srijeda, 1. siječnja 2014.

Put u Dubrovnik

Nakon tri predivna dana provedena u Dubrovniku, odlučila sam napisati post i podijeliti svoje dojmove, savjete i događaje s puta. Ukoliko planirate ići u Dubrovnik, a niste nikada bili, možda će vam ovaj post koristiti.

Obišla sam dosta europskih zemalja i neki su me gradovi posebno oduševili, najviše Beč zbog fantastične arhitekture i uređenja. U Hrvatskoj također ima lijepih mjesta i gradova, predivna smo zemlja, ali sve je to uobičajeno nama jer smo tu odrasli. Put u Dubrovnik bio je poput puta u inozemstvo. Ja još nikada nisam bila u tako čistom gradu gdje papirić nisam vidjela na ulici, sve je organizirano, ljudi su ljubazni i dragi. Ipak, cijene su jako visoke, mogu ga usporediti s Venecijom.


Ako idete u Dubrovnik, osim debelog novčanika, morate biti i u dobroj fizičkoj formi ako želite obići sve zidine i utvrde. Dugo nisam vidjela toliko stepenica na jednom mjestu, moram priznati. Od svega što sam posjetila, izdvojila bih žičaru, zidine i panoramu brodom kao top 3 stvari koje morate doživjeti u Dubrovniku.
Turističkih vodiča ima mnogo, cijene se uglavnom kreću oko 400-500 kn po satu. Ako vas je više, mislim da se to isplati i da možete čuti uistinu mnogo zanimljivosti koje nećete samo tako pronaći na internetu.


Što se smještaja tiče, ja sam bila u hotelu Rixos Libertas koji je uistinu luksuzan, na fotografiji iznad možete vidjeti pogled s balkona. Hotel ima i bazen, spa i wellness.


Osoblje je ljubazno i pristupačno, a hrana... Mislim da sam se udebljala u tri dana, što da vam kažem. :D


Pogled sa žičare ljepši je od pogleda s Eiffelovog tornja, u to nema sumnje.


Kula Minčeta - ponosna što sam se popela. :D


Panorama brodom traje oko 50 minuta i to vam je jedinstvena prilika da vidite zidine s vanjske strane i na čemu su izgrađene.



S obzirom da i zimi ima turista, mislim da odlazak ljeti ne bi bio najbolja opcija zbog prevelike gužve, visokih temperatura, a i pretpostavljam da su cijene još više u sezoni.



Iako imam više od 500 fotografija, odabrala sam nekoliko koje sam željela podijeliti s vama. Nadam se da vam se svidio ovaj post.

Mirna <3

21 komentar :

  1. a kako to da si išla u Dubrovnik?? :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Mirna predivne su slike. :) Drago mi je da si uživala. ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo, krasne slike i korisni savjeti. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. *Dopao mi se tvoj putopis o Dubrovniku.Nedostaje mi dubrovačka književnost u svemu ovome,ali biće prilike.Fotografije su posebno lepe.Meni koja živim u Vojvodini gde su preko godine sve vode zaleđene i gde je sve ravno malo je neobično,videti suncem okupano more,brodove i tolika utvrđenja.Zaista inspirativno.

    OdgovoriIzbriši
  5. Buduci da si odsjela u hotelu, pretpostavljam da mi mozes reci, kako se kreču cijene hotela?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ti sve ovisi o vremenu, je li sezona ili ne, jesu li praznici i sl. Inače je noćenje u mom hotelu 600 kn po osobi polupansion. :)

      Izbriši
  6. Prekrasan post ! Ahhhh Dubrovnik...nadam se da ću ga i ja jednom posjetiti :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivne slike! Ja sam bila tokom leta, zaista je pametnije otići kad nije baš tolika gužva.

    OdgovoriIzbriši
  8. Dobro da si imala i lijepo vrijeme jer onda je ljepše to sve proći koliko god je puno za hodati :P
    Dečko mi je jednom prilikom bio nekoliko dana u Dubrovniku, svaki dan mi je slao slike... a zavist se pomalo povećavala XD tako da... zaista bi bilo lijepo skoknut tamo :) baš su krasne slike, hotel da ne pričam :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivne slike Dubrovnika, izgleda da ti je stvarno bilo lijepo. Ja još nisam bila u Dubrovniku ali voljela bih ga jednom posjetiti pa se nadam i da hoću.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ti si bas uzivala na moru :) i ja bih rado pobjegla negdje na cist zrak :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Mirna, predivne fotke i post! Nećeš vjerovati, ali ja nisam nikada bila u Dubrovniku, baš onako turistički - samo na sudu i to je to jer nisam imala vremena razgledati grad. Možda to promijenim ove godine jer će ovo biti godina putovanja (nadam se) :D

    OdgovoriIzbriši
  12. odličan post, krasne fotke :D
    od dubrovnika sam vidila samo autobusni kolodvor... ali vidit ćemo šta će bit dalje ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. joooj pa s kim si išla tamo?? :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Predivni Dubrovnik. Zadnji put sam bila prije jedno 10 godina. Ove slike su raj za oči <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Dubrovnik je prelijep! Znas da nikada nisam isla tamo? Nagovaram muza-puza da iduci put kada budemo putovali posjetimo bas njega! :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Živjela sam 6 godina u Dubrovniku, i obožavam taj grad :) Ok, neke stvari u gradu jesu skuplje, ali meni to nije ništa skuplji grad od jednog Zagreba, gdje na Cvijetnom čaj platiš 18kn. Naravno, nitko me nije tjerao da tamo pijem čaj ili u onoj Maloj kavani ili kavani Aida. Isto tako u Zagrebu sam pila čaj i za 6kn. Pa čak ni što se tiče najma stanova ili soba nije mi ništa skuplji od Zagreba, a koliko je ljepši i čišći od njega :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Stvarno prekrasan post, Dubrovnik je bas zanimljiv grad, nadam se da ću ga imati prilike posjetiti. putovanja

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)