srijeda, 12. veljače 2014.

Koliko trošim na kozmetiku

Nikada dosad nisam razmišljala koliko mjesečno trošim na kozmetiku, a nisam ni pokušala staviti sve na papir i izračunati. Prijateljice me znaju pitati koliko mjesečno trošim, ali ne znam odgovoriti. Novac mi nikada nije bio tabu tema, zapravo, kod mene nema tabu tema, mislim da sam prilično otvorena osoba, bitno mi je da sam s osoba s kojima se ugodno osjećam. S obzirom da se ja na svom blogu ugodno osjećam, nije mi problem pisati i o tim temama. Koliko ja volim šoping, a pod tim prvenstveno podrazumijevam šminku, govori činjenica da kupujem kada sam sretna da se nagradim, a kupujem i kad sam tužna da se razveselim. Eh, da, skoro zaboravih, kupujem i kad sam živčana da se smirim. Ukratko, stalno kupujem i željela bih stati na loptu i početi štedjeti, ali nisam sigurna je li to za mene izvedivo.  U današnjem postu probat ću izračunati koliko sam potrošila prošli mjesec, napisat ću što sam sve kupila, kolike su bile cijene i nadati se da se neću onesvijestiti na kraju posta. :D



Čisto kao upozorenje, ne radim ovo jer se hvalim ili išta slično, čini mi se ovo kao zanimljiva tema, koga zanima, čitat će, koga ne, neka preskoči. Nismo svi isti. :)


Popis proizvoda koje sam kupila s okvirnim cijenama, nisam sigurna baš u kunu:


  • Golden Rose lak - 15 kn
  • essence lak - 15 kn
  • Lilly krema za problematičnu kožu - 10 kn
  • Aura ljepilo za trepavice - ne sjećam se cijene, mislim oko 20 kn
  • Garnier Perfect Blur - 60 kn s popustom
  • Naked Basics - 180 kn
  • Too Faced Natural eyes s BIC-a - 30 kn
  • Illamasqua Hussy - 90 kn s popustom iz VB
  • MUA Luxe Pretty Edgy - 90 kn s poštarinom do mene (hvala Nikolini)
  • paleta korektora - 50 kn
  • WnW ruž - 23 kn
  • WnW paleta - 45 kn
  • Balea vlažne maramice x 2 - 24 kn
  • set umjetnih trepavica 10 kom - 100 kn
  • essence odstranjivač laka - 13 kn
  • Nivea stress protect dezodorans - 20 kn
  • Maybelline Rocket maskara - 60 kn
UKUPNO: 845 kn

Nisam sigurna što da mislim, je li to puno ili malo za jedan mjesec samo na kozmetiku, ali opet, morate priznati da sam kupila puno stvari, mnogi bi samo jedan parfem toliko platili. 

Otprilike svaki mjesec kupim toliko stvari ili se počastim nečim posebnim i mislim da to ipak nije tako strašno. S druge strane, ako uzmemo u obzir da se ja školujem i ne radim, onda to može izgledati puno. 

U svakom slučaju, ako namjeravate krenuti s pisanjem bloga, budite sigurni da ćete biti prisiljeni kupovati više jer ćete se upoznati s mnogo više stvari koje će vas privući i za koje ćete razmišljati da ih "morate imati".

Svi mi imamo nešto što nas veseli, na što trošimo više, a u mom slučaju to je kozmetika. 

Mirna <3

Broj komentara: 66 :

  1. Ja niti ne želim zbrajati koliko sam potrošila, mislim da je cifra i veća od ove. :D :užas:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj, meni je zapravo bilo zanimljivo ovo pisati :D iznenadiš se :D

      Izbriši
    2. Zbrojih na brzinu svoj zadnji new in i bolje da nisam :D

      Izbriši
    3. Hahaha, ma dobro, bitno da te usrećuje :)

      Izbriši
  2. Bolje dati novac za sve ovo nego za jedan parfem! Baš tako!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) koliko god me skuplji parfemi privlačili, mislim da je puno dati 100 eura na jedan jedini... Drugo ako imaš novaca na bacanje :D

      Izbriši
  3. hehehe..paaaaaaaaaaaaaaa budem iskrena i reći ću da je to poveća svotica :P osobno trošim tak 200kn mjesečno i pokušavam se suzdržavati koliko mogu, a opet treba mi ostati i budžeta za pokoju krpicu :P tak da ... znam da smo svi različiti to i cijenim što si nam pokazala... ali ko što kažeš neki potroše na parfem samo 500-600kn tak da ono više si zapravo toga kupila nego ta osoba...no opet nadam se da i sve to što si kupila da redovito i koristiš :P zanimljiv postić jako! puse :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije kod mene uvijek svaki mjesec isti, nisam još nikada računala, ali definitivno ću računati i za ovaj mjesec, baš me zanima koji mi je prosjek. Koristim, koristim, uživam u svakoj sitnici :* i hvala ti! <3

      Izbriši
  4. Meni je to dosta :/ Ja dam toliko u 6,7 mjeseci još i u to uklopi i parfem koji nadjem na akcijama dm-a ili kozma. Ja toliko dam za režije mjesečno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razumijem, nemamo svi iste mogućnosti, ja ne plaćam režije, tako da si zato i mogu priuštiti više toga :)

      Izbriši
  5. Meni je to dosta :/ Ja dam toliko u 6,7 mjeseci još i u to uklopi i parfem koji nadjem na akcijama dm-a ili kozma. Ja toliko dam za režije mjesečno :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Potpuno se slazem da kad imas blog to neminovno dovodi i do vece potrosnje, jer bi svasta da probas. Ali ja uspevam da trosim dosta manje od tebe. Iako radim i imam platu, moram da priznam da ako bih toliko svaki mesec trosila na kozmetiku i pored racuna, tesko da bih imala mnogo za hranu. :D Ja sam u proseku mesecno bliza 300kn (do 5000 dinara). Cesto sam i ispod. U to ubrajam i obicnu kozmetiku tipa sampone i tako to :) Naravno ima meseci i sa posebnim cascavanjima ali ako toga nema uglavnom sam tu negde kako sam rekla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je taj iznos sasvim dovoljan i ja često ne kupim više od 300 kn, siječanj je valjda bio u potrošačkom znaku. Vidjet ćemo idući mjesec, moram početi pisati :)

      Izbriši
  7. Baš smo neki dan frendica i ja isto računale s tim da smo uračunale i frizera i geliranje noktiju i nakon samo nekoliko stavki odustale od računanja jer nas strah bilo cifre :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Zanimljiv post. Meni ovo nije prevelik iznos budući da je to za cijeli mjesec,a smatram da svatko na nešto troši,npr netko troši na kave,cigarete, izlaske,odjeću itd. To što ti svoj novac trošiš na kozmetiku je tvoja stvar,pogotovo ako si to možeš priuštiti i ako te to veseli :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Netko pusi, izlazi, pije i potrosi toliko. Ja to pojedem mjesecno. :D A sto te briga, da nemas, ne bi trosila i adio.

    OdgovoriIzbriši
  10. Baš mi se sviđa ovaj post jer me iskreno zanimalo okvirno koliko potrošiš (voajer u meni :D ) i sasvim mi je ok kaj si to tak stavila na papir i izračunala i nama pokazala jer sam vidjela neke komentare na drugim blogovima gdje se ispitiva i kritizira blogerice na račun potrošnje, kao da je naša briga kolko netko potroši, to mi je fkt jadno... Uglavnom ja ni približno toliko ne potrošim, ali vjeruj da si mogu priuštiti, bi sigurno i više od toga, tak da šopingiraj kad te to veseli, vjerujem da je većini žena šoping prava psihoterapija ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kod mene nema tajni, uostalom, vidim da je post super prihvaćen što mi je jako drago. Istina, ovo mi je i isplativije od psihoterapije :D

      Izbriši
  11. Meni sve ovisi, naravno o trenutnom financijskom stanju, a i željama. Kako mi je ovaj mjesec bio rođendan, više sam dobila nego kupila i sad baš idem zbrojiti, zanima me cifra :D Tereza

    OdgovoriIzbriši
  12. Pa, na mjesečnoj bazi je za mene ova cifra previše, tj. financijski neizvediva...No, koliko vidim za tu svotu si stvarno puno proizvoda kupila, i još su korisni i moći češ ih koristiti i uživati u njima dugo vremena.
    Zanimljiv post sve u svemu :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Aii hahaha što je previše previše je ,,samo za 1 mjesec,,a šta imaš kozmetike otprije sigurno pun kamion.Jelda da bi mogla preživjeti bez 90% ovih stvarčica:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preživjeti bih mogla bez puno toga u doslovnom smislu, ali ljubav je ljubav, netko nešto voli i u tome pretjeruje. Ja u ovome uživam :)

      Izbriši
  14. Neki toliko troše na cigarete mjesečno... Ja prosječno trošim (na svu kozmetiku) mjesečno stotinjak kn, do 150 (otprilike govorim). Prosječni izlazak osobe koja može popiti više od mene :D iznosi toliko. Znači, ako se izlazi svaki vikend, dolazimo opet do blizu stotinjak eura (+/-).
    Trošiš koliko možeš na to što voliš. Samo što to ne popiješ i ne popušiš pa imaš 'dokaz' svoje potrošnje... U svakom slučaju, to je zdravija potrošnja :) (nisam protiv alkohola, da se razumijemo :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne pušim, pijem vrlo rijetko i to se držim bambusa, tako da... Šminka je zakon :D

      Izbriši
  15. Nekima puno, a nekima ne... Ti si ta koja određuješ pravila!

    OdgovoriIzbriši
  16. moje trošenje na kozmetiku je daleko manje od tvojega, ali znam da ću kad tad početi više trošiti jer 'mi sve treba' :D nego, zanima me ova paletica korektora-gdje si je kupila, koje je marke i kakva je kvaliteta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako to uvijek ide :P ebay, kao korektori ne preporučujem, ali je dobra za konturiranje :)

      Izbriši
  17. Ja sam par puta tako računala i stavljala na papir da se ,,osvestim". :D Pošto ni to nije pomoglo, pisala sam na papir neophodne stvari i samo to kao ,,smem" da kupim. To me je držalo neko vreme. :D Onda sam rekla da jedan mesec ništa novo neću kupovati, i stvarno nisam i tako. :D Uglavnom, kada nešto želim da kupim, opravdanje mi je jer će svakoko ići na blog, i drugi će imati više informacija o tom proizvodu. :D Da se razumemo, i ja se školujem i uopšte nisu u pitanju velike cifre, ali ipak se trudim suzdržati. Ovaj mesec sam baš dosta toga nakupovala, ali uglavnom mi ne prelazi 5000 dinara. Sad kad zbrojim sve u glavi šta sam u poslednjih mesec dana kupila jaooo. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, razumijem te :) ja rijetko donosim odluke o nekupovanju jer mi je to potrebno da normalno funkcioniram, moram se nagraditi s vremena na vrijeme :)

      Izbriši
  18. Zanimljiv post :) Početkom janura, bez ikakvog razloga, stala sam, razmislila i odlučila da moram biti razumnija kada se radi o kupovini i od tad vodim računa treba li mi zaista nešto, više vodim računa šta kupujem i izbjegavam ono jeftino je, hajde kupiću. Nije iza mene dug period ali dobro se držim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je super, nadam se da ćeš uspjeti izdržati. A ja ću kupovati i za tebe :D

      Izbriši
  19. nikad nisam razmišljala koliko točno potrošim, ali kad bi se zbrojile sve sitnice koje kupim kroz mjesec isključivo sebi, i za neke svoje potrebe, bilo bi dosta blizu ove tvoje :)
    Tiješim se da mogu tako dok sam mlađa i studiram.. kad se osamostalim, morat ću razmišljati i o drugim troškovima, tako da ću se samo povremeno moći prušitit neku sitnicu :)

    OdgovoriIzbriši
  20. To je ok, naravno dok god te usrecuje i finansijski te ne ometa za nesto drugo sto ti treba.
    Ja volim sminku, al ne trosim puno na nju jer ne kupujem nista HE. Puno vise trosim na neke druge stvari i sklonosti, u sustini zivim sama, sama placam sve rezije i kredite, zivot je skup. Trebam izgleda nekog bogatog frajera da mi malo olaksa :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ženo, što se čeka, ali obećaj da ćete me provozati na jahti :D

      Izbriši
  21. Za mene je ovo isto puno, ali znam da sigurno ne potrošiš toliko baš svaki mjesec :D
    al da mogu, rado bih haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ću pisati idući mjesec da vidim koji je prosjek, bila sam uvjerena da i sada nisam potrošila više od 500 kn :D

      Izbriši
  22. pa i nije to tako strašno, pogotovo što većinu stvari koju si kupila nećeš potrošiti u jednom mjesecu...kad pogledaš neki toliko potroše samo na cigarete....ja ne studiram više, stažiram, ali nisam plaćena za stažiranje tako da je moj mjesečni iznos zasada dosta manji.

    OdgovoriIzbriši
  23. Svako svoje pare troši na šta hoće :D i to je to! Dao Bog da svi imamo da trošimo ovoliko na dnevnoj bazi...
    Zanimljiv post, mogla si ovo na fazon nekog taga, bilo bi baš zanimljivo. Ja sam u decembru najviše potrošiila na izlaske i alkohol, da se ne lažemo, ali nadonađujem lagano u januaru sa vrećom kozmetike. Šta ću kad ne mogu sebi pomoći i ne mogu da odolim :$

    OdgovoriIzbriši
  24. Hahah ja sam izracula jer sam pocetnik i bash ne ulozujem punoo u make up volim kupovati. I moj iznos je bio smesni oko 30 eura za meseci jer ne kupujem pretjerano jer sam pocetnik i lako gresim u izbore :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Hahah ja sam izracula jer sam pocetnik i bash ne ulozujem punoo u make up ali ipak volim kupovati. I moj iznos je bio smesni oko 30 eura za 2 mjeseca jer ne kupljuem pretjerano jer sam pocetnik i lako gresim u izbore :D

    OdgovoriIzbriši
  26. Za moj pojam ovo je pozamašna cifra, ali ne osudjujem, ne brini. :) Ja volim da štedim, ne zato što mi je mrsko da dajem novac, nego volim taj osećaj sigurnosti kada znam da u nekim kriznim situacijama mogu da odem do banke i podignem svoj novac, ne kredit, ne neku pozajmicu, već nešto što je moje i što neću morati da otplaćujem naknadno. Zato kada kupujem dobro istražim taj proizvod i retko kupujem nešto prvi put kada vidim (toliko i zbog toga što su mi s takve kupovine uglavnom pokazale kao bacanje novca).
    Ukoliko želiš da štediš, moj savet ti je da odrediš koliko želiš mesečno/nedeljno da odvajaš i to smatraš izdatkom. Znači kao da plaćaš račun, to jednostavno moraš da izdvojiš. Malo je mučno u početku, dok ne razjasniš sama sa sobom, ali posle predje u naviku. Postoji i drugi sistem, ali mislim da bi ti teže pao, da kupuješ samo u jednoj polovini meseca, a u drugoj štediš. Na tebi je da nadješ neki princip koji ti je najlagodniji, ali treba štedeti i razumeti razliku izmedju biti štedljiv i biti škrt. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Otvorila sam ja račun u banci... I pitaj me jesam li što odnijela 10 mjeseci kasnije... Nisam :D

      Izbriši
  27. pre svega, ti si tako lepo kupovala protekli period da ti je oprošteno sve :D
    smatram da si novac dobro uložila, i mislim da vredi. ako prekoračiš neke granice,
    sledeći period se malo iskontrolišeš i sve to ima svoje :) meni je zadovoljstvo trošiti na
    kozmetiku i garderobu...nekad više potrošim na jedno, nekad na drugo. što neko reče, nemam
    druge loše navike, i da ne zalazim u moralisanje, ali meni ovo pričinjava zadovostvo i potpuno
    razumem tebe i devojke koje slično razmišljaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha :D i meni je veliko zadovoljstvo i također ne pušim i ne pijem, tako da se mogu bar nečim častiti :)

      Izbriši
  28. Uh, ja sam ovaj mjesec prilično trošila za razliku od ostalih, no čak sam s kozmetikom bila i dobra već sam dosta odjevnih predmeta kupila, pa vjerojatno kad bih sve zbrojila - i odjeću i kozmetiku, pala bi na dupe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje da ti ne kažem koliko sam potrošila na odjeću :D

      Izbriši
  29. Bas si mi super ideju! Od sljedeceg mjeseca pocinjem pisati koliko trosim na kozmetikujer me bas zanima koliki cu iznos dobiti. :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
  30. Bas si mi super ideju! Od sljedeceg mjeseca pocinjem pisati koliko trosim na kozmetikujer me bas zanima koliki cu iznos dobiti. :) (niki)

    OdgovoriIzbriši
  31. u bolja vremenan (dok sam bila zaposlena, bez djeteta, kredita, obaveza) trošila sam i puuuno više ;)
    Sve ovisi o tome koliko si tko može priuštiti. I naravno, na što će potrošiti, jer nekome je puno potrošiti i 50 kn na kozmetiku, ali će zato kupiti odjeće/tehnike/pića za puno više ;)

    a u ovom djelu kad pišeš kako kupuješ kad si sretna/tužna/nervozna... ah, apsolutno te razumijem LOL

    OdgovoriIzbriši
  32. ja tebe uopće ne osuđujem, je da trošim duplo manje, ali sigurna sam da se i tebi to potrefi svaki mjesec drukčije. super što si išla s nama podijelit svoje troškove za ovaj mjesec, izračun je ispao kakav da je, ali ni to nije previše tako da ne treba ti biti bed. svatko troši novac za neki svoj gušt, tebi je kozmetika tako da no sikiriki. mislim znam da se ne živciraš, ali samo kažem, hihi :**

    OdgovoriIzbriši
  33. Ne smijem ni da pomislim da saberem troškove. Strašno.

    OdgovoriIzbriši
  34. Ne vidim ništa loše u trošenju novca na stvari koje te vesele :) Da nisi potrošila na kozmetiku potrošila bi na nešto drugo, npr na izlaske, a ovako znaš u što si uložila novac :D

    OdgovoriIzbriši
  35. 50 po 50 kn pa se skupi do kraja mjeseca :) Ja ne zelim znati koliko sam u zadnjih 30 dana potrosila :^O A tek kad se sjetim sto jos zelim, muka mi je :D

    OdgovoriIzbriši
  36. ni sama koji put nisam ništa bolja... ali cifra kao cifra je stvarno pozamašna to moraš priznati :D
    ali nemam namjeru osuđivati te zbog toga, naprotiv, kad si možeš priuštiti da ne ukradeš, a veseli te - zašto ne :D
    baš ću vidit koliko će moj mjesec težit ;)

    OdgovoriIzbriši
  37. ja mislim da nikada u jednom mjesecu nisam toliko love potrošila na šminku, nisam bila u mogućnosti, no da jesam vjerojatno bih i potrošila :D i kako kažeš, ti si dosta stvari kupila, netko bi samo jedan parfem, no važno je da si to uzela od svoje love i nikome nisi dužna objašnjenje :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)