petak, 19. veljače 2016.

Kako imati više pratitelja na Instagramu

Instagram je postao jedna od glavnih društvenih mreža, oko njega se vrte veliki novčani iznosi, a mnogima je otvorio brojna vrata. Od privatnih profila gdje je svatko objavljivao fotografije iz svakodnevnog društvenog života koji su uključivali tisuću i jedan selfie,  došlo je do toga da je 90 % fotografija zapravo namješteno. Priprema se pozadina, pažljivo se biraju detalji, fotografira se što boljim fotoaparatom pa se prebacuje na mobitel ukoliko mobitel nema dovoljno dobru kameru. Ukratko, cijela ideja Instagrama potpuno se promijenila i u moru predivnih profila, jako je teško istaknuti se i pronaći pratitelje koji vam nisu prijatelji ili poznanici, već netko s drugog kraja svijeta kome se sviđa ono što vi možete pokazati. Ukoliko i vi želite imati uspješan profil, a ne samo objavljivati svoje fotografije koje su više-manje jednake, onda pročitajte ove savjete.





  • Većina ljudi ne voli profile koji obiluju isključivo vašim fotografijama, a nisu nimalo inspirativne. Loš selfie s lošom prednjom kamerom neće vam donijeti puno pratitelja, ali zato bi dobar styling mogao ili lijepa šminka koja se osobito ističe. Važno je da ponudite nešto inspirativno što će se ljudima svidjeti, a ne samo nešto bezvezno, čisto da se objavi fotografija.
  • Odaberite ono što vas najviše zanima i neka to čini temu vašega profila. U mom je slučaju to šminka, kod nekoga je moda, hrana, sport, umjetnost, svakodnevica itd. To ne znači da ne možete objaviti nešto što nema veze s vašom temom, ali takve fotografije objavljujte rjeđe. Na taj ćete način izgraditi publiku koja vas prati jer joj se sviđa vaša tema.
  • Kvaliteta fotografije iznimno je važna, osobito u današnje vrijeme kada svi imaju dobre mobitele. Pokušajte fotografirati što više na dnevnom svjetlu u blizini prozora kako bi kvaliteta fotografije bila što bolja. 
  • Pronađite dobru aplikaciju za uređivanje slika, olakšat će vam posao. Ja koristim LINE Cameru i više sam nego zadovoljna (primjeri ispod). 
  • Ukoliko želite biti primijećeni, morate imati otvoren profil. Ako vam je profil zaključan, vaše fotografije rijetko tko može vidjeti.
  • U interesu vam je da vašu fotografiju lajka netko tko ima puno pratitelja jer će na taj način vaša fotografija biti predložena većem broju ljudi.
  • Budite aktivni, ukoliko želite da drugi komentiraju vaše fotografije, onda morate i vi njima, a, ustalom, sigurno će bar jedan pratitelj te osobe kliknuti na vaš profil nakon što vidi komentar te ako mu se svidi, imat ćete još jednog pratitelja.
  • Ne budite naporni i budite umjereni u svemu što radite. Nitko ne voli vidjeti pet istih fotografija, tako da ako slikate svoju modnu kombinaciju, dovoljna je jedna ili eventualno dvije fotografije, a ne pet istih, samo različita poza.
  • Budite originalni, u redu je da potražite inspiraciju kod drugih, ali nemojte kopirati. Na kraju krajeva, to se često primijeti.



Nadam se da ste pronašli nešto korisno te da ćete uljepšati svoj Instagram profil!





Broj komentara: 16 :

  1. Dobri savjeti, mogla bih ih sama iskoristiti, osobito ono s temom :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicni saveti, hvala za predlog za program :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlični savjeti! Jako korisni i nama koji smo već duže u tome :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Super saveti! :) Ta aplikacija bas dobro sredjuje fotke.

    OdgovoriIzbriši
  5. dobri savjeti,mogla bih provjeriti tu Line Cameru,ja sam koristila Pixlr za jednu sliku...

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja koristim Instagram efekte i vise sam nego zadovoljna..tamo podesavam i osvetljenje i sve :) Obozavam INSTAGRAM! :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni nisu dovoljni za sve fotografije, ovisi o čemu je riječ :D

      Izbriši
  7. Ovo je post za mene jer sam relativno nova na Instagramu :D I odlično mi je što si napisala koju aplikaciju za uređivanje slika koristiš :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš si me inspirirala da se malo pozabavim svojom pojavnošću na Instagramu. :D A aplikaciju sam skinula i baš ću je istražiti :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)