petak, 10. siječnja 2014.

Avene Couvrance tekući puder

Kada imate problematičnu kožu poput mene, osuđeni ste na konstantno kupovanje i traženje novih tekućih pudera, a često ćete se razočarati i proslijediti skupo plaćeni puder nekom drugom. Isprobala sam tridesetak  tekućih pudera i još uvijek nisam pronašla savršeni, svaki ima bar neku manu, stoga sam u posljednjih godinu dana počela kombinirati pudere u nadi da ću pronaći kombinaciju idealnu za moju kožu. Jedan od tih pudera koji trenutno kombiniram s Bourjois Healthy Mix puderom jest Avene Couvrance tekući puder. On ima neke prednosti koje mi odgovaraju, ali i neke mane zbog kojih sam u početku gotovo odustala od njega i proslijedila ga dalje.


Puder sadrži 30 ml i cijena mu je oko 147 kn u ljekarnama.


Što kaže Avene:

Avéne Couvrance tekući puder s velikom moći prekrivanja u tankom sloju. Formula i tekstura posebno je prilagođena osjetljivoj koži. Osigurava mat efekt na koži i ujednačenu boju tena. Pruža osjećaj nježnosti i ugode. Vodootporan i otporan na znojenje, što osigurava postojanost šminke. Postojan na koži zahvaljujući posebnoj nemasnoj teksturi koja dobro prijanja. Anti-age efekt: štiti kožu od negativnog utjecaja slobodnih radikala jer sadrži snažan antioksidans: Pre-Tokoferil. Visoki faktor UV zaštite: SPF 15. Koristi se i kod: proširene kapilare, svježi ožiljci, madeži, nakon dermatološkog tretmana laserom. 

Moram odmah demantirati prvu rečenicu, ovaj puder definitivno nema veliku moć prekrivanja, a osobito ne u tankom sloju. Njegova moć prekrivanja izrazito je slaba, čak bih rekla poput tonirane kreme.. To me jako razočaralo u početku i gotovo da ga uopće više nisam htjela koristiti, ali sam mu nakon 2 tjedna od prvog isprobavanja ipak odlučila dati novu šansu jer, unatoč slabom prekrivanju, mnogo toga je obećavao.



Izrazito je lagan i sigurna sam da bi se svidio osobama koje samo žele ujednačiti ten i prekriti crvenilo. Nisam nikada probala lakši puder, idealan je ako ste jedni od onih koji ne izlaze van bez pudera, ali ipak ne želite pretjerivati i nemate puno vremena za šminkanje. On se ne osjeća na koži, kao da sam se namazala kremom za lice koja se upila. Nekomedogen je, ne sadrži ulja i idealan je za osjetljivu kožu. Što se finiša tiče, ne bih rekla da je mat, ali nije ni dewy, već nešto između, normalan je. Ne sjajim se s njim, ali i ne izgledam napudrano kao s L'Oreal Mat' Magique puderom koji baš daje pravi mat finiš.


Što se postojanosti tiče, ja ga ne koristim samostalno na duži vremenski period jer ne prekriva dovoljno, stoga vam ne mogu reći koliko traje u satima, ali nije se još dogodilo da sam ga morala popravljati. Kao takav, ako se vratimo na početak, odgovara mi za nošenje ispod Bourjois Healthy Mix pudera (recenzija) koji ima odlično prekrivanje, ali se s njim brzo zasjajim, dok Avene drži to pod kontrolom. Isto tako sam primijetila da se najbolje nanosi na lice nakon Avene Cleanance emulzije o kojoj sam pisala ovdje.


Dolazi u 4 nijanse, moja je 02, a idealno se stapa s kožom nakon što se izblenda.

Kada sve uzmem u obzir, ovo je odličan puder ukoliko ne tražite jače prekrivanje jer će zadovoljiti baš sve vaše potrebe. Pretpostavljam da ne bi bio toliko lagan kada bi imao jače prekrivanje, stoga morate pronaći način korištenja koji vam najbolje odgovara. S druge strane, cijena je prilično visoka i ne isplati vam se kupovati  ako ionako morate nakon njega stavljati neki drugi puder.

Jeste li ga probali? Planirate li?

Mirna <3

*Avene Hrvatska ustupio proizvod na recenziju, ali to ne utječe na njezinu objektivnost

Broj komentara: 26 :

  1. Evo jedan (možda) neobičan prijedlog...

    obzirom da i sama imam dosta problematičnu kožu (u intervalima, ima dana kada je lice čisto-ali rijetki su), jedini puder koji je uspio prekriti sve nedostatke: akne, ljubičaste modrice od diranja akni, mitesere, crvenilo, kapilare pa i podočnjake
    je ovaj http://img838.imageshack.us/img838/6792/avon2.jpg , dakle tečni puder iz Avona, Extra lasting se zove ..

    počela sam ga koristiti davno, po uključenju u Avon, eksperimentirala sam, nisam polagala puno nade, ali stvarno se pokazao kao jako dobar, možda ne bi odgovarao nekome ko ima suhu kožu, ali za osobe sklone aknama i masnom T zonom je stvarno super.. jako dobro matira, rijetko mi se desilo da se lice "usija", a uopšte nemam onaj osjećaj maske i težine na licu...

    nije reklama :D ne radim već dugo za Avon :D

    mislim da je još uvijek moguće naručiti tester, pa ... ako sam ikoga zaintrigirala neka pokuša bar tako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ga probala, ali svakako ću nabaviti testeri i probati! Hvala na prijedlogu :)

      Izbriši
  2. Probala i potrošila! slažem se sa svime šta si rekla, dobar puder za ujednačiti ten! :) Tereza

    OdgovoriIzbriši
  3. Koliko sam iscekivala ovu recenziju! Ali nisam odusevljena, mislim da je cena previsoka za puder koji je tako slabasan. :/ Jos ako fino drzi da se ne prosijas, verovatno naglasava suve delove...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ti ne bih znala reći jer nemam suhih dijelova :/ ali da, ne prekriva dovoljno...

      Izbriši
  4. Mnogo je skup, razmisljala sam da li da kupim Avene ili LRP puder, ali videvši tvoju recenziju verovatno ću kupiti LRP jer mi treba veće pokrivanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. LRP nisam probala pa ne znam, ali ako tražiš veće pokrivanje, onda ovaj ipak preskoči :)

      Izbriši
  5. Imam iste probleme sa kožom, plus problem hiperpigmentacije, meni je dosad najbolji (i prvi koji po drugi put kupujem) Shiseido Sun Protection liquid foundation. Ja ga nanosim sa RT Buffing brush tehnikom "bockanja". Sa tom tehnikom dobijem najveće prekrivanje, bez prevelike količine pudera

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morat ću ga probati, čula sam puno pohvala, ali se bojim kupovati na blef jer nemam nigdje Shiseido u blizini pa bih morala naručiti.

      Izbriši
  6. Jeste malo skuplji ali nije nista stravicno. Sad si me mnogo naprzila da ga probam, sve mi zvuci kao da bih ga obozavala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam ga probala i vidim da nije za mene...
    Sta trazis od pudera tacno? Ako hoces prekrivanje, najbolji ti je vichy dermablend, ako hoces da ne sijas onda ti je najbolji bourjois flower a i on ima skroz fino prekrivanje ali malo slabije nego dermablend... Od skupljih sa prekrivanjem i bez sijanja a da je jako lagan imas Shiseido sun protection...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prekrivanje, postojanost i matiranje. Flower Perfection sam imala, dobar je, ali meni sklizne s lica za 2 sata pa ga nisam opet kupila. Vichy ima dosta tamnije nijanse, ali kažu da je pretežak u da nije za svaki dan. Jedino ostaje Shiseido :)

      Izbriši
    2. I ja trazim to troje i kad bih mogla da sjedinim ova tri pudera u jedan, dobila bih savrsen ali eto po potrebama ih smjenjujem :)
      Meni fp ne sklizne tako brzo, ali mozda ima previse matiranja za moj ukus posebno sad u zimu, kad krene proljece vjerujem da ce mi biti bolji, a tek u ljeto...
      Vichy dermablend je nekako gusci rekla bih ali ja ga opet ne osjetim toliko na kozi a ni ne izlazim iz kuce svaki dan pa se samim tim i ne sminkam i godi mi za 3 puta sedmicno. A nijansa mi je 25, to je kao FP 53-53, nesto izmedju :)
      Shiseido je najbolji, i ako ga uzmes nemoj da te iznenadi sto je bas tecan tako da izgleda kao da nista ne prekriva, stvarno u najmanju ruku ima srednje prekrivanje ka jakom jer se moze nadograditi a da ne oksidira ili da izgleda nakupljeno.

      Mozda sto prije napisem recenziju pa cu ti sva tri swatcha stavit, a ako ti se zuri, imam uslikano pa mi se javi na mail da ti posaljem slike?

      Izbriši
    3. Ja izlazim svaki dan i svaki dan stavljam puder, tako da nije Vichy za mene što se toga tiče. Ja bih Shiseido već kupila, ali nemam nigdje blizu za kupiti pa bih morala online , a problem je nijansa i tako ti je to kod mene 100 komplikacija :( Strpit ću se do recenzije, ne žuri mi se :) Ali hvala ti puno! <3

      Izbriši
    4. Koje nijanse koristis od bourjois? Imas na feelunique cesto snizen :)
      Mi imamo samo sp40 i sp60 a moj je sp40, a koristim vichy nude 25 a od bourjois 52.

      Izbriši
    5. Od Bourjois koristim 53 za HM, a Flower mi je isto bio 52 ako se ne varam :) Baš ću pogledati na feelunique onda :D

      Izbriši
  8. Sto ti nije valjalo kod mac studio fix fluida i koja si nijansa u njemu? :) moze recenzija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 1. ne matira
      2. nijansa NC30 mi je pretamna veći dio godine, samo ljeti mi odgovara, ljeti sam ga i kupovala i tada mi je bila dobra.

      Izbriši
  9. Imam ovaj puder i ja sam zadovoljna, super mi je to sta je ful lagan tocno to sta si napisala ko da imam kremu na licu ;) a to sto nema jako prekrivanje se lako popravi korektorom ili malo pudera u prahu ;) cijena je visoka ali meni bar je potrebna jako mala kolicina da se fino razmaze plus to sta se ne sminkam svaki dan tako da mi traje bome dosta dugo pa mi se isplati :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam se toliko pokajala što ovo nisam kupila, da me je i sad čitajući recenziju tuga uhvatila. Letos sam to našla u Kotoru i kada sam se nameracila da kupim nestane struja u celom starom gradu i ugase im se sve kase... Jedva čekam da stigne u Srbiju.

    OdgovoriIzbriši
  11. ja koristim Avene tekući puder i super sam zadovoljna s njim. Ne volim inače pudere na licu, ali ovaj je idealan, kao što si napisala više je poput tonirane kreme ali ionako nisam tražila veliko prekrivanje, već samo da mi ujednači ten. imam mješovitu kožu, masnu, suhu, u pms-u i prištići dođu, i imam nekoliko ožiljaka i mogu reći da ih ovaj puder sve prekrije a da se istovremeno ni ne mastim i ne isušuje mi kožu. dapače, kad ga nosim se ni ne primjeti (također koristim nijansu 2, tako da ako ti ne treba, slobodno mi pošalji ;) ).Malo je skuplji, ali ne troši se tako brzo (prvo pakiranje mi je trajalo 6 mjeseci uz svakodnevno nanošenje) a i radije ću dati malo više novca za nešto kvalitetno i šta mi dobro odgovara, nego svaki par dana neki novi puder od 70-100kn kupovat. Naravno, svako je drukčiji pa mu i drukčije stvari paši. meni je ovaj puder idealan! :) (p.s.ljeti ga koristim uz avene optimale hydrance legere, a zimi uz riche verziju kreme) :) lijepi pozz!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je dobar kada ide ispod jačeg pudera, ali super je ako ne tražiš veće prekrivanje :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)