subota, 15. veljače 2014.

Proizvodi koji su me razočarali #3

Dosta dugo nisam pisala o proizvodima koji su me razočarali, ali sada ih se skupilo nekoliko pa mislim da je pravo vrijeme da ih pokažem. Trenutno na različitim blogovima čitam hvalospjeve za Garnier 5 sec Perfect Blur koji meni nikako ne odgovara te bih željela da pročitate i moje mišljenje prije nego ga kupite kako ne biste pomislili da je svima savršen. Dovoljno je da jedna osoba uštedi 80 kn nakon ovoga posta i već je moj cilj ostvaren. Naime, cilj ovoga i sličnih postova isključivo je da čujete i negativne strane nekih proizvoda i da možda uštedite na njima. To ne znači da će vam sigurno biti loši, ali dovoljno je da znate neke mane.


Na popisu su se našli:


  • Rexona Clear Pure dezodorans
  • Himalaya Herbals Neem pjena za pranje lica
  • Garnier 5 sec Perfect Blur
  • Economic parfem
  • essence I <3 Punk tuš za oči

Rexona Clear Pure dezodorans trebao bi štiti 48 h protiv znojenja, ali kod mene je pao na testu čak nakon sat vremena i to nisam ni vježbala ili nešto posebno, samo sam otišla do grada kupiti nešto i vratila se kući i znoj se počeo probijati. Istina, bilo mi je vruće jer sam bila u zimskoj jakni, a vani sunce i dosta toplo za veljaču, ali sam ga isprobala još jednom i opet nije djelovao. A žalosno je što sam ga kupila pet dana prije ove recenzije.

Himalaya Herbals pjena - sve što mislim o njoj: recenzija. Ukratko, zadala mi je probleme s prištićima nakon prvog korištenja i nisu se povukli sve dok ju nisam prestala koristiti.

Garnier 5 sec Perfect Blur primer sadrži 30 ml i redovna cijena iznosi 80 kn. Trebao bi zagladiti kožu i popuniti pore te ostaviti "blur efekt" nakon 5 sekundi. Ovako, slažem se da zagladi kožu, ostavlja baršunasti efekt na koži i puder se uistinu lijepo nanosi nakon njega i to moram pohvaliti. S druge strane, popunjavanje pora prilično je slabašno i ja ne vidim neku značajnu razliku, nije toliko velika da bih dala 80 kn za takav proizvod. Također, ne popravlja sitne nepravilnost i moram svejedno stavljati puder nakon njega. No, sve je to zapravo sasvim u redu i to je bilo za očekivati. Problem je što mi je puder JAKO težak ako ovaj primer stavim ispod njega, osjećam se kao da sam tonu pudera stavila na lice i jedva čekam skinuti ga. Ambalaža je također loša, otvor je vrlo nepraktičan jer kada istisnete proizvod, on ide na sve strane, uopće se ne može lijepo dozirati. Tako vam ja završim s primerom na majici ili na laptopu. Glavni sastojak je silikon. Sve u svemu, ja sam razočarana i nikako ne planiram opet kupiti.




Economic edt kupila sam jer me zanimala razlika između originala i ove verzije, ali na kraju je ta cijela priča postala sporedna nakon što su mi se po vratu počeli stvarati sitni bijeli prištići kojih se ne mogu riješiti ni mjesec dana otkad sam prestala s korištenjem. Sadrži visok postotak alkohola (72-79 vol.), možda zato. Inače se miris dugo zadržava na koži, ali ne želim riskirati i koristiti nešto takvo. 20 ml platit ćete 35 kn što nije puno, ali bez obzira na to, nitko ne želi prištiće po vratu.

Essence I <3 Punk tuš kupila sam još za Noć vještica kada sam ocrtavala lice, a s obzirom da sadrži 2,5 g nadala sam se da će mi potrajati. Na slici ispod možete vidjeti koliko sam ga koristila, tek za nekoliko linija na licu.



No, ono što je zanimljivo, on se potrošio prije nego sam stigla obrve njime nacrtati i to je strašno, 23 kn za tuš kojim možete povući 5,6 linija i već je prazan. Možete ispod vidjeti kakav trag ostavlja nakon tih nekoliko linija. Također mi nije htio povlačiti lijepe i ravne linije, već sam ga morala nekada i bočno okretati da bih ga nanijela, osobito da bih obrubila lice.



Koji su proizvodi vas razočarali? Što mi ne biste nikako preporučili?

Mirna <3

Prethodni postovi iste tematike:

Proizvodi koji su me razočarali #2

Proizvodi koje ne bih ponovno kupila

Broj komentara: 76 :

  1. Ja sam kupila Economic parfem isto radi usporedbe. Uzela sam ''Hypnotic Poison'' i miriši kao original, no samo dok je u bočici. Kada sam ga našpricala na kožu, smrdio je užasno, po nekoj nafti. -.-' Dok original verzija stvarno divno miriši na mojoj koži. :)

    Ostalo nisam isprobala niti planiram. :D Himalaya bi me isušila definitivno, a Garnier me uopće ne privlači. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj moj ima sasvim fin miris, ali reakcija na kožu takva je kakva je :/

      Izbriši
  2. Zaboravila sam koliko volim tvoju oštricu. Baš sam danas čitala recenzije na perfect blur i svi su oduševljeni?! Ja ću još malo stati na loptu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti budi odsutna tako dugo :P Ako želiš, pošaljem ti ja tester da isprobaš :)

      Izbriši
  3. ja sam koristila već nekoliko Economic parfema i jako mi se sviđaju. miris vjeran originalu bez nekih reakcija na mojoj koži. :/

    OdgovoriIzbriši
  4. jedino što me razočaralo je cien labelllokoje je uzas i koje mi je usne pretvorilo kaos, izgledal asam kao sam ih namastila potom stavila u brasno

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikad nisam kupovala te economic parfeme, uvijek sam bila nekako skeptična, a sad ih ne ću pogotovo, radije si onda kupim neki parfem iz Avona ili nešto tipa toga. Također za Garnier sam isto na blogovima čitala samo hvalospjeve i baš me intresiralo jel je to baš u tolikoj mjeri istina, možda ga kupim, jednom na popustu... A što se tiče Rexone, oni su meni uvijek bili dobri i uglavnom imam njihove deziće i Niveine, mada ovaj Rexonin nisam probala... Pretpostavljam da je sljedeći post new in pa mu se veselim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekima odgovaraju ti parfemi, ali bolje idi na sigurno. Mislim da hoće idući biti new in :)

      Izbriši
  6. Nikad nisam kupovala te economic parfeme, uvijek sam bila nekako skeptična, a sad ih ne ću pogotovo, radije si onda kupim neki parfem iz Avona ili nešto tipa toga. Također za Garnier sam isto na blogovima čitala samo hvalospjeve i baš me intresiralo jel je to baš u tolikoj mjeri istina, možda ga kupim, jednom na popustu... A što se tiče Rexone, oni su meni uvijek bili dobri i uglavnom imam njihove deziće i Niveine, mada ovaj Rexonin nisam probala... Pretpostavljam da je sljedeći post new in pa mu se veselim :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Garnier Perfect Blur je i mene uzasno razocarao posebno jer ja volim Garnier proizvode, no ovo im je fail. Djeluje mi bas kao tip proizvoda koji prodaje maglu pa navlaci ljude na kupnju, no opet neki kazu da im je dobar, ne znam, sto ti kazes za 80 kuna je skroz bezveze i nikako ne - vrijedan te cijene. Ostalo nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za Garnier, ali ja inače ne kupujem baš njihove proizvode, tako da nisam puno ni očekivala.

      Izbriši
  8. Za taj fejk parfem i pristice po vratu, nije alkohol u pitanju vec razne bakterije, urin i antifriz koje se stavljaju unutra. Proguglaj malo o tome pa ces vidjeti. http://www.tportal.hr/lifestyle/ljepota/53424/Lazni-parfemi-sadrze-bakterije-antifriz-i-urin.html

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da postoji razlika između tih lažnih parfema i Economic. Economic su inspirirani notama nekih skupih i poznatih parfema, ali njihova je prodaja legalna i imaju svoje štandove, ambalažu i slično. Lažni parfemi nisu dopušteni za prodaju i "proizvođači" ih prave u istim ili sličnim pakiranjima što je velika razlika.

      Izbriši
  9. Haha, da Blur ima tu, pardon na izrazu, prduckavu teksturu. Ja nikome ne bih preporučila nivea prirodne dezodoranse jer ne drže ni pet minuta, a kamoli 48 sati koliko obećavaju. Takođe Max Factor Xperience tečni puder, koji meni upada u bore i sve žive nepravilnosti naglašava. Takođe i hvaljeni Rimmel Stay matte koji mene matira oko pola sata.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro opisano :D Probala sam Rimmel Stay matte tekući, bio je grozan, ali u kamenu nisam.

      Izbriši
    2. Ja sam probala u kamenu. Izbušila sam ga do dna, koliko sam ga koristila, dala sam mu svaku šansu, ali pored jadnog pakovanja i proizvod je faličan.

      Izbriši
  10. Fake parfeme nikad ne kupujem, uvijek ću radije skupiti za original, tome sam baš vjerna, kao i kod kozmetike.
    Što se tiče Garnier blura, citiram: "Problem je što mi je puder JAKO težak ako ovaj primer stavim ispod njega, osjećam se kao da sam tonu pudera stavila na lice i jedva čekam skinuti ga." - potpuno isti osjećaj imala sam i ja, ali potpuno, katastrofa :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Meni je Rexonin dezic okej ali me plase njihovi dezodoransi zbog toga sto mi cesto oteknu limfne zlijezde ispod pazuha kada ih koristim :/
    Prodje sve to i bude sve okej kad prodje ali zasto se patiti? Zna to biti bolno.
    Himalayu dotaci necu nakon sampona protiv peruti koji mi je napravio perut!
    Garnier blurr prajmer me nikada nije privlacio, ne znam iz kojeg tacno razloga ali kada sam procitala "silikon" rekoh hvala ali ne hvala. Bas se tog ruznog, teskog osjecaja i bojim :/
    Preskacem, bas je kao i sto sam ocekivala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ok, prestajem ga koristiti. :O Mnogima je odličan Garnier, ali ne znam, ja ga i dalje ne bih preporučila.

      Izbriši
  12. Od svih nabrojanih proizvoda probala sam samo Garnier 5 sec Perfect Blur i ja ga obožavam, ali svi smo mi različiti i imamo različite potrebe kože lica tako da imamo i različito mišljenje o tom proizvodu :) Odlična mi je točkasta slika :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Hval ti na ušteđenom novcu :D

    Trenutno, što se mogu sjetiti, sam razočarana Rimmel scandaleyes eyeliner-om koji je naprvljen na principu flomastera. Koristila sam flomastere do sad i ok su mi, ali ovome je vrh koso rezan, tuš je toliko suh da grebe :/ doslovno je bačen novac!
    Druga stvar je Bourjois maskara Beauty full volume koja je od samog otvaranja smrdila, jedva se nanosi, trepavice nekako skoči :/ Kaže mi prijateljica da je možda ne znaš fino staviti?!?! Kontam, možda je i do mene :D :D ali je definitivno nikada više neću kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :) Ma sumnjam da ne znaš staviti maskaru, nije u tebi problem.

      Izbriši
  14. Ne volim dezodoranse u spreju inače, imala sam neki Rexonin, možda baš ovaj, i sve što je radio jeste da je stvarno lepo mirisao. :)
    Garnier primer me nešto ne privlači jer obećava popunjavanje bora, i bojim se da je namenjen samo starijoj koži.
    I ja sam se razočarala u Essence ajlajnere u flomaster obliku. Imala sam čini mi se 2 različita i sa oba je bila ista priča kao i tebi. :/
    P.S. Isto smo se maskirale! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije namijenjen samo starijoj koži, ne brini oko toga :) I ja sam imala dva :/ A, super :D

      Izbriši
  15. Uh, nakupila sam nešto stvari za "Kanta" post. Znači, ne kupujem Garnierovo čudo :/ Mislim da ću se ipak odlučiti za kupnju Benefitovog Porefessionala :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Ne bih ti preporučila Avon Extra Lasting Eyeliner, i njega naneseš 3-4 puta i već postaje takav kao taj na slici. Bar meni je tako bilo. Namučim se dok povućem koju liniju.

    OdgovoriIzbriši
  17. Ovi flomaster tuševi se čine kao super laki za korištenje, ali ne mogu se oteti dojmu da su ogromno bacanje para s obzirom na to koliko se od njih dobije. Garnier Blur sam čak umalo kupila kad se pojavio. Pročitala sam da filuje borice i to mi je bilo dosta, lol :D: Onda sam pročitala da u biti ne filuje bore ali da ima druge pozitivne stvari pa sam ga ponovo htjela kupiti. Srećom, taman prije odlazak u grad sam opet čitala recenzije i shvatila da uopće nije za suhu kožu...Nego, ne znam jesam li sanjala ili što, ali čini mi se da sam u jednom videu na yt čula jednu žensku da ga ona stavlja preko tekućeg pudera te da tada lijepo izblura. Pa sad ne znam jesam li luda ili što.
    Što se dezića i anti-perspiranata tiče, znojim se uvijek i ništa to ne može spriječiti, zimi, ljeti, svejedno. Jedino je razlika da li se znojim normalno ili se znojim kao sumanuta. Meni je bitnije da se pritom ne usmrdim :D Nisam probala te Rexone.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam čula nikog da stavlja nakon pudera, ali ne znam kako da to izvedem, a da pritom ne razmažem puder :/

      Izbriši
  18. Drage zene, ako sebe volite, nemojte si spricati parfem direktno na kozu. Nikako i nikada. Zbog bilo kakvih reakcija jer su parfemi najzesca kemija. A i otkrit cu vam tajnu, kako mirisi u bocici, jednako tako mirisi i na vunenom salu ili pamucnoj marami. U vezi dezica - isprobajte prirodni marke Naturally fresh dostupan u svakom dm-u, zbilja vrijedi svake lipe ulozene u njega (a isprobala sam dosta prirodnih dezica i zamalo odustala, na srecu, naletjela sam na ovo zlato).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledat ću ga :) Hvala na savjetu :)

      Izbriši
    2. Pogledat ću ga :) Hvala na savjetu :)

      Izbriši
  19. Garnier je i meni onako… ali zato Himalaya pjenu oboooožavam :-)

    OdgovoriIzbriši
  20. Dezodorans sam imala i nista posebno, meni ti u spreju nista ne rade sem sto mirisu ako i to, tu mi je Dove bio najveci fail. Blur cu uzeti kad tad ali nemam tako visoka ocekivanja, a i ne smetaju mi silikoni u bazama, mada verujem ti da je tezi osecaj pudera to mi se desavalo sa raznim prajmerima. Economic ja iskreno imam cesto i na mojoj kozi verno mirisu, postojani su i nema rekcije, e sad da li zdravo koristiti ih sa svim tim alkoholom, ureom i slicnim stvarima, trudim se da ne mislim o tome :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja više ne planiram probati Economic parfeme i sve ostalo prestajem koristiti :)

      Izbriši
  21. Ja sam nedavno kupila taj Blur ali nemam neke lose utiske kao ti. Mada jos ga nisam mnogo koristila. Imam i takav jedan parfem i nista mi nije bilo od njega. Samo je pun alkohola. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni meni na prvu nije bio toliko loš, ali čim sam ga imala duže na licu, promijenila sam mišljenje :(

      Izbriši
  22. Dezići su u zadnje vrijeme koji god na policama mi doslobno KOMA! pa ako ih već 10-tak nisam prošla u zadnjih dvije godine... a ovo da već nakon 1sat uf... baš mi je žao... ups, opće nisam pogledala da perfect blur ima silikona... meni opet odgovara, i smanjuje mi ovu boru mrštilicu kak ju zovem :D ali da smanji ju...možda sve ovisi o tipu kože... no opet vrijeme je perutanja kože, mislim da nije puno ljudi zadovoljno sa tom činjenicom...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Također, nikako da nađem neki koji mi odgovara :/ znam da si ti zadovoljna njime, ja bih voljela da je meni bolji, ali tako je kako je :/

      Izbriši
  23. Nisam isprobala ništa od navedenog, a izgleda da je najbolje da tako i ostane. :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Koristim economic mirise dugo,nemam losih reakcija na kozi,verne su kopije i bas dugotrajni.Nisam cula do sada da je neko imao lose iskustvo sa njima,ali eto sve je moguce :0

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam čula od još jedne cure da je imala isti problem, mislim na Šminkerici da sam čitala.

      Izbriši
  25. Ja koristim LadySpeedStick i Balea Sensitive deospraj. FA i svi Nivea su cisti uzas a ovaj sam imala jednom i nije mi bio Bogzna kako dobar. A inace, prelude su mi ove "48h" fore :D sa kopijama parfema nemam lose iskustvo, naprotiv, ali ove Economic nisam probala. Btw imala sam alergijsku reakciju na Refan tocene. Garnier sam bas htjela probati ali sad ne znam, moram razmisliti zbog tog silikona...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fa su mi katastofa! Ja bih ti savjetovala da potražiš od nekoga tester prije kupnje :)

      Izbriši
  26. Drago mi je da si razotkrila ove lažne mušketire.Rexonu zaobilazim, Herbal sam bacila u smeće, Garnieru ne vjerujem a Essence ima briljantnih proizvoda na koje treba naletjeti.Himalaya balzam za usne mi je jako dobar, no tonik nije, ne smijem generalizirati.Economic ovisno o tipu imaju više ili manje alkohola pa i mene mnogi grizu za vrat i stvaraju probleme.
    A što da radimo kad moram probati na svoj račun, zar ne? Meni nije uvijek žao novca koliko mi bude žao moje nagrđene kože.To si teško opraštam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je uvijek najviše žao kože, a tek onda sve ostalo.

      Izbriši
  27. e baš mi je zanimljivo da vidim da neko kudi ovaj Garnier prajmer :)))
    kako se pojavio zavladalo je opšte oduševljenje. privukao mi je pažnju,
    priznajem ,ali preskočiću ovoga puta.
    imam malo promašenih kupovina, ali uglavnom čim vidim da mi nešto ne prija
    rado prosledim nekome, i takve proizvode ne zadržavam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, mora ga netko i pokuditi, ne smiju ljudi misliti da je savršen, osobito dok je aktualan, mnogi lako nasjedaju na reklame :/

      Izbriši
  28. A meni je ova Rexona baš odlična, ni jedan dezić ne drži mi ni priblizno kao ona, obavezno je koristim ljeti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako smo svi različiti! Nekome odlična, a nekome nateknu limfne žlijezde :(

      Izbriši
  29. ja sam kupila ovaj essence tuš u jumbo olovci i isprobala ga par puta i sad mi stoji. možda se već osušio, ali eto, ti si primjer kad ideš nešto konkretno radit s njime da baš ne ispadne nešto uber kvalitetan. a ova rexona mi je recimo super dezić i odlično mi drži, baš mi je žao što se tebi nije takvim pokazao. ljubiiiim :**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja bih bila sretna da meni sve odgovara :/ ali drago mi je da je tebi dezić bolji.

      Pusee :*

      Izbriši
  30. *Dobro ću razmisliti pre nego što kupim Himalaya Herbals i Garnierovu kremu.Himalayu godinama kupujem jer je jako lepo izložena u DM-ovim prodavnicama.Ima tu "neodoljivu" reklamu za prirodnu kozmetiku, a uvek me odbije jakim mirisom koji podseća na bor,mentol i nanu, a nikako na aloju.Zato svaki put kupim nešto drugo.Garnier takođe nisam probala, a želela sam,jer mi se reklama dopala.Rexonu i parfeme na rinfuz ni ne koristim tako da sam tu bezbedna.Hvala na savetima!

    OdgovoriIzbriši
  31. Ni jedan od ovih proizvoda nisam isprobala, Garnier Perfect Blur vjerojatno ni neću kupiti, jer sam na više strana čula i pročitala da nije ništa posebno, a s obzirom da mu ni cijena nije skroz povoljna neću riskirati :)
    Mene je razočarao i ne bi ti preporučila My body maslac za tijelo - od naranče i kakao maslaca, kupljen u Bipi. Lijepo nahrani kožu i učinak je skroz oke, ali je mazanje jako teško i naporno, on je pretvrd, mrvi se, i jako ga je teško lijepo razmazati. Sad koristim Afrodita Spa maslac i preporodila sam se :)

    OdgovoriIzbriši
  32. Nisam probala ništa od ovoga, ali nakon ovih tvojih recenzija, niti neću :)
    Hvala ti što si mi uštedjela novce :)
    Moram priznati da u zadnje vrijeme nisam kupila puno toga što me razočarala, a ako bih baš morala izdvojiti rekla bih da je to Shiseido Pureness tonik za lice i Ghul šampon, regenerator i maska koju sam nedavno kupila... Žali Bože novaca...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu :) A joj, Shiseido je još i skup, mogu misliti :(

      Izbriši
  33. općenito ne volim deziće u spreju, oko ove himalaya čistilice sam zadnji put obigravala u mullera, sad mi je drago da je nisam kupila :D
    imam baš na stolu maskaru koja je za smeće, stavila je jednom i to mi je bilo dovoljno - look by bipa maskara all-rounder :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam za neku Bipinu maskaru koju svi hvale, ali ne znam kako se zove :/

      Izbriši
  34. Meni je bas ova Rexona najbolja, jako mi je zao sto tebi nije odgovarala :( Ja je godinama unazad koristim, iako nemam problem sa znojenjem, ovo je jedini koji tokom celog dana lepo i sveze mirise :) Ja ga volim, jako... Ostale proizvode nisam probala...

    OdgovoriIzbriši
  35. Joj a taman htjela sutra skočiti po garnier ... dobro da sam pročitala!!

    I meni je ova maskara pod lošijima. Ostalo nisam probala, mislim da ni neću! :D

    OdgovoriIzbriši
  36. Nisam ništa probala od ovoga,osim neke Rexone na tu foru i također mi je bila bez veze.

    Preskačem

    OdgovoriIzbriši
  37. A neki ju baš hvale... kako smo stvarno svi različiti.

    OdgovoriIzbriši
  38. Sad tek ne znam da li bi mi se Garnier PB svideo ili ne, kod nekih žena ima neverovatno dobar efekat, nekima je osrednji, nekima izrazito loš...

    OdgovoriIzbriši
  39. Imala sam isto tuš, i meni je trajao dosta dugo, i ostavljao je finu, baš crnu liniju :D možda se naletila na neki koji je otvaran? ili sam ja naletila na jedini koji je bio kako treba :P
    Sad ni ja neću uzeti Garnier :D gledaj šta ljudima uradi, niko više neće da kupi :Đ

    OdgovoriIzbriši
  40. Ahahahah joj nasmijalo me ovo s tušem :D
    Blur nisam kupila, nije me baš privuklo jer mi nije bio potreban i drago mi je da nisam. :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)