ponedjeljak, 7. rujna 2015.

NYX Soft Matte Lip Cream vs. Aura Absolute Matte Lip Cream

Velika sam ljubiteljica mat proizvoda za usne jer su, uglavnom, puno postojaniji od onih kremastih. NYX Soft Matte Lip Cream isprobala sam još davno i odmah sam ostala oduševljena, a Aura Absolute Matte Lip Cream tek nedavno. Odlučila sam ih usporediti te na kraju i odlučiti koji mi je bolji.




Ambalaža 

Oba proizvoda izgledaju dosta slično po pitanju ambalaže, ali su napravljeni od različitog materijala. NYX poklopac napravljen je od plastike koja je na dodir slična gumi, kao i NARS i e.l.f. proizvodi. Isto tako, donji dio pakiranja kod NYX-a u boji je kremastog ruža, a Aurin je donji dio proziran i samo ispunjen proizvodom, tako da ćete vidjeti koliko ste ga potrošili, a kod NYX-a to nećete znati. Oba imaju spužvasti aplikator.





Tekstura, pigmentacija i postojanost

Iako ovi kremasti ruževi izgledaju vrlo slično, tekstura im je potpuno različita. Aura na usnama izgleda poput sjajila neposredno nakon nanošenja, rjeđe je teksture i potrebna su dva sloja za potpuno i lijepo prekrivanje usana. NYX je kremast i gušći te ga je potrebno staviti manje. Oba se nakon 3, 4 minute osuše i imaju pravi matte finish. Postojanost je podjednaka za oba proizvoda, možda mrvicu dulja kod Aure jer na unama je više kao lip tint zbog rjeđe teksture, a NYX zadržava tu dozu kremastog i nakon sušenja.

Rekla bih da je NYX malo pigmentiraniji zato što ga treba manje i jer je gušći.


Tek naneseni


Pet minuta kasnije



Cijena, količina, općenito

NYX Lip Cream platit ćete u Danijel Cosmeticsu u Hrvatskoj oko 55 kn, a Aura Lip Cream oko 35 kn u Srbiji kada preračunate dinare u kune. Aura još nije dostupna u Hrvatskoj, ali postoji neslužbena vijest da će doći do kraja godine. Iako je NYX skuplji, on ima i 8 ml, a Aura 7 ml. NYX nije testiran na životinjama. Oba su dostupna u različitim nijansama, ali, koliko sam vidjela, Aura sada ima veću ponudu različitih nijansi.

Konačan dojam

Oba su mi se jako svidjela, bez obzira što su nijanse potpuno različite (NYX Ibiza i Aura 616). NYX ima bolju teksturu po pitanju mog ukusa, ali oba na usnama izgledaju fantastično i traju satima, stoga nećete pogriješiti bez obzira na svoj odabir. Nisam sigurna kolika će biti cijena Aure kad dođe u Hrvatsku, ali ako i dalje ostane povoljnija od NYX-a, sigurna sam da ću prije kupiti njihove ruževe jer ima još puno nijansi koje bih željela isprobati.

Jeste li isprobali ove ruževe? Koji su vam bolji? 

Mirna <3

Broj komentara: 20 :

  1. Super, onda nema straha od NYX-a :D Nemam još nijedan, ne znam šta čekam XD

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličnu si recenziju napisala, i sama imam slično mišljenje. Svoj glas bih ipak dala za Auru, ako ništa bar su cenovno pristupačniji (pretpostavljam da će tako biti i kod vas) i imaju veći izbor nijansi :) L:

    OdgovoriIzbriši
  3. Obje nijanse su divne! Nisan probala još ništa od njih. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Nyx i Aura imaju tako dobre nijanse ruževa, da je jako teško odlučiti se i kupiti samo jednu :) Sviđaju mi se tvoje nijanse i još 10+ drugih xD

    OdgovoriIzbriši
  5. 99% sam sigurna da ni Aura ne testira na životinjama :) Meni su Absolute Matte ruževi u top 3 Aurinih proizvoda, ima nekoliko nijansi koje jako volim.

    OdgovoriIzbriši
  6. I sama sam planirala uraditi ovo uporedjivanje :D Probala sam oba, doduše ne ove nijanse, ali dijelim tvoje mišljenje u potpunosti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. odlična usporedba :D
    iako mi se NYX više sviđa i zbog opisane teksture i prikazane nijanse, svejedno se veselim dolasku Aure u RH :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Definitivno se ne bi mogla odluciti ili za ovaj ili za onaj, ali stvarno volim ovaj tip usporednih recenzija :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja lično više volim NYX jer je kremastiji pa mi ne isušuje usne kao Aura ali su oba super izbor! Jako dobro uporedjenje si napravila! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja odavno nesto bolje nisam probala od Aurinog Absolute Matte ruz. Za sada licno posjedujem jedan, ali planiram se pocastiti jos kojom nijansom :-D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)