subota, 7. ožujka 2015.

Preparativni favoriti

Iako već znate, ukoliko dulje pratite moj blog, da sam veća ljubiteljica dekorative, to ne znači da zaobilazim uživanje u različitim kremicama i proizvodima za njegu kože, usana i kose. Naprotiv, smatram da je preparativa važnija od dekorative jer ona pruža neku podlogu, a tek onda slijedi nadgradnja. S obzirom da je posljednji beauty post bio vezan uz dekorativne favorite, ovaj će biti posvećen preparativnima. Opet sam se trudila izabrati baš one koje najviše volim, koji nemaju dostojnu zamjenu ili ju bar ja nisam pronašla.


Moji favoriti: Vichy Dercos šampon protiv prhuti, Bioderma Sensibio H20 micelarna otopina za skidanje šminke, Caudalie Vine Body maslac za tijelo, Eucerin AQUAporin Active krema, Uriage AquaPRECIS okoloočna krema, Caudalie balzam za usne te Balea Aqua Serum.


Svake zime moja koža postaje prezahtjevna, problematična, teška za njegovati. Prisiljena sam koristiti različite kreme i serume s kiselinama koji ju onda isušuju i počinje se perutati i ljuštiti, osobito na području čela i nosa. Na svu sreću, tu su dva proizvoda koji spašavaju stvar - *Eucerin AQUAporin ACTIVE hidratantna krema za lice i Balea Aqua Serum koje sam već recenzirala te možete pročitati detaljne recenzije. Za Eucerin mogu samo reći da je dokaz njezinoj izvrsnosti taj da ju koristi i moj dragi, ali ima svoju tubicu. I ne, nisam ju ja kupila, već je sam. :D Idući proizvod još nikada nisam spominjala i sada je pravo vrijeme za njegovih 5 minuta. Riječ je o apsolutno najboljoj okoloočnoj kremi koju sam imala prilike isprobati, a riječ je o *Uriage AquaPRECIS gel-kremi koja je namijenjena svakodnevnoj njezi i hidrataciji područja oko očiju, smanjuje podočnjake i znakove umora te zaglađuje  borice. Ako ste mladi i još uvijek ne morate brinuti o borama, ali ste svjesni da područje oko očiju trebate njegovati kao i ostatak lica, onda svakako isprobajte ovu kremicu. Meni se najviše sviđa što osvježava i lagano hladi te ju zato nanosim svako jutro nakon umivanja, što zbog tog odličnog osjećaja, što iz želje da mi se tamni kolutovi ispod očiju manje primijete. Primjetno smanjuje natečenost i uvijek se osjećam kao da radim nešto dobro za svoju kožu i nadam se da ću za 15 godina moći biti zahvalna sama sebi jer živim po principu "bolje spriječiti nego liječiti". Cijena joj se kreće od 20 do 25 eura, vidjela sam da na mediforma.si stoji 21 euro, a u Hrvatskoj oko 179 kn.



Probala sam stvarno puno proizvoda za njegu usana i još uvijek nijedan nije nadmašio Caudalie Lip Conditioner. Već sam ga skoro i potrošila i svakako ću kupiti novi, vrijedi dati 50 kn za proizvod koji vam izliječi usne preko noći.


Koliko volim Caudalie, potvrđuje činjenica da se na ovoj listi našao još jedan njihov proizvod, a to je *Caudalie Vine Body maslac za tijelo. Stvarno nisam jedna od onih koji se vole stalno mazati kremicama po tijelu, ali tekstura ovog maslaca jednostavno je savršena i obožavam ga. Željela bih vam opisati tu teksturu, ali je vrlo teško i to jednostavno morate probati, ja se nikada nisam susrela s nečim sličnim. Miris je lagan i nježan, maslac se upija brzo te hidratizira kožu. Cijena mu je oko 218 kn za 200 ml, no meni traje već nekoliko mjeseci, a nisam došla ni do polovice. Vjerujem da vrijedi uložiti u takve proizvode.


Probala sam desetke proizvoda za skidanje šminke i još uvijek nijedan nije nadmašio Bioderma Sensibio H20 micelarnu otopinu. Ovo mi je treća bočica i moram kupiti novu. Učinkovito skida šminku, ne ostavlja ljepljivi osjećaj na licu, ne peče za skidanje šminke s očiju. Proizvod vrijedan svake kune (70 kn za 250 ml).


I za kraj, šampon protiv prhuti koji kupujem već tri godine i koji sam već i spominjala i recenzirala, ali još uvijek mu nema dostojne zamjene. Veličanstveni Vichy Dercos za masno vlasište koji u tjedan dana riješi sve moje probleme. Nije mi žao ni tih 105 kn koliko sam ga zadnji put platila.


To bi bili moji favoriti, koji su vaši?

Mirna <3

*PR - proizvodi ustupljeni na recenziju, ali to ne utječe na njezinu objektivnost

Broj komentara: 11 :

  1. Eucerin dnevna krema sa zastitnim faktorom je nezamenjiva, obozavam je. Od tonika za ciscenje koristim klindamicin koji mi zaista pruza osecaj svezine i glatke koze. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako si me zainterisirala za Eucerin hidratantnu kremu :)


    moj blog:candymakeupgirl.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  3. odlični proizvodi. kod pojedinih proizvoda se slazem za cijenu i kvalitetu, meni je nr.l'erbolario trajao mjesecima iako sam kremu kupila od sare premda je ona nije koristila. zainteresirala si me za vivchyev šampon jer ja trazim nesto sto je zbilja unčikovito za perut

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepu postavu si nam pokazala i njije ni čudo da su favoriti :D Nisam ni znala da Caudalie ima balzame za usne. Definitivno ih moram probati :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Sviđa mi se tvoj izbor, jedino bih ja izbacila Caudalie balzam jer meni nije odgovarao :(
    Ovaj Caudalie maslac želim isprobati još otkako je bio u onoj tubi, ali nikako da dođe na red i iskreno se nadam da ću ga iduću jesen isprobati :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je većina ovog preskupo, ali držim se Baleinog seruma već dugo :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)