utorak, 10. veljače 2015.

Ruževe kronike #1 (gledam, čitam, živciram se)

Dugo sam razmišljala kako ne bi bilo loše uvesti neku rubriku koja zapravo nema veze sa šminkom, šminkanjem, recenzijama, kupovinama i ostalim sitnicama vezanim uz svijet ljepote. Nova rubrika - ruževe kronike - postoji kako bih podijelila s vama svoje misli, frustracije, događaje iz svakodnevnog života.

A kako započeti to nego frustracijama. :D

Danas je jedan od onih negativnih dana kada sam teška sama sebi, uz to i neopisivo lijena, a imam ispit iz najdražeg kolegija idući ponedjeljak i napokon imam priliku učiti nešto što me inače zanima, ali ne i danas. Ne ni jučer. Više sam raspoložena za gledanje serija i filmova, čitanje ljubića i pisanje žalopojki ljudima koji su osuđeni trpjeti me. No neću od bloga praviti dnevnik, već ću podijeliti s vama što sam to čitala i gledala u zadnje vrijeme, možda nađete nešto korisno i zanimljivo što vam pomogne ako ste mog raspoloženja. 

Serija koju pratim već dugo jest Suits. Potajno sam zaljubljena u Harveya Spectera, padam na ambiciozne, sposobne i zgodne muškarce u lijepim odjelima, nema mi pomoći. Serija prati zgode i nezgode u odvjetničkoj tvrtci, a mene prilično motivira koliko su ti ljudi posvećeni poslu. U svakom slučaju, ima moje preporuke!




Zadnji film koji sam pogledala, a da me se baš dojmio, bio je Gone Girl. Inače, imam istoimenu knjigu, počela sam ju i čitati kad sam bila u bolnici, ali kako sam imala 50 lektira iz stare hrvatske književnosti, nisam stigla potpuno joj se posvetiti pa ju i nisam dovršila. U svakom slučaju, film je neobičan, pomalo jeziv, ali u svakom slučaju zanimljiv i neće vam biti žao ako ga pogledate. Uostalom, Ben Affleck u glavnoj ulozi meni je bio dovoljan poticaj. On je taaako sladak. :D


Što se knjiga tiče, pročitala sam ih jako puno, mogu izdvojiti Noru Roberts i njezinu Svjedokinju, a danas sam počela čitati Voli onog s kim si od Emily Griffin. Inače, studiram hrvatski i engleski jezik i književnost, stoga čitam jako puno onoga što me ne zanima, a moram, ali zato u slobodno vrijeme uživam u ljubićima i erotskim romanima. To me opušta. :D


Ako volite lagano štivo, saga Slomljena možda vam se svidi. Afera studentice anglistike čiji je bivši dečko psihopat (to neka moja :D) i mladog profesora na fakultetu čija je zaručnica ubijena. Nažalost, pročitala sam samo prvi dio jer drugog nije bilo u knjižnici, ali svakako hoću. 



Znate što me još živcira? Uveli su neke sigurnosne kodove koji su potrebni kod online naručivanja Visom i to me danas izbacilo iz takta. Našla sam si jedan tako lijepi ljubičasti ruž koji sam željela i onda me traži taj neki kod. I sad moram u banku. Ah, muke po šminkoljupcima.

To bi bilo to za danas, idem nastaviti čitati knjigu pa vam u idućem nastavku možda prenesem dojmove.

S obzirom da se uskoro bližimo brojci od 2000 na Facebooku, zanima me kakvo biste darivanje voljeli? Nešto kreativno, jednostavno? I što biste željeli dobiti? Isto tako me zanima o čemu biste željeli čitati i što mislite o vloganju?

Mirna <3

Broj komentara: 10 :

  1. Hahahhaha ovo s dečkom psihopatom :') S obzirom na to da 2000 nije mala brojka, mislim da trebaš napraviti neko lijepo darivanje sa svačim nečim, ali da se treba nekako potruditi za tu nagradu. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Gone girl sam gledala prije par dana i takodje ga preporucujem svima :) Suits vrijedi poceti gledati bar zbog Harveya :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Suština je da si ti pukla jer ti treba taj neki kod, a ti se nameračila na ruž. :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Gone girl sam gledala ima dvije sedmice i film je stvarno odlican,nesto malko zanimljivo u moru dosadnih filmova slicne tematike ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Gone girl sam gledala, ali kad krene hype oko nečega ja imam previsoka očekivanja i onda na kraju ostanem razočarana. Film nije loš, dapače, jeziv je kako kažeš i Rosamund je to odradila odlično, ali bi volila da me je više oduševija. :D
    Nego... nabavi brzo taj kod, najgore je tako kad na nešto naletimo šta dugo tražimo. Nadam se da ti ruž neće pobjeći. :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)