ponedjeljak, 25. studenoga 2013.

Sezona darivanja: što kupiti njoj i njemu

Bliže se blagdani, neki su već krenuli s kupovinom poklona za svoje najdraže i pažljivo su birali što će im kupiti, a drugi će čekati vjerojatno Badnjak i to sat vremena prije zatvaranja trgovina. Naravno, čak i ako ne slavite Božić, možete pronaći neku ideju za poklone za rođendane, godišnjice i slično.


Kao prvo i osnovno, ja iznosim ideje koje se meni sviđaju i odgovaraju mojim interesima, a to ne mora značiti da će se svidjeti i vama. Morate znati što zanima osobu kojoj kupujete poklon.

Ja nisam jedna od onih koji smatraju da poklon mora biti originalan, važnije mi je da je praktičan. Tako da se meni ne sviđaju one šalice, puzzle, kalendari sa zajedničkim slikama koji su tzv. originalni pokloni. Iskreno, da ste sami napravili album, to je originalno, ali da nekom pošaljete sliku i on ju ubaci na kalendar, to nije ništa posebno. 

ZA NJU I NJEGA

PUTOVANJA - ako osobe koje poznajete vole putovati i upoznavati različite kulture, obilaziti muzeje ili jednostavno žele napustiti svakodnevnu rutinu, poklonite im putovanje! Putovanje uistinu ne mora biti skupo, možete pokloniti put u neke susjedne zemlje. Moj vam je savjet da pogledate na neke stranice kao što je Crno Jaje ili kupime.hr jer tamo stvarno ima odličnih ponuda. Ponude često vrijede za 2 osobe i mogu se iskoristiti u narednih nekoliko mjeseci, tako da se ne morate brinuti hoće li dotična osoba moći otići baš u vrijeme koje ste vi predvidjeli.

SLATKI PAKETI - za sve obožavatelja čokolade: sa slatkim paketom ne možete pogriješiti. Ako kupite jednu bombonijeru i čokoladu, to može biti dosadno i uobičajeno, ali ako kupite više toga i sve lijepo umotate, ubacite čestitku i stavite mašnu - predivno! Ja bih za sebe odabrala Kinder Bueno, Raffaelo, Ferrero Rocher, Milke, Kinder čokolade... Skromnost mi nije vrlina. :D
Ako ipak ne želite sami birati sadržaj paketa, često u ovo vrijeme budu paketi u trgovinama kao što je ovaj na slici ispod. Ja sam ga dobila! :D


ZA NJU

ŠMINKA - ako mlada dama voli šminku, njome se bavi, proučava, onda je šminka odličan poklon. Ipak, s tim je jako lako pogriješiti. Ako je zahtjevna (poput mene), onda se potrudite nabaviti joj nešto što ne može kupiti svaki dan i bilo gdje. Naručite joj iz inozemstva ili uložite više novaca u jedan kvalitetniji komad, umjesto da kupite pet prosječnih proizvoda. Primjere za takve poklone možete naći i na mojoj WL jer su to sve proizvodi koje ne mogu kupiti kad god poželim i zato sam sigurna da bi se svidjeli i ostalim ljubiteljicama šminke.


NAKIT - nema smisla biti originalan, nema žene/djevojke koja ne voli nakit! Ili?

MASAŽA - poklonite joj bon za masažu i, vjerujte mi, bit će vam zahvalna!

POLICA ZA ŠMINKU ILI OGLEDALO S OSVJETLJENJEM - ako ste dobar majstor i idu vam DIY projekti, onda se bacite na posao i iznenadite svoju dragu nečim jedinstvenim što joj svakako treba. Ne mora to nužno biti polica za šminku, već za ono što znate da joj treba.

HALJINA - u glavi mi se stvara slika velike ukrasne kutije u kojoj se nalazi svilena haljina. Previše gledam filmove.

ZA NJEGA

PARFEMI: Armani Code i Calvin Klein Euphoria - ako tražite parfem koji biste poklonili nekom muškarcu u svom životu, ova dva parfema imaju sve moje preporuke i sigurna sam da će se svidjeti baš svakome.

TEHNIKA

Što se tehnike tiče, tu vam imam najviše prijedloga. Ako vam je dečko/prijatelj/suprug gamer, onda se morate pobrinuti da dobije najbolju opremu.

Razer Lycosa tipkovnica
Razer Abyssus gaming miš
Vodeno hlađenje
Prozirno kućište
Novi monitor
Gaming podloga za miš
Zvučnici
Pojačalo
Slušalice


ovako je to kod mog dečka

VEČERA - ljubav ide kroz želudac, bar tako kažu. Izvedite dragog na večeru ili, ako ste spretni u kuhinji, potrudite se i same ga iznenadite. Ja ipak preskačem kuhanje,bilo bi opasno po život.

SET ZA POKER - to je poklon za one koji vole igre na sreću i vole ponekad zaigrati nešto drugačije u slobodno vrijeme.


ŠTO NE KUPITI

Iako je ovo moje osobno mišljenje i ne mora značiti da svi tako misle, ja ne bih kupila gelove za tuširanje, dezodoranse i slične proizvode djevojkama i ženama. Ti setovi jesu povoljni u drogerijama, ali to su stvarno pokloni bez imalo inspiracije, a i vjerojatno će stajati mjesecima prije nego dođu na red za korištenje jer većina ima zalihe (ja imam zaliha i za nuklearni rat). Muškarci nisu toliko zahtjevni, njima bih, ali čisto kao poklon za strane, ne kao jedan jedini. Također ne bih kupovala odjeću osobama koje ne poznajete najbolje. S jedne strane, ako kupujete osobi koju ne poznate dovoljno dobro, moglo bi se dogoditi da kupite ili krivu veličinu ili nešto što nije njezin ili njegov stil. S druge strane, ako poznajete osobu jako dugo, možda ste u braku, onda je taj poklon nešto uobičajeno, korisno, ali nije osobito iznenađenje (tu ne ubrajam spomenutu haljinu).

Recite mi koje su vaše ideje! :)

Mirna <3

Broj komentara: 38 :

  1. Za prošli Božić od dragog sam dobila haljinu <3

    Ove godine na redu je kozmetika i knjige, a ne bih se bunila ni na masažu :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Skroy se slazem za ove gelove za tusiranje i slicne stvari. To sam ja uvek govorila! Slazem se i za odecu ako nekog ne znas dobro. A sta je dobro da se kupi stvarno vec bas zavisi od osobe. Moj muz se plasi i ne zeli da se upusta da meni kupi neku sminku i kozmetiku na svoju ruku, a realno se bespotrebno plasi jer bilo sta od sminke da mi kupi meni bi bilo lepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ti je onda super jer nisi zahtjevna, moj se ipak plaši pa većinom ja mu kažem što želim, a on kupi :)

      Izbriši
  3. Prošli Božić od dragog sam dobila haljinu <3

    Ove godine na redu je šminka, a ne bih se bunila ni na masažu ;)
    Coco Mademoiselle moja tiha patnja, ali ipak preskupa pa je ne trazim od dragog (nadam se da ce se sitit tog mirisa kad zavrsimo faks i zaposlimo se)

    OdgovoriIzbriši
  4. Prošle godine neko je prije mene "puhnuo" ovaj paket i Milka jastuče, a onda sam toj osobi poželjela za praznike da joj jastuče bude neudobno xD Pa meni je bilo namijenjeno :D I samo da znaš da sam ja žena koja ne voli nakit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha (Y) onda ćeš valjda uloviti takav paket ove godine :) šališ se? :O baš ništa?

      Izbriši
    2. Još ovih paketića nema u trgovinama, a ni na reklami xD Dobiću ja od Deda Mraza, hoću, hoću :D Ništa, ali baš ništa ne dolazi u obzir. Da te uvjerim, dodaću još da ne volim, ali nikako ne volim da dotaknem zlato ili srebro ili bilo šta od čega je napravljen nakit :D

      Izbriši
    3. Ajme :O jedinstvena si, takvi se ne rađaju često! :D

      Izbriši
  5. Trenutno sam bez ideja, tako da mi je tvoj post legao kao melem!
    Moram se baciti u razmišljanje a već mi mozak kucka nešto u vezi njihovim ljubimaca, tj. kola...

    OdgovoriIzbriši
  6. I ja sam prosle godine od momka dobila crvenu haljinu, prevolim je! :))
    http://www.mendaily.com/wp-content/uploads/2012/12/Kelly-Brook-New-Look-Clothing-Range-Autumn-Winter-2012-1.jpg

    OdgovoriIzbriši
  7. Poslednji poklon koji sam dobila od dečka je fen koji sam jako želela :)

    Od toga koji ću poklon kupiti zavisi kome poklanjam i koliko tu osobu dobro poznajem. Ne volim globalozovanje.
    A ideja za poklon uvek imam kada osobu poznajem dovoljno dobro.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ne treba gledati tko je sta kupio,vec glavno da je od srca poklonjeno,ja sam za jedan bozic dobila nesto od svog dragog,nije mi se svidjelo jer je totalno fulao moju velicinu,ali svejedno sam bila sretna sta sam ista dobila i nisam mu zamjerila na tome sta nije znao koju vel.nosim,jer muski su takvi,rjetko da ce koji znati sta nama odgovara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, ali ako netko već troši novce, bolje neka ih potroši pametno. ;)

      Izbriši
  9. Baš super post :)
    Muku mučim šta da poklonim dragom i to uvek. Parfem je dobio za rođendan, nije gejmer, nije lud za automobilima ni tehnikom, nema hobije, ne voli romantične sitnice ni predmete bez upotrebne vrednosti, hranu mu i inače spremam...ma uopšte nemam ideju šta da kupim :( Ja sam znatno lakša za poklone - kozmeeetiiiikaaaaaa :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Jao kako ti zavidim na ovom Milka jastučiću...presladak je :D Nisam to još vidjela, samo one pakete sa dekicama ali ovo mi je još bolje. Ovdje ima dobrih ideja za poklone i uglavnom bi se sa svime složila. I da, ja definitivno spadam u one koje obožavaju nakit tj. srebro i moj dragi to vrlo dobro zna tako da najčešće od njega i dobivam nakit za poklon :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja volim srebro :) vjerujem da će i ove godine biti u ponudi tako nešto :)

      Izbriši
  11. Ja se sa poklonima uvijek nekako mučim, pogotovo kada trebam kupiti nešto za muškoga. Od dezića i sličnih stvari bježim, tako da radije kupim i neku skuplju sitnicu, ali da znam da je kvalitetna i da će poslužiti toj osobi. Sa mužem imam nekako dogovor da si međusobno poklone ne kupujemo, već trošimo na klince i njima kupujemo :-D Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je lijepo što ste se tako dogovorili. :) I ja više volim kupiti jednu kvalitetnu stvar nego 10 prosječnih.

      Izbriši
  12. Mirna, odličan post :D
    Ja ti svome dragom mužu sastavim WL folder WEB SHOP na kompu i kažem mu:!Tu je sve što želim, ti odaberi" :)
    Mislim da već znam što sam dobila, ali ne smijem reći :D :D

    OdgovoriIzbriši
  13. mi smo se doma pred par godina dogovorili da sve one novce koje bi uložili u darove damo u dobrotvorne svrhe, tako da ništa ni ne očekujem... ali kako je dragi daleko a stiže nešto prije božića, ipak ću nešto valjda dobit ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. Zanimljivo! Ne znam još šta ću kupit mužu, al starcima sam već kupila knjige na Interliberu, nećakinjama također par sitnica i još ih moram malo obogatit kao prava tetka. :D

    OdgovoriIzbriši
  15. Kako volim ovo vrijeme kada razmišljamo o prazničnom šopingu. Ni ja ne znam šta ću kome kupiti, a već se radujem.

    OdgovoriIzbriši
  16. hm... ja sam ove godine majci našla knjigu po seriji koju voli (Midsomer murders), dečku tražim klokanicu/hoodie bez cifa jer mu je stari u koma stanju, i uz to ću mu kupit razne vrste zelenog čaja (koji obožava) i tamnu čokoladu. prijateljica i njen dečko će dobit unikat šalice, po kojima ćemo dragi i ja crtat, kupili smo flomić za porculan =P

    OdgovoriIzbriši
  17. Gelovi za tuširanje dolaze u obzir ako je u pitanju Loccitane i slicno :D

    OdgovoriIzbriši
  18. prošle godine nisam mogla bolje poklone dobiti, tako da ga posebno pamtim :)
    dobila sam ono što mi treba...bio je to fotić za blog naravno :D i badminton torba za trening!
    Dragom sam kupila bluetooth slušalicu za vožnju da ne drži mobitel u ruci :)
    Ova slika kod tvog dečka je tako ćesta slika kod svih XD

    OdgovoriIzbriši
  19. Meni od ovoga daj šminku i dosta :D
    Za njega najbolje parfem + još nešto...
    Deziće i te stvari bih uvijek kupila frendu, ali dečku ne, jedino za neke "manje" blagdane :D

    OdgovoriIzbriši
  20. Vidim imamo dosta slične ideje. Ja bih da meni netko pokloni nešto od ovih navedenih poklona,volim putovati,volim kozmetiku,može odmah i večera,ma sve primam. Draga obitelji,rodbino i prijatelji osvijestite se i poklonite mi nešto od toga :D ehehehe.. također sam dobila Milkinu kutiju,dragi mi ju je donio za rođendan ispod prozora s natpisom I love you, romantičar :D

    OdgovoriIzbriši
  21. Vidim imamo dosta slične ideje. Ja bih da meni netko pokloni nešto od ovih navedenih poklona,volim putovati,volim kozmetiku,može odmah i večera,ma sve primam. Draga obitelji,rodbino i prijatelji osvijestite se i poklonite mi nešto od toga :D ehehehe.. također sam dobila Milkinu kutiju,dragi mi ju je donio za rođendan ispod prozora s natpisom I love you, romantičar :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)