četvrtak, 4. rujna 2014.

Najgori ruževi za usne (dvije kategorije)

Uvijek volim pohvaliti neke proizvode kada me oduševe, ali mislim da je isto tako važno i napisati post o nečemu što me razočaralo jer jer to najbolji način za uštedu onima koji su možda nešto planirali kupiti, ali nisu bili sigurni. Isprobala sam uistinu mnogo ruževa, ne mogu navesti točnu brojku, ali recimo da je troznamenkasta, neki su me oduševili te sam im ostala vjerna, a neki su me potpuno razočarali. Danas vam pišem o onim ruževima koji zaslužuju titulu najgorih po nekom svom svojstvu.



Podijelila sam ih u dvije kategorije: nekvaliteta samog proizvoda te nekvaliteta ambalaže. U prvu skupinu spadaju oni ruževi koje nikada ne bih ponovno kupila, a ove u drugoj skupini ipak bih jer su sami proizvodi kvalitetni i zadovoljavaju me, ali ambalaža je toliko loša da proizvođači jednostavno moraju uložiti više truda i novca u njihovo poboljšanje.


  1. RUŽEVI PREMA NEKVALITETI SAMOG PROIZVODA
Važno mi je naglasiti kako neću olako neki proizvod proglasiti najgorim, već stvarno mora biti loš da bi zaslužio tu titulu. Prema tome, odabrala sam 5 ruževa koje stvarno ne volim i već jako dugo nisu u uporabi.


SEPHORA Glossy lip pencil - ruž u olovci naizgled lijepe nijanse (Glossy orange) koja je puna sitnog shimmera i na usnama izgleda užasno jer je narančasta slabo pigmentirana te se primjećuju samo sitne šljokice. Na usnama traje do sat vremena, ne isušuje ih što je ipak neki plus i teksturom je više kao balzam. Najviše me razočaralo što je vrh puknuo nakon dva korištenja (izgledao je poput deblje olovke) i slova su se brzo počela brisati iako ga ne koristim već jako dugo. Dala bih mu neku dvojku čisto jer mi se sviđa tekstura, ali sve ostalo je prilično loše. 

AVON ruž iz ne znam koje kolekcije jer na njemu ne piše, samo na dnu piše P2. Nijansom i teksturom potpuno je indentičan Sephorinom ružu, ali ima čak veće i upadljivije šljokice. Ne njeguje usne, a sjećam se da je to pisalo u katalogu te nakon sat vremena nestane i to malo boje što ostavlja, već samo izgledate kao da ste ručali nešto sa šljokicama. Ambalaža je prilično loša i neprimamljiva. Dvojka jer ne isušuje usne. 

LOOK by Bipa Sensation ruž u nijansi 1 - tražite li ruž koji se sam zavrće dok ga nanosite? Pritiskom na usne, on se zatvara. Ističe i najmanju nepravilnost na usnama i jako je loše pigmentacije. I ne sviđa mi se miris. Također izuzetno loše postojanosti. Dvojka i to poklonjena iako ne znam zašto, jedinicu čuvam za neki baš baš loš ruž.

Essence ruž u nijansi In the nude - u usporedbi s ostalima, nešto je bolje postojanosti i pigmentacije pa tako izdrži do 2 ili 3 sata ako ništa ne jedete i ne pijete, ali inače odmah nestane. Lijepe je teksture i ne isušuje usne, ali naglašava sve nepravilnosti na usnama. Ambalaža je obična, plastična, u skladu s cijenom. Dala bih mu slabu trojku.

Manhattan Perfect Creamy & Care u nijansi 94K - ovaj ruž nema neke ogromne mane, već je prosječan, ali sam ga svrstala u ovu skupinu jer ne opravdava naziv. Kremast je, ali ništa osobito, a nikakvu njegu nisam primijetila. Postojan je do 3 sata i osrednje je pigmentacije. Ima trojku od mene.

2. RUŽEVI PREMA NEKVALITETNOJ AMBALAŽI

Nema većeg razočaranja od odličnog i kvalitenog ruža u užasnoj ambalaži, ali stvarno užasnoj. Ovdje spadaju Golden Rose ruževi s vitaminom E i  Velvet Matte ruževi te Wet 'n' Wild ruževi.



GR ruževi nisu čvrsti te tako ispadaju iz svog ležišta, ne znam kako bih drugačije opisala. Sami se odvrnu i onda se oštete kao što možete vidjeti na fotografiji iznad. A W'n'W ruž - slika govori tisuću riječi. I ne, nijedan od tih ruževa nije mi ispao.


Osim loše ambalaže, ovim ruževima ne mogu baš ništa zamjeriti te ću ih sve nastaviti kupovati i živjeti u nadi da će se s vremenom i pakiranje popraviti. 

To bi bio moj izbor najgorih ruževa, koji su vaši? 

Mirna <3

Broj komentara: 57 :

  1. Imam ovaj Look by Bipa ruž, i potpisujem sve.. Zbilja je užasan, najgori u mojoj kolekciji.. Imam i sva tri ruža, u drugim nijansama, koje si stavila u kategoriju loše ambalaže - isto mi se dešava sa WnW i GR Matte, no s vitaminskim je meni sve ok. Možda si jednostavno naletjela na lošiji primjerak... Ili sam ja naletjela na dobar? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da si ti naletjela na dobar. Ja ih imam 4 i dva od 4 ne valja ambalaža, a ostala dva su dobra. :/

      Izbriši
    2. I meni je na dva pukla ambalaža.. Ruž nije ispao, nego se ovaj vanjski dio raspao, pukne čep ili otpadne ovaj donji crni dio. katastrofa

      Izbriši
  2. Slažem se za ambalaže W'n'W ruževa i GR ruževa ali samo u crnom pakovanju, Velvet Matte mi je okej, nisam imala problema s njim, iako mi je ispadao nekoliko puta.

    A što se kvalitete samog proizvoda tiče, probala sam samo Essence i žalila sam danima što sam ga nabavila, jer je stvarno bezveze xD mislim da sam ga i bacila ubrzo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam 5 Velvet Matte i jedan ne valja. Jednostavno, uvijek se nađu neki primjerci koji su izrazito loši. :/
      Ma, i ovaj ide u smeće. :)

      Izbriši
  3. Muka mi je kad uzmem W'n'W ruž i zamrljam poklopac, ruž, sebe i sve okolo.
    Od 4 GR ruža s vitaminom E, nijedan nema vrh, jer se nekim čudom sami odvrnu i upackaju. Šteta za tako dobre ruževe.

    OdgovoriIzbriši
  4. Essence imam i potpuno se slazem :/ na zalost nije bilo testera pa sm ga kupila i cim sam izasla iz radnje i probala ga odmah sam videla da sam bacila novac :( ove ostale nisam koristila

    OdgovoriIzbriši
  5. GR i Wet n wild fakat imaju lošu ambalažu, čak je GR još okej napram wnw :D
    Essence ruzevi su meni masnjikavi i nikakvi po postojanosti, ali imam jedan kojeg volim najviše zbog nijanse pa mu opraštam druge mane. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. imam manhattan i jedino što mi se kod njega sviđa je tekstura i miris. pigmentacija i trajnost je jako loša

    OdgovoriIzbriši
  7. Ako ti je ambalaza loša, možda da premestiš ruževe u paletu? :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam samo WetnWild i Golden Rose crno izdanje, obje ambalaže su mi skroz u redu :D Imala sam sreće!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi :) ali nisu baš svi primjerci GR ruževa takvi.

      Izbriši
  9. Golden Rose definitivino ima ambalažu kao veliki minus, ali valjda to opravdava cijenu od oko 3 KM/1,5 eur. Po meni je bolje da štede na ambalaži, nego na proizvodu, ali mogli bi se malo popraviti, čisto jer mi se ruž često uništi zbog poklopca :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas je cijena znatno više, oko 25 kn što je oko 3,5 eur :/

      Izbriši
  10. Ja ti imam jedan Look by Bipa ruža, valjda je najstariji u mojoj kolekciji i nemam s njim takvih problema, valjda ovisi od ruža do ruža... no dobro, imam samo jedan primjerak, pa ne mogu reći jesam baš ja imala sreće ili si baš ti imala nesreće sa svojim :D Ovi posljednji izgledaju kao da su bili na ratištu :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Imala sam gore prikazani Avon i sad kada razmislim, mislim da je to jedan od najmrljavijih ruževa koje sam ikada koristila. Mislim da je to najpribližniji opis.

    OdgovoriIzbriši
  12. Slažem se za Golden Rose i ambalažu, baš je loša, posebno za ove mat. A šteta, kvalitet ruža je odličan.

    OdgovoriIzbriši
  13. mrzim wnw ambalazu koliko im obozavam te ruzeve, meni je osim ispadanja jos i cep popucao, a danas mi se dio zabio u sam ruz i ostetio ga, katastrofa, a to mi je trenutno omiljeni ruz pa ga volim nosat sa sobom, disaster waiting to happen

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, kod tebe je znači još gore. :/ Bit će dobro dok se ruž ne razmrlja po torbi :D

      Izbriši
  14. Znači to je normalno za GR ruževe? :D Kupila sam svoj prvi prije 3 sedmice i ispao mi na asfalt jer sam odmah htjela da ga isprobam.. A baš mi je super perfektna nude nijansa...

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja sa Golden R. mat karminom nemam problema,ambalaža je prosečna,ali o.k.
    Essence imam 2 različita,jedan kao tvoj i jedan dugotrajan i oba su mi katastrofa karmini i to ne mislim na ambalažu.Ostale nisam probala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisu ni meni svi GR takvi, ali eto, uvijek ima loših primjeraka.

      Izbriši
  16. W'n'w ruževi su mi odlični, imam tri i kod ambalaže mi je najveći problem što mi se ruž sam otvori, ali nijedan mi se nije slomio unatoč svakodnevnom nošenju u prenatrpanoj torbi na koju često slučajno sjednem :D Essence ruževe ne koristim više, ali prije 2-3 god. sam imala ružičasti i bio je prosječan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se ne otvaraju sami, ali mislim da je slika sve rekla :/ Essence smo prerasli. :)

      Izbriši
  17. Baš sam nedavno pisala o tome kako mi se upravo ovo desilo sa GR Velvet Matte! Ispao iz ležišta i oštetio se, dok je stojao na polici! Strašno.. a teksturom mi se baš sviđa.

    OdgovoriIzbriši
  18. Uh, i meni se baš svaki GR ruž polomio, ima nekih koje bih volela da predstavim na blogu, lepe su nijanse, ali mi bezveze da slikam ruževe u takvom stanju.

    OdgovoriIzbriši
  19. Ove prve nisam isprobala tako da ne znam, ali ove za nekvalitetnu ambalažu potpisujem. GR ruževi su mi redovito bez vrha i to baš mrzim vidjet :( wnw ruževe slabo koristim jer me malo isušuju tako da mi izgledaju još uvijek pristojno u ambalaži :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, tako i ja :/ Ali wnw mi ne isušuju usne, na svu sreću...

      Izbriši
  20. Meni su Essence ruževi iz te obične kolekcije užasni što se ambalaže tiče jer mi se i oni osvrću, a nažalost imam i te Golden rose i koliko god da su mi dragi jer su dobre teksture, pigmentacije, trajnosti i cijene, opet se vrlo lako oštećuju pa svaki put pazim kad zatvaram ruž..

    OdgovoriIzbriši
  21. Imam jedan Look by Bipa ruž, prepoznala sam ga po ambalaži s tvoje slike, a o kojoj je nijansi riječ ne znam, ali mi je bio užasan. Koristila sam ga dva puta i isušio mi je usnice, a i trajnost mu je nikakva. Za WnW mi je žao jer je riječ o dobrim ruževima u odvratnoj ambalaži te se kao i ti nadam da će ju zamijeniti i poboljšati :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Zanimljiv post, cini mi se da nisam nikad kod nas vidjela ovakav post za ruzeve, kewl :D
    Slazem se za gr ruzeve. Nije mi se desilo da mi je ispao, ali na svakom se vrh ostetio sam od sebe misteriozno. Neka poprave ambalazu i ne mijenjaju cijenu :D

    OdgovoriIzbriši
  23. Super post, odlična tema stvarno pomogne :)
    Hvala!! :D

    OdgovoriIzbriši
  24. slažem se da je kod WnW ambalaža užasna, ali im to sve oprašta obzirom da su boje mrak :)
    imam Golden Rose velvet ruž, nisam još primjetila da mu je ambalaža nekvalitetna
    ovo stvarno puno pomogne pri shoppingu :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Baš tačno u vezi sa essence 'In the nude'- kad ga kupiš, možeš ga odmah baciti, na žalost.
    Želiš, da se pratimo preko gfc ili bloglovin-a? xx Maja
    - http://modern-muffin.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se. Ne smatram poželjnim "follow for follow".

      Izbriši
  26. Imam samo jedan WnW ruž i još se dobro drži, ali kada vidim ovu tvoju sliku sve me je strah što će se s njim dogoditi. :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)