petak, 11. rujna 2015.

Kosi kistovi za obrve i tuš

Jedini kist bez kojeg ne bih mogla zamisliti život bio bi kosi kist. Da mi oduzmu sve kistove i daju da zadržim samo jedan, to bi bio on. Puder bih uspjela nekako namrljati prstima, isto tako i rumenilo, sjenilo bih nanijela štapićem za uši i već bih se nekako snašla, ali obrve bez dobrog kosog kista ne bih uspjela srediti. Volim ih kupovati i isprobavati, a danas vam predstavljam čak njih sedam. Neki su jako dobri, a neki su baš jako loši, no nema smisla uvijek pisati hvalospjeve.





Kistovi za obrve moraju biti tanki i čvrsti kako bi nanošenje sjenila/gela za obrve bilo što preciznije. Ukoliko želite provjeriti je li dlaka dovoljno čvrsta, pritišćite kist okomito na prst ili neku ravnu površinu te pokušajte saviti dlaku. Ukoliko se dlaka potpuno savije i tako čini sa svojom drškom  90°, znat ćete da nije dovoljno čvrsta. Što manji kut bude, to je dlaka čvršća.

Kistovi za tuš moraju biti što tanji, manji i kraće dlake jer se tako može izvući najpreciznija linija. Dlaka ne smije biti gusta i ne smije je biti previše jer će onda linija biti predebela.

Recenziju narednih kistova napisala sam upravo vodeći se tim kriterijima.

U pitanju su

  • Real Techniques kist za obrve 
  • eBay kosi kist iz rozog seta
  • EcoTools kosi kist
  • H&M kosi kist
  • e.l.f. Small Angled Brush
  • Essence kosi kist (stara linija) 
  • Essence kosi kist (nova linija)

kistovi poredani od najvećeg do najmanjeg

Real Techniques kist za obrve

RT kistovi izrazito su hvaljeni, tako da sam imala visoka očekivanja i za njega, ali ostala sam potpuno razočarana. Prevelik je, njime se ne mogu precizno oblikovati obrve upravo zbog toga, morao bi biti dupolo manji i tanji. Ne mogu ga koristiti ni za tuš, tako da samo stoji i gotovo ga ni ne koristim. Dlaka je čvrsta, ali svejedno uzalud.
Ocjena: 2/5



eBay kosi kist

Jedan od najgorih kistova za obrve koji sam isprobala. Osim što je dosta velik za tu namjenu, dlaka je premeka i savitljiva, ide na sve strane i zato je njime nemoguće išta nanijeti na obrve. Prije bi poslužio za blendanje. 
Ocjena: 1/5



EcoTools kosi kist

Ovo mi je nekada bio omiljeni kosi kist, a i jedan od prvih koji sam probala. Jako dobro obavlja posao i nakon 2, 3 godine izgleda kao da je tek kupljen. Jedino bih voljela da je mrvicu manji jer bi bio još precizniji, ali i ovako mislim da je vrlo dobar.
Ocjena: 4/5



H&M kosi kist

Ovo je zapravo dvostrani kist gdje je jedna strana za blendanje, a druga za obrve. Dlaka je srednje čvrstoće, optimalno je tanka, ali je preduga i zbog toga opet nije dovoljno precizan. Ako nemate ništa drugo, poslužit će, ali ništa više. 
Ocjena: 2,5/5



e.l.f. Small Angled Brush

Kad sam ga tek kupila, bila sam oduševljena. Veličina, čvrstoća, sve je bilo za čistu peticu. Nažalost, nakon nekoliko pranja dlačice su se malo razdvojilte te više nije tako dobar kao prije, ali i dalje odlično obavlja posao u usporedbi s nekim drugim kistovima. Ukoliko ga imate ili namjeravate kupiti, samo vodite računa da ga ne perete pregrubo kako se dlačice ne bi razdvojile kao meni.
Ocjena: 3,5/5



Essence kosi kist za tuš

Ovaj je kist najveće iznenađenje od svih. Kupila sam ga za tuš u gelu, ali rijetko sam ga onda i koristila, tako da je dosta vremena i stajao. Jednom sam ga u žurbi uzela kako bih popunila obrve i ostala šokirana koliko je precizan, kao da je stvoren za obrve! Danas je to najčešće korišten kist, fantastičan je! Tanak, precizan, čvrst i dobre dlake koja je otporna na učestalo pranje. Ne znam ima li ga još za kupiti, ali mislim da ovako dobar kist neću još dugo naći.
Ocjena: 5/5



Essence kosi kist (novi)

Njega sam tek kupila i još ga nisam isprobala, ali mogu vam reći da mi se sviđa njegova kratka i čvrsta dlaka te što je vrlo malen i mislim da će biti odličan za tuš. Neću mu dati ocjenu, ali imam jako visoka očekivanja od njega.




Da cijena često nije pokazatelj kvalitete, potvrdio je i ovaj post. Essence je odnio pobjedu iako košta samo oko deset kuna. 

Koji je vaš najdraži kosi kist? 

Mirna <3

Broj komentara: 35 :

  1. Ja imam ovaj zadnji od Essenca i odličan mi je. Inače baš sam iznenađena za Real T., a toliko je hvaljen. :-o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma, hvaljen je samo zato što je RT :D ali njegove dimenzije jednostavno nisu dobre, da je duplo manji, bio bi odličan.

      Izbriši
    2. Slazem se, meni je taj kist daleko najgori kist. Nema nikakvu funkciju. Moj je u smecu odavno :D

      Izbriši
  2. Opaaaa meni je Ecotools omiljeni ali sad si me zaintrigirala sa Essence moram da ga kupim :D

    OdgovoriIzbriši
  3. I ja imam Essence kistove (stara linija, nova, zeleni, neki dvostrani LE...) i moram reći da su mi odlični!!!
    Nooo,meni su oni također odlični za čišćenje kutikule i U luka uz korijen nokta od laka za nokte :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence oduševljava svojim kistovima :) Daješ nam svima ideje po pitanju njege noktiju, hehe :D

      Izbriši
  4. Essence zeleni mi je najveći favorit! A isto sam ih hrpu isprobala :)
    Toliko ga volim da 3 komada imam xD

    OdgovoriIzbriši
  5. imam samo od rt-a kosi kist ali ga ne koristim uopće, zapravo još mu nisam našla neku namjenu

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je ta ELFova četkica možda i najomiljenija i nisam imala problema kao ti a koristim je svakog dana. Čak sam i back up-ove kupila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da je tebi odlična, i meni je bila do pranja :)

      Izbriši
  7. Ja ti imam od zoeve kist za obrve i nema boljeg!!! Mrvicu je širi al meni savršeno odgovara :D Bas sam kupila taj novi od essenca,sad ga jedva čekam isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ti imam od zoeve kist za obrve i nema boljeg!!! Mrvicu je širi al meni savršeno odgovara :D Bas sam kupila taj novi od essenca,sad ga jedva čekam isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Kad sam otvorila post i vidjela o kojim kistovima se radi imala sam osjećaj da će Essence dobiti najveću ocjenu :D Nedavno sam htjela kupiti ovaj zeleni i ne znam zašto sam ga vratila na policu, ali definitivno sljedeći put ga kupujem. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Moram da probam da nađem taj essence ali nisam ga viđala u ovim krajevima :/ Iznenadila bi se, ali za obrve koristim olovku i izbegavam upotrebu kose četkice, no nije na odmet nabaviti koju. Hvala na preporuci!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ga biti i kod vas. Ja sam koristila olovku prije nekoliko godina, ali sa sjenilom mi obrve izgledaju prirodnije :/

      Izbriši
  11. He, he, slažem se s tobom da je eBay kosi kist iz seta najgori kosi kist ikad :D Meni je on totalno neupotrebljiv :D Moja trenutna ljubav je Essence kosi kist iz LE kolekcije Bloom me up! tools :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Zelim ovaj Essence, ne mogu da verujem da je toliko dobar. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. bez kosog kista ništa, meni je super i za precizno nanošenje sjenila :D

    OdgovoriIzbriši
  14. I ja imam gomilu kosih, samo što ih najčešće koristim za nanošenje senki :) Essence mi je odličan (moj je plavi, ne znam razlikuje se od tog tvog roze), a kad baš hoću preciznost i sasvim tanku liniju uzmem Inglotov.

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš si si dala truda. Ja imam već dugo Sigmin i stvarno je OK

    OdgovoriIzbriši
  16. Od svih ovih imam samo novi essence i definitivno mi je odlican :D nemam uopce potrebu za nekim drugim kistom...
    A RT me bas iznenadio :/od tih kistova se valjda i previse ocekuje...

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam staru Essence verziju, nju koristim uglavnom za sjenilo ispod očiju i stavljanje tuša i dobar mi je za oboje. :) Za obrve koristim RT kist, ali ne ovaj ljubičasti, nego onaj tanki, mali iz Nic's Picks seta i meni je vrhunski :D ovaj ljubičasti zaista izgleda ogromno i neprecizno :/

    OdgovoriIzbriši
  18. Najbolji kosi kist za obrve koji sam isprobala je Anastasia Beverly Hills Large Synthetic Duo. Izvrstan je! Za tuš rijetko koristim kose kistove.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)