subota, 20. veljače 2016.

NIVEA pure effect proizvodi za lice

Kada je u pitanju njega kože tijela, Nivea je uvjerljivo prva drogerijska marka za kojom ću posegnuti. Volim njihove losione, gelove za tuširanje, kreme za ruke, čak i proizvode za sunčanje. Međutim, kada je u pitanju njega kože lica, tu je nešto slabija. Kada sam bila mlađa, imali su jako dobro reklamiranu liniju proizvoda za tinejdžere, Nivea Young ako se ne varam, ali u zadnje vrijeme ne reklamiraju proizvode za problematičnu kožu i mislim da su oni sada u drugom planu. Imala sam priliku isprobati dva takva proizvoda iz pure effect linije koja je namijenjena problematičnoj koži, a sada ću vam otkriti jesu li mi se svidjeli.




Isprobala sam STAY Clear tonik za kontroliranje sjaja kože i Clean Deeper dnevni piling gel za čišćenje. Oba proizvoda možete kupiti u  drogerijama po cijeni od 38,90 kn.

STAY Clear tonik za kontroliranje sjaja kože

Tonik dolazi u plastičnoj ambalaži i ima ga 200 ml, a rok trajanja mu je 12 mjeseci. Ne sadrži alkohol (tako piše na deklaraciji, a u sastavu je naveden Alchohol Denat.), a obogaćen je ekstraktom mangolije te čisti pore, matira kožu i pomaže u prevenciji mrlja. Naravno, tako kaže Nivea, a ja sam tu da ispitam koliko dobro obavlja svoj posao. Najviše me zanimalo matiranje jer imam masnu T-zonu koju je izrazito teško kontrolirati, zimi još nekako, ali ljeti je to gotovo nemoguće. Tonik sam koristila na različite načine kako bih vidjela što mi najviše odgovara. Ujutro bih njime tonizirala kožu i desetak minuta kasnije krenula bih za šminkanjem. On uistinu ukloni svu masnoću koja se nakupi na licu, ali nisam primijetila da mi se koža duže ne zasjaji. To sam čak testirala tako što sam ga nanijela samo na polovicu lica, ali 6 sati kasnije nije bilo nikakve razlike. Budući da mi tako nije ništa učinio, počela sam ga koristiti navečer prije spavanja nakon što bih prvo skinula svu šminku. Ne mogu reći da sam vidjela neku razliku s njim i bez njega, nije mi izazvao prištiće, ali ne bih rekla ni da je utjecao na smanjenje njihove pojavnosti. U svakom slučaju, ovo je solidan proizvod za svakodnevnu njegu kože nakon čišćenja lica, ali ništa nemojte očekivati po pitanju matiranja, bar ne dugotrajnog. Ima intenzivan miris kao i svi proizvodi iz te linije.




Clean Deeper dnevni piling gel za čišćenje

Ovaj piling za lice u formi gela sadrži 150 ml, također mu je rok trajanja 12 mjeseci i ima isti miris kao i tonik. Ovo je jedan prilično nježan piling koji možete koristiti svakodnevno jer su zrnca sitna i ne iritiraju kožu što je s jedne strane dobro, ali ponekad je preslab. Ukoliko imate suhu kožu koja se mjestimično peruta, on vam neće biti dovoljan za uklanjanje tih mrtvih stanica kože. Zapravo bih rekla da je ovo samo gel za čišćenje lica, ali ima nekoliko sitnih zrnaca koja mogu djelovati kao blagi piling. Zaglađuje kožu, Nivea kaže i da utječe na pojavnost akni i mitesera, ali to je zapravo vrlo spretno formulirano. Da, prištići su mi se manje pojavljivali, ali nije utjecao na one koje sam već imala. No jesu li se manje pojavljivali zbog ovog gela ili nečega drugog što koristim, to nisam sigurna. Ukratko, dobar dnevni piling koji preporučujem za korištenje prije spavanja kako biste očistili pore i sasvim čistog lica legli u krevet. Micelarna otopina nije dovoljna, stoga bi vam ovako nešto jako dobro došlo. Sadrži bijela i plava zrnca, ali plavih ima jako malo i vidjet ćete na fotografiji ispod kako nema nijednog plavog zrna u količini gela koju sam istisnula za potrebe slikanja.





Bih li vam preporučila ove proizvode? Piling bih ukoliko tražite nježnu varijantu, a bez tonika mislim da možete, premda nećete ništa izgubiti ukoliko ga isprobate.

*PR proizvodi


Broj komentara: 5 :

  1. Tonik ipak sadrzi alkohol :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na ambalaži piše da ne sadrži, u sastavu vidim da piše Alcohol Denat., ali ne znam kako to objasniti jer nemam veze s tim područjem :/

      Izbriši
    2. Taj alkohol je "los" alkohol i isusuje koliko mi je poznato. Doduse, davno prije sam ga koristila ali to je bilo jos na kraju osnovne, a mlada koza sve moze podnijeti. :) Sad ga niposto ne bih koristila.

      Izbriši
  2. Mislim da ću ovo preskočiti, pogotovo piling, ne volim te pilinge u kojima zrnca moraš maltene tražiti pod povećalom :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)