petak, 29. kolovoza 2014.

Kerastase Bain Nutri-Thermique šampon za kosu (recenzija)

Na ovogodišnjem Beauty Blog Day-u dobila sam malo pakiranje od 80 ml Kerastase Bain Nutri-Thermique šampona za kosu. Izrazito sam se veselila isprobavanju jer je to moj prvi susret s Kerastase proizvodima, a s obzirom da su izrazito hvaljeni, imala sam i visoka očekivanja. Imam dugu smeđu kosu koju nikada nisam bojala i rekla bih da nije pretjerano zahtjevna te ne trošim previše vremena na stiliziranje. U hladnijim mjesecima imam problema s prhuti te svakako koristim takve šampone, ali s obzirom da im je mana miris, uvijek koristim još jedan za njegu.


Ovaj bi šampon trebao njegovati i hraniti kosu, štititi ju od isušivanja te ju ostavljati mekom i sjajnom. Cijena? 39 $ na američkoj stranici kompanije za 250 ml. Moj primjerak sadrži 80 ml i koristim ga prosječno jednom tjedno već 4 mjeseca i još ga nisam potrošila.
Nakon prvog otvaranja primijetila sam predivan miris, ali i prilično drugačiji od ostalih šampona i proizvoda za kosu. Mislim da je ugodan i da bi se većini trebao svidjeti, ali uvijek postoje iznimke te je to nekome plus, a nekome minus. Isto tako mi se svidjelo što se lako pjeni te ga je potrebno vrlo malo za cijelu kosu (moja seže negdje do polovice leđa) i zato će vam tih 250 ml potrajati prilično dugo.


Nakon prvog pranja ostala sam uistinu ugodno iznenađena - kosa mi je bila zaglađena, meka i mirisna. No, isti takav efekt na mojoj kosi ostavlja i Wella Pro Series Moisture šampon kojemu je cijena 20 - 30 kn za 500 ml. Nakon višemjesečnog korištenja primijetila sam razliku jer mi se čini da je kosa zdravija i vidljivo manje suha (ne računajući vrhove), ali promijenila sam i regenerator te vjerujem da i to igra veliku ulogu. Ne masti kosu, ne otežava ju te mu nisam pronašla baš nijednu manu što se kvalitete tiče.

Ako vam nije problem dati više od 200 kn za šampon za kosu, onda bih vam ga preporučila jer ispunjava sve što i obećava.

Imate li neke Kerastase proizvode za preporučiti?

Mirna <3

Broj komentara: 10 :

  1. Ja svoj još nisam probala, zaboravila sam na njega i sad si me ti sjetila :D I nadam se da mi se neće sviđati jer mi je too much dati toliko novca za šampon za kosu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa što se čeka? :D haha, ova ti je dobra - nadam se da mi se neće sviđati :D

      Izbriši
  2. Meni se baš svidio pa sam odlučila kupit full-size i toliko se sporo troši da mislim da će mi potrajati još sigurno pola godine :) Ono što se meni na mojoj kratkoj i tankoj kosi sviđa je što dobijem i dodatni volumen!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da se jako sporo troši. Ja ne dobijem dodatni volumen, ali meni je to ok :)

      Izbriši
  3. Nisam probala ovaj šampon ali jesam onaj za obojenu kosu i fenomenalan mi je. Nastavila sam ga kupovati i trenutno trošim treću bočicu, vrijedan je svake lipe samo što meni ne traje mjesecima, jednostavno je nemoguće jer često perem kosu.
    Kerastase proizvodi su kod nas bezobrazno skupi i zato ih kupujem online. Konkretno ovaj šampon je na feelu 17 funti i trenutno je snizen na 11,90 a i inače se uvijek mogu iskombinirati popusti i do pet funti pa ispadne puno jeftinije. Kupovala sam prije Paul Mitchell proizvodi koji su u relativno sličnom novčanom rangu tako da mi ovo i nije neki prevelik financijski izdatak uz naravno kombinirane popuste.
    Obzirom da mi se svidjela maska iz ove linija voljela bih probati i šampon ali sam zasad prezadovoljna verzijom za obojanu kosu pa nemam potrebu eksperimentirati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Online ima stvarno odličnih akcija i vjerujem da se često može naći povoljnije. Meni traje mjesecima samo zato što ga koristim jednom tjedno uz druge šampone, ali svejedno je takve teksture da će trajati duže od ostalih.

      Izbriši
  4. Kosa mi je ovako grozna baš zato što mi je tlaka dati malo više novaca za šampon kako treba...bolje u tri mjeseca izdvojiti malo više novaca nego kupovati gluposti i uništiti kosu.
    Mislim da bi mogla probati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Vjerujem da je dobar, nazalost nisam probala i skupo mi je trenutno, dobro me sluze loreal ever riche samponi, ali da bi htjela probati, bi :D

    OdgovoriIzbriši
  6. cijena me uvijek odvuče od Kerastase-ovih proizvoda iako ih svi hvale, možda jednom i probam :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)