nedjelja, 24. ožujka 2013.

Essence stay matt vs. Essence stay with me

Danas je na redu usporedna recenzija dvaju proizvoda: Essence stay matt lip cream (04 silky red) i Essence stay with me longlasting lipgloss (07 kiss kiss kiss).  Iako nisam ljubitelj sjajila, stay with me kupila sam još u siječnju jer sam željela sjajilo koje mogu koristiti preko ruža. Stay matt zapravo je nešto imeđu tekućeg ruža i sjajila, složila bih se s njima da je to baš lip cream jer je posve drugačije teksture od običnih sjajila, ali i ruževa. Kupila sam ga jučer i odmah sam ga navečer isprobala kako bih vam mogla što prije prezentirati ovaj proizvod. 






Kao što vidite na fotografijama iznad, nijanse su gotovo jednake, oba proizvoda sadrže 4 ml i cijena im je 17,90 kn, ali razlikuju se u roku trajanja. Sjajilo traja 12 mjeseci, a lip cream 6 mjeseci. Ambalaža im je također jednaka, jedina razlika je u boji poklopca i slova na pakiranju. Razlikuju se u aplikatoru što možete vidjeti na fotografiji ispod. 



1. Stay with me longlasting lipgloss
Iako mi se ovaj proizvod prilično svidio svojom teksturom, cijenom, pakiranjem, moram svakako negirati ''longlasting'' u samom imenu. Imam nekoliko longlasting proizvoda za usne s kojima se ovo sjajilo ne može mjeriti kad je trajanje u pitanju. Ostane na usnama 2 sata maksimalno, ali samo ako ne jedete i ne pijete. Tekstura je dosta gusta za sjajilo što mi se sviđa jer ne volim rijetka sjajila koja se razlijevaju i teško ih je ravnomjerno nanijeti. Sve u svemu, sviđa mi se i drago mi je da sam ga kupila te vam svima preporučujem da isprobate jer 18 kn doista nije puno.

2. Stay matt lip cream
Nemam nijedan proizvod slične teksture, što je zapravo izazvalo oduševljenje jer sam se baš veselila dolasku ovog proizvoda u naš dm. Ovo nije matt sjajilo kako neki govore jer tekstura sjajila potpuno se razlikuje, rjeđa je, lakša, nemaju ništa zajedničko, osim lake razmazivosti. Traje prilično dugo što nisam očekivala, do 3,4 sata uz konzumaciju pića. 

Na swatchu možete vidjeti kako izgledaju, lijevo je sjajilo, a desno lip cream.


                                                                           s blicem


                                                                           bez blica

Nakon što sam prešla maramicom preko swatcha:




Nakon što sam prešla vlažnom maramicom:




Sve u svemu, zadovoljna sam i sviđaju mi se oba proizvoda, iako je lip cream definitivno više po mom ukusu. Ako ne volite ovu nijansu, imaju i nude nijanse.

Imate li ih? Kakvi su vaši dojmovi?

Mirna <3

Broj komentara: 39 :

  1. Odlicno, odlicno, zelim ih sveeee! Stay with me longlasting lipgloss sam pre vidjama u DM-u, ali sada ih uopste nema, a Stay matte lip cream uopste nije stigao. :(

    OdgovoriIzbriši
  2. Imam one dvije nijanse koje ti nemaš, 1 i 2 :-) tek sam ih neki dan kupila pa se još moram uvjeriti u njihov kvalitet ali na prvu su mi super što su mat a nisam primijetila neko isušivanje usana....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i one stay with me, ali nisam preveliki ljubitelj sjajila, više mi se ova mat verzija sviđa....

      Izbriši
    2. I ja sam kupila nijansu 02, ali nisam htjela sve recenzirati, već samo jedno jer je iste nijanse kao stay with me :)

      Izbriši
  3. predivni su mi ovi novi lip cream ruževi (tako ih zovem jer ne znam kako bi se izrazila :D )
    nažalost, u mom dm-u ih još nema iako je većina novog asortimana stigla. no nadam se da će se uskoro naći i u mom kozmetičkom kutku. :)
    http://beautifulit.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je stiglo nedavno, valjda će i kod tebe :)

      Izbriši
  4. Oba su prava divota, i ako više preferiram nude nijanse rado bih nosila i ove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš potražiti i nude verzije :)

      Izbriši
  5. Kao i prvog dana sam zadovoljna. Sjajilo nisam kupila, imam ih i previše. Ali matt cream mi je odličan.

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam oba (iako u drugim nijansama) i oba su mi divna, mada se moram složiti da je lip cream puno bolji, gušći i meni je dugotrajniji :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Imam jedan sjaj Stay with me al sam skroz omasila boju pa ga ne nosim. :D Kod nas je nesto slab izbor i sto kaze Le Claire izgleda da ih uopste i nema. :( Stay matt bih rado nosila u nijansi Velvet rose. Ove crvene nijanse su bas lepe al meni na zalost ne idu uz ten.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će i vama doći jer ja sam jedva čekala da kod nas stignu pa znam vaše iščekivanje. :)

      Izbriši
  8. Imam essence stay with me i sigurno cu uzeti jos koju nijansu posto je odlican, a ovaj mat nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super izgledaju. Morat ću si nabaviti barem jedno. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Nisam znala da je lip cream tako postojan, sad možda ipak razmotrim kupovinu!

    OdgovoriIzbriši
  11. Super su boje, jedva čekam ovaj mat da probam!

    OdgovoriIzbriši
  12. Neki dan sam kupila Stay with me longlasting lipgloss jer nisam imala pojma da to postoji i mislila da uzimam mat sjajilo:) mene je ugodno iznenadio jer mi je ostao na usnama preko 3 sata s jelom i pićem a nakon toga je na usnama ostala boja. No, isprobavala sam ga doma, pa to nije objektivno mjerilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nije dugo trajalo, ali to ni ne očekujem od sjajila :)

      Izbriši
  13. Više mi se sviđa lip cream, nekako su mi sjajevi za klinke :D Šalim se, više mi odgovara takva tekstura od lepljive. Nemam ni jedan ni drugi jer kada god i gde god da odem da kupim nešto od Essence kozmetike, uvek su prepražnjeni rafovi i ne mogu ništa lepo da nađem :( I uvek se pomalo smorim kada vidim na blogovima kakve dobre stvari devojke nađu, a ja nikad! :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A jadna, ali ne živciraj se, svako zlo za neko dobro :)

      Izbriši
    2. Dobro je mom novčaniku, ako ništa drugo :D

      Izbriši
  14. Meni su super ti sjajevi stay with me, imam skoro sve nijanse jer inace vise volim sjajila od ruzeva,a tek planiram uzeti neki lip cream kao sto sma komentarisala tamo kod sebe na fb.
    Nisam znala da su tako postojani, vidjela sam vec dosta swatheva, da izgledaju fino,ali super za taj + po pitanju trajnosti, jer stay sjajevi nisu uopste postojani, jedino sto su malo gusci od dosta drugih sjajeva,no to ipak nije trajnost, nego tekstura.

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš mi se sviđaju te mat mazalice, u pohodu sam na smooth berry! :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Ovaj mat sigurno kupujem. U nude nijansi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti se svidjeti i nude nijansa :D

      Izbriši
  17. mat 'sjajila' baš dobro izgledaju :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)