lica jer nije puder za mene, ali sam testirala prve tri nijanse na ruci i uzela sam frendici tester da ga isproba kod kuće. Mene je na prvu isto začudila njegova tekstura jer mi više djeluje kao mousse puderi. osim toga zbilja ne bih imala što pametno reći o njemu, ali frendica kaže da je ona zadovoljna, iako tvrdi da se za nju kao bolji izbor pokazao L'Oreal True Match.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se True Match nije svidio, imam ga i samo stoji spremljen :/

      Izbriši
  10. Nisam probala, ali mi ni ne odgovara. Ti drogerijski puderi su mi jako slabi na nijansama. Nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta :/ ja, na svu sreću, nemam problema s pronalaženjem nijansi.

      Izbriši
  11. Zvuči prilično slično njihovom penastom u teglici koji mi je super, verovatno ću kupiti i ovaj. Hvala na recenziji :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Baš bih ga trebala probati! Jer sve što matira je za moju kožu :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Baš mi se sviđa novi izgled bloga! Ja već neko vrijeme koristim isključivo bb kreme (azijske) i malo pudera u prahu ili kamenu i sasvim mi takva rutina odgovara... i po pitanju prekrivanja i matiranja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ;) pa ako nemaš problematično lice, to je sasvim dovoljno :)

      Izbriši
  14. ja sam ga kupila i isto koristim Bourjois Flower Perfection koji odlicno prekriva...ali treba mi malo laksi za leto..i ovaj je pun pogodak

    OdgovoriIzbriši
  15. Nije loš puder, ali što se matiranja tiče meni ne traje baš dugo (imam mješovitu kožu, problem je dakle T-zona). Osim toga, najviše me razočarala količina pudera! Ambalaža je jako tvrda i debela, a unutra ima više zraka nego pudera! Za tu cijenu to je zbilja pljačka...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)