četvrtak, 25. lipnja 2020.

Što je keratin i zašto je postao tako popularan u njezi kose

Da ste me prije nekoliko godina pitali što je keratin, priznajem da ne bih znala odgovoriti, no u posljednje vrijeme postao je važan dio moje rutine njege kose. Čak 90 % vlasi sastoji se od keratina, a riječ je o vlaknastu proteinu koji daje snagu vlasi te kosu čini otpornijom, a može ju i izravnati. Keratin za kosu možemo pronaći u brojnim maskama, šamponima i tretmanima za kosu jer gubitkom keratina kosa postaje nezdrava i oštećena.

Kallos keratin maska za kosu


Previsoke temperature i općenito štetnost vanjskih utjecaja izazivaju oštećenje lanaca keratina i zato ih trebamo nadomjestiti posebnim proizvodima.
Nedavno sam otkrila odličnu masku za kosu s keratinom - Kallos KJMN maska za kosu s keratinom koja sadrži i mliječne proteine, a košta samo 13,95 kn za 275 ml ili 30,90 kn za čak jednu litru proizvoda!


Kallos maska za kosu


  • obnavlja suhu, oštećenu i kemijski tretiranu kosu 
  • daje kosi svilenkastu mekoću 
  • olakšava oblikovanje kose 
  • daje sjaj

keratin u njezi kose

Maska dolazi u plastičnoj ambalaži jednostavnog dizajna te je bijele boje. Miris mi je teško kategorizirati i ne mogu ga ni s čim usporediti, no nije preintenzivan. 

Iskreno, vidjela sam da ova maska ima više od 30 pozitivnih recenzija na Notinu te sam ju zato i naručila, no nisam očekivala previše jer je zaista znatno povoljnija od svih maski za kosu koje sam ikad probala. Međutim, ja sam se zaista oduševila! Kosa mi je bila gotovo svilena na dodir poslije pranja i bila je potpuno ravna. Istina, ravna mi je kosa i inače, no izgledala je baš kao da sam ju peglala steampod loreal parnom peglom za kosu.


Dio zasluga za svoju ravnu i sjajnu kosu svakako bih pripisala i sušilu za kosu koje sam tek nedavno naručila i ne mogu vjerovati da čini toliku razliku! Riječ je o Philips DryCare Advanced HP8232/00 sušilu za kosu s ionizatorom koje sam naručila isključivo jer mi se moje staro sušilo počelo pregrijavati te bi se ugasilo čim bih malo duže sušila kosu. 

Philips DryCare Advanced  sušilo za kosu

Na Noitnu košta samo 249,10 kn i ako mene pitate, bolje mi je i od nekih salonskih sušila koja vjerojatno koštaju tri puta više. Zaista zagladi kosu i prezadovoljna sam kako izgleda ako prethodno nanesem i masku.
Svakako ću vam napisati i neke dodatne informacije o njemu kad prođe još neko vrijeme.



Je li keratin opravdano postao tako popularan? Sudeći po ovoj maski za kosu, zaista je i svakako planiram isprobati još neke proizvode s keratinom.


Čime vi njegujete svoju kosu?



*PR proizvodi po mom izboru


2 komentara :

Hvala na komentaru! :)