petak, 3. listopada 2014.

Pranje kistova za šminkanje

Redovito pranje i održavanje kistova za šminkanje vrlo je važno, ali većini dosadno i uvijek to odgađaju, osobito ako šampon ili sapun za pranje ne djeluje dobro te su potrebni sati da bi se opralo desetak kistova. Danas smo u mojoj kupaonici i donosim vam dva savjeta koja vam mogu olakšati muke! :)


Uzela sam sve prljave kistove, stari termofor, Chilly gel za intimno pranje i običan ručnik.




Skupila mi se prilična količina kistova za pranje, oko njih šezdeset.


Od svih proizvoda koje sam probala za pranje, najbolji mi je bio ovaj Chilly gel Formula Fresca. Osvježavajućeg je mirisa i odlično pere kistove.


Stari termofor rezerviran isključivo za pranje kistova. Ideju sam inače vidjela kod Lucije UptownGirl Makeup i oduševila sam se. Zahvaljujući tim brazdama na termoforu, puno lakše ćete dubinski očistiti kistove, a i odlična je zamjena za poznatu Sigminu rukavicu.


Oprani kistovi idu se sušiti na ručnik.

Krenimo!


Jedan pritisak pumpice dovoljan je za početak. Namočite kist u vodu, a zatim u gel i kružnim pokretima prelazite preko termofora sve dok ne bude čist. Za kistove od pudera ili kojima nije dovoljna jedna pumpica, ponovite postupak.


Ovisno o kistu neke ćete moći grublje trljati o termofor, a s nekima ćete morati biti pažljivi kako ih ne biste uništili. Kistove za tuš ne perem ovom metodom jer ne želim riskirati da se dlačice rašire.


I na kraju na red dolazi sušenje. :)

Imate li vi neki savjet za podijeliti vezan uz pranje kistova?

Mirna <3

Broj komentara: 15 :

  1. Super ideja s termoforom jer mi inače ode ruka dok ih svih operem pa si radim pauze:) Za Sigminu rukavicu mi se ne da odvojiti toliko novaca pa mi je ova ideja došla kao naručena ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja moje perem na jako sličan način. Koristim platno koje sam kupila sa istom povrsinom posebno za cetkice. Samo sto sinteticke perem tecnoscu za cetkice a one od prirodne dlake baby samponom :D

    OdgovoriIzbriši
  3. A kako peres te cetkice za ajlajner? ;D

    OdgovoriIzbriši
  4. koja odlična ideja :D Meni je najgore prati kistove koje koristim za tekući puder, isprobat ću i ovu metodu prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nemam neke posebne savjete.. ja koristim sapun i nekad persil :D i sve mi odlično opere, a fakat sam svašta isprobala.
    Pohvaljujem fotke u ovom postu ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. nemam neki posebni savjet, tvrdi sapun mi je u zadnje vrijeme najdraži za pranje kistova

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja sam do sada koristila malo grublji rucnik u svrhu pranja kistova, ali mi se ova ideja sa termoforom bas svidja, jer gledam sigminu rukavicu i stvarno mi je grozno izdvojiti tolike novce samo sa komad plastike sa brazdama :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Fora je ovo s termoforom. :D Koristim isto takav sapun ili nekog drugog brenda za istu namjenu kojeg prvo na suho utrljam u kist pa onda isperem, ako smočim prvo kist pa onda stavim sapun, ne uspije mi se sve skinuti.

    OdgovoriIzbriši
  9. super način na koji ih pereš... dobra ideja s termoforom :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Kupanjac :D Perem kistove krutim Pyrus sapunom za lice i zadovoljna sam kako ih opere, tako da za sad ništa ne mijenjam :)

    OdgovoriIzbriši
  11. ja sam svoje baš jučer izribala :D
    odlična mi je ova ideja s termoforom, nadam se da ću je se pri idućem pranju sjetiti ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Meni je tvrdi sapun najdraži za pranje kistova, izludim s ovim tekućim :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Zgodno dođe termofor, nema šta, ali moj je davno bačen. Ja ih trljam ili o dlan ako perem nekim tečnim sredstvom ili o sapun ako perem čvrstim sapunom. Inače i sama spadam u grupu onih koje će radije odjednom da operu 30 četki nego da ih peru jednu po jednu :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Ništa mrže od pranja kistova. :D Termofor je odlična ideja! :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Marina Vući marevuic@gmail.com, volim svu kozmetiku i teško mi je izdvojiti samo jedan proizvod ali jedan od najdražih mi je crveni ruž, objava je podijeljena na fb :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)