srijeda, 17. travnja 2019.

Kako prestati bacati novce na kozmetiku?

Ne, ovaj naslov ne znači da sam ja protiv kupovanja kozmetike, ni slučajno. :) Nisam još uvijek postigla tu razinu minimalizma. Zapravo, minimalizam nema veze sa mnom ni najmanje, ali recimo da vam želim reći da kupujete pametno i da imam neke savjete koji vam u tome mogu pomoći. 



1. Napravite listu želja - stavite na tu listu baš sve proizvode koje želite kupiti i držite se te liste. Vjerojatno ćete izabrati i neke skuplje stvari koje inače ne biste kupili, ali na ovaj način nećete kupiti pet nepotrebnih proizvoda koji su možda povoljni, ali zaista vam ne trebaju.

2. Ne morate iskoristiti svako sniženje - kad žene vide poznati nam znak %, oči im postanu srcolike, a novčanik tanak i bankovni račun prazan. Ako je nešto sniženo, a niste to namjeravali kupiti, onda ni nemojte. Drugo bi bilo da je to proizvod s vaše liste želja, ali kupiti još jedan losion za tijelo iako ih imate pet, zaista nema smisla.

3. Pregledajte svoju kolekciju i izdvojite proizvode koje niste uzeli u ruke posljednja tri mjeseca. Te proizvode stavite u neku vrećicu i nađite im novi dom - smeće, poklon ili prodaja. Ako prodate nešto, odmah ćete dobiti novac koji možete iskoristiti za nešto s one početne liste želja. Meni je to najdraži način kupovine jer tako uštedim, nekog drugog razveselim, a sebi poklonim ono što dugo želim. 

4. Kupujte online skuplje proizvode - Beauty Bay, Cult Beauty, iHerb, Notino i Feelunique samo su neke od stranica na kojima možete pronaći brojna sniženja o kojima kod nas samo možete sanjati. Bojite se naručivanja? Gledajte to ovako - svaki dan riskirate i da vas pogazi auto kad prelazite cestu, a svejedno to radite. Strah je stvar glave, a nitko vas neće ubiti ako vam se možda i dogodi da na desetak odličnih ulova s jednim paketom imate komplikacije. 

5. Čitajte recenzije i manje gledajte reklame - ne morate sve kupiti jer se reklamira, a zapravo vam ne treba ili ni nije za vaš tip kože. Pametnije je čitati recenzije onoga što vas zaista zanima i treba vam te tako odlučiti hoćete li kupiti. Kad su reklame u pitanju, nije ono što vidite na TV-u, časopisima i društvenim mrežama zaista tako dobro, već samo te tvrtke imaju više novaca da se mogu reklamirati u odnosu na ostale.

6. Sudjelujte u darivanjima - vrlo jednostavan način za isprobavanje novih proizvoda, a ne košta ništa. I nije dovoljna samo sreća jer brojne stranice biraju aktivne članove pa ponekad razmislite i o tome. 



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na komentaru! :)