ponedjeljak, 4. studenoga 2013.

Recenzija eBay seta kistova

Dobri kistovi spretnoj osobi znače jednako kao i dobra šminka, slažete se? Do prije 2 godine nisam znala baš ništa o kistovima, nisam ih ni doživljavala kao nešto potrebno. Kad sam vidjela tada u Kozmo EcoTools set od 5 kistova za 120 kn, nisam mogla vjerovati kako je to skupo (danas se smijem sama sebi kad se toga sjetim). Prve kistove naručila sam upravo s eBay-a i to su bili baš ti kistovi. Nakon prvog seta, naručila sam još jedan, pa još jedan i tako unedogled. Danas ih imam između 40 i 50, moram priznati da nisam točno brojila, ali i dalje mislim da mi to nije dovoljno, ne za moje ambicije. Prije nego krenem s recenzijom 12 kistova, pokazat ću vam kakve sam odgovore dobila nakon male ankete koju sam provela vezanu upravo uz korištenje kistova.


ANKETA

Provela sam anketu među 10 djevojaka i donosim vam rezultate.

3 djevojke od 10 puder nanosi spužvicom, 5 nanosi puder prstima, a samo dvije djevojke nanose puder kistom.

9 od 10 djevojaka nanose rumenilo kistom, a samo jedna uopće ne koristi rumenilo.

3 djevojke koriste spužvaste aplikatore za nanošenje sjenila, 2 koriste prste, a 5 koriste kistove.

5 djevojaka ima manje od 5 kistova, jedna djevojka ima između 5 i 10 kistova, dvije djevojke imaju više od 15 kistova te dvije djevojke imaju desetak kistova.

Što se važnosti kistova tiče, na ljestvici 1-10, one su im dale ovakve ocjene:

3 su djevojke dale ocjenu 10, dvije su dale ocjenu 6, dvije ocjenu 8, jedna ocjenu 2, a dvije su djevojke neodlučne jer smatraju da su neiskusne pa ne znaju procijeniti.

Što vi mislite o rezultatima? Jeste li ih očekivali ili su vas iznenadili?


Sada je vrijeme da vam kažem i nešto o ovom setu kistova čiju ste sliku vidjeli iznad. Za petnaestak dolara dobit ćete set od 12 kistova koji uključuje i ovu putnu ambalažu/torbicu koju možete koristiti i za slaganje kistova.


s bljeskalicom

bez bljeskalice

Na kistovima ne piše od koje su dlake, ali vrlo je primjetno da se međusobno razlikuju te su neki fantastični, a neki vrlo loši. Ne bih nazvala ove kistove savršenima, imaju svoje mane, ali za taj iznos sumnjam da možete dobiti kvalitetnije.

Krenut ću s kistovima za lice. U ovom setu nalaze se četiri: ravni plosnati kist, bockalica, kosi kist za konturiranje i veliki kist za puder u prahu ili rumenilo. Napominjem da ću ih nazivati prema načinu na koji ih ja koristim te da boja drške nije najrealističnija jer nisam mogla slikati na dnevnom svjetlu.

1. veliki kist za puder u prahu ili rumenilo


Ovaj kist koristim za rumenilo jer mi odgovara veličina, a i jer mi je trebao rezervni kist za rumenilo. Gust je, optimalne čvrstoće i dovoljno je nježan za kožu. Na žalost, ispada mu dlaka, u početku više nego sada, stoga vrlo rijetko posegnem za njim. 

2. kosi kist za konturiranje


Ovo je ujedno i jedini kosi kist koji posjedujem, ali mogu vam reći da mi se jako svidio. Odlično se slaže s mojim bronzerima, ne ispada mu dlaka, ali, kao što vidite, nije čvrste dlake pa ih nekoliko viri na sve strane. Ipak, odličan je u svom poslu.

3. "bockalica"


Naziv kista stavila sam među navodnike jer ovaj kist nema kvalitete bockalice. Naime, možda tako izgleda zbog duge dlake koja je na vrhu svjetlija, ali nije nimalo čvrsta, savija se, rijetka je i dlake su mi stalno slijepljene neovisno što je kist opran, suh i čist. 


S obzirom da mi za puder nije upotrebljiv, koristim ga za highlighter jer je njega potrebno malo i taman je ovo kist za njega. Tu sam ideju uzela Makeup Areni

4. ravni plosnati kist 


Ravnim kistom nanosim bazu, ali možete ga koristiti i za puder. S obzirom da nemam naviku njime nanositi puder, ne mogu vam reći kakav je u tom području, ali meni se baš sviđa jer je čvrst i dovoljno duge dlake koja mu ne ispada.

5. i 6. kosi kistovi 


Manjem kosom kistu veselila sam se više nego cijelom setu, ali me na kraju najviše razočarao od svih kistova. Premekan je, nema čvrstoću koja mi treba za nanošenje sjenila na obrve, svaka dlaka ide na svoju stranu u usporedbi s kistovima takvog tipa. Ja volim kose kistove koji su čvrsti i nisu savitljivi kao ovaj. Veći kosi kist možete koristiti za sjenilo, ali po značajkama je sličan manjem kistu. Ovi su me kistovi prilično razočarali, rekla bih najviše od svih.

7. ravno rezani kist


Jedan od mojih favorita. On je čvrst, ne savija se i ne ispada mu dlaka. Koristim ga za nanošenje sjenila uz korijen trepavica te mi je kao takav fantastičan. Ne mogu pronaći nijedan kist s kojim bih ga usporedila, baš je poseban.

8. kist za sjenilo


Ovo je dobar kist za sjenilo. Mekan je i nježan, dovoljno duge dlake, nije pretvrd što mi odgovara kod takvih kistova te mu ne ispada dlaka. Njime najčešće stavljam sjenilo u unutarnji kut oka. 

9. kist za blendanje


U slučaju da ne znate što je blendanje - ravnomjerno raspoređivanje sjenila. Kist kojim se ne nanosi boja, već se njime ravnomjerno raspoređuje već ona koju ste stavili. Iako dobro blenda, ne sviđa mi se što mu svaka dlaka ide na svoju stranu, baš kao i kod kosog kista i konturiranje, napravljeni su od iste dlake.

10. tanki kist za tuš


Njime nanosim tuš u gelu jer je čvrst, tanak i precizan, ali daje dosta debelu liniju što vam se može, a i ne mora svidjeti. Osobno ga ne koristim često, još se nisam naviknula na njega i često zaboravim da ga imam.

11. mali kist


Ako tražite dobar kist za cut crease ili nanošenje sjenila na manje područje, onda je to ovaj kist. Čvrst je i precizan te je zaobljen na vrhu.

12. kist za ruž 


Iako rijetko koristim kistove za ruž, sviđa mi se što ovaj ima nastavak ta ga možete nositi sa sobom. Inače s produžetkom drška nije čvrsta, stoga ga držim ovakvog.


Sam je kist ravan i plosnat te vrlo čvrst.

To bi bilo sve, nadam se da vam se post svidio i da je bio koristan. Namjeravate li ga kupiti?

Mirna <3

Broj komentara: 50 :

  1. Za oko mi je zapeo ovakav ljubičasti set, no mislim da ga neću naručiti jer imam već nekoliko sličnih. Ali, planiram si naručiti u dogledno vrijeme neonsko žuti set od 24 kista :D Malo boje ne škodi :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja nažalost (ili nasreću) imam previše kistova, pa mi ovaj set ne treba, ali mi se strašno sviđa. Probala sam ga kod prijateljice i mišljenja sam da je najbolji starter set kistova.
    Što se ankete tiče, rezultati su bolji nego što sam očekivala. U mom okruženju gotovo niko ne koristi kistove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam kod tebe, ti imaš tih setova za izvoz :D Drago mi je onda što moji koriste :)

      Izbriši
    2. hvala na postu :) ja sam baš skeptična po pitanju kistova s ebay-a, pogotovo setova jer nikad ne znaš koliko njih će valjati a koliko ne. moj prvi set (i jedini za sada :) ) su marke fraulein38 - od 12 kistova upotrebljiva su možda 4-5. bockalica me najviše razočarala-ista je kao i tvoja i izbegavam ju koristiti. od onda kupujem samo pojedinačne i hvala Neira na prijedlogu-čim sam pročitala tvoj post o kistovima naručila sam onaj za blendanje :)

      Izbriši
    3. Ovdje možeš iskoristiti sve kistove, možda ne mali kosi :) Ali ja sam dosta zahtjevna kad su kistovi u pitanju pa vjerujem da će biti i ostali zadovoljni njime. I nema na čemu :)

      Izbriši
  3. Divne su ti četkice, barem ovako na slikama, a najviše mi se sviđa kutija. Želim ti da te lepo služe. I ja obožavam četkice, i njih nikad dosta. Pre godinu dana sam na Amazonu kupila set od 15 četkica, ali samo 1/3 može da posluži svrsi. Tako da odustajem od takve vrste kupovine.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ovdje 9/12 svakako vrijedi puno više od cijene seta :D

      Izbriši
  4. Ja bih ovo zapravo kupila samo zbog te kutije :D da mogu par svojih kistića držati u njoj a da ne kupe prašinu :D pošto pola toga ne bih koristila :D nego daj mi reci ima li kod tebe kakav natpis na kutiji?primjetila sam da na nekima čak piše mac i na jednom stranom blogu sam vidjela to također :/ dok na drugim nešto sasvim treće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam kupila zbog toga :D kod mene nema nikakav natpis :)

      Izbriši
  5. Često kupujem kistove na ebayu za nikakve novce i uglavnom potrefim dobro, iako mi se zna dogoditi i pokoji "fail". Ali nekako više volim naručivati pojedinačne kistove nego setove jer sa setovima uvijek ima prekonekoliko s kojima ili ne znam što bi ili su bili jako loši

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja isto rijetko naručujem setove, ali ovaj mi se sviđa :)

      Izbriši
  6. Ja ih imam par, i stalno gledam te setove ali nikako da se odlucim :D moze link? Ako su tebi dobri, meni ce bit fantasticni hahaha :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. http://www.ebay.com/itm/350801086326?var=620133880386&ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&_trksid=p3984.m1439.l2649

      ma bit će ti dobri, sigurna sam ;)

      Izbriši
  7. Set izgleda jako simpatično i volila bih ga uzeti samo radi boje! ;) I odlična anketa, svaka čast na ideji. Možda ti ja jednom posudim tvoju anketa-ideju pa je provedem na svojim prijateljicama. Strašno mi se svidila! :))

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlicno si recenzirala cetkice! Najvise mi se svidja 7-ica, jer volim kada su cetkice dovoljno cvrste i ravne da mogu sa njima da nanosim proizvode blizu linije trepavica. :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Neki dan sam ih gledala na ebayu. Za oko mi je zapeo crni komplet (na tima je pisao MAC, ali ista stvar, natpis gore-dolje). Još ne znam da li da naručim ili ne jer od oka vidim da mi ih pola ne treba :/. Razmislit ću :D.
    Hvala na recenziji :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene ne piše ništa, ali je dobar set i isplati se kupiti :)

      Izbriši
  10. Super mi izgleda set, a najviše su me se dojmili ovi "mali" kistovi - ravno rezani, za ruž i mali kist. Prva stvar koju naručujem vrlo brzo su RT setovi, jer ih još uvijek nemam (silly me) :D Super mi je ova anketa i nije me baš šokirala, znam kad pričam s frendicama da većina njih koristi kist samo za rumenilo i eventualno za nanošenje pudera u prahu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam Core set i ne mogu živjeti bez buffing brush, bez ostalog mogu :) očito cure ne znaju koliko su kistovi bitni :/

      Izbriši
  11. Ja volim da uyivo pogledam cetkicu i ispipam je pa onda kupim, zato nisam do sad kupila nista online. Svidjaju mi se neke od malih cetkica. Ona za ajlajner mi se cini debelo za moj ukus. Cini mi se kao dobar set, ali posto me nisu sve cetkice odusevile nije mi dovoljno zanimljiv da bi pozelela da ga imam. Imam dosta cetkica za sad.

    Anketa me nije iznenadila, tkao nesto sam i ocekivala. Zacudilo meje samo da neki nanosi senke prstima, kako uspe ista tako da uradi a da lici iole pristojno :)) Verujem da svaka devojka koja voli da se sminka i koja to ne radi na jako prost nacin sigurno ima cetkice, prstima i sundjerastim aplikatorima nista posebno ne moze da se uradi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ih 90% kupila online jer kod nas nisu dostupne one koje želim :) slažem se, osobito za nanošenje sjenila prstima :/ ali, što je, tu je :)

      Izbriši
  12. a na kojem uzorku si radila anketu? cure iz tvoje okoline ili?
    preslatki su mi ovi kistovi i uzela bi ih i samo za ukras <3

    OdgovoriIzbriši
  13. Isplati se imati ga, za te novce je odličan :-)

    OdgovoriIzbriši
  14. Šta bi mi bez ebay-a? :) Imam nekakav set sa ebay-a koji nije loš. Zavisi od kista do kista ali zato kabuki koji sam dobila na aukciji ima sve pohvale. A kod ovih tvojih sviđa mi se torbica u kojoj dođu :) a sad da li bih naručila, pa i ne baš. Da je svaki kist dobar možda i bi, a ovako ipak ne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je u setu da svi kistovi budu dobri. Ali je prejeftin i neki kistovi definitivno se mogu mjeriti s puuuno skupljima ;)

      Izbriši
  15. Set odlično djeluje i sviđa mi se boja, baš je nekako girly.

    Ja imam RT kistove i srećom zadovoljavaju sve moje potrebe :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Mislila sam kupiti baš ovaj set, ali nekako sam skeptična, ne želim bacit pare pa da ih uopće niti ne koristim :/ a čim pročitam da nekima ispadaju dlake, gotova sam xD

    OdgovoriIzbriši
  17. Moram primjetiti da su svi poludjeli za ovim setom kistova za šminkanje :D
    Dvije moje prijateljice isto imaju te setove tako da sam ih vidjela i uživo. Kod svakog su neki kistovi bolje a neki lošije kvalitete i slažem se da su s obzirom na cijenu i dobri ali... Ja nekako ipak više volim imati jedan kvalitetan proizvod nego više njih osrednjih (kad je bilo šta u pitanju). Tako da ja svoju kolekciju kistova gradim polako ali kvalitetno i do sada sam već zadovoljna, imam sve kistove koji su mi potrebni samo što uvijek želim još ;)
    Ali mislim da je ovaj set čisto ok, pogotovo za nekoga tko tek počinje sa šminkanjem. Jer sigurno znaš i sama da kad isprobaš prave kistove teško se vratiti na one osrednje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U ovom setu neki kistovi mogu konkurirati puno skupljim kistovima i zato mi se jako sviđa ovaj set :)

      Izbriši
  18. I ja sam duuugo gledala ovaj set samo u ljubičastoj boji..no odlučila sam se za jedan drugi koji mi se činio "kvalitetniji".. Sad vidim da je to sve podjednako..ista stvar sa istim kistovima :/

    OdgovoriIzbriši
  19. I ja sam dugoo gledala takav set samo ljubičasti..no odlučila sam se za jedan drugi po preporuci.. Al sve je to isto kako mi se čini.. Isti problemi sa istim kistovima :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ovim setom zadovoljna :) treba biti objektivan :)

      Izbriši
  20. Mislim da imam sasvim dovoljno kistova pa ovaj set vjerojatno neću naručivati, ali nekome kome treba sigurno će biti dobar :) Meni osobno se jedino boja ne sviđa :DKad bi vec narucivala, narucila bi crne :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Imam i ja sličnu "bockalicu" koju sam naručila individualno s ebay-a, i da, nije to prava bockalica s kojom bih mogla nanositi tekući puder, daleko od toga. ALI, super je za jako pigmentirana rumenila, rumenila u kuglicama, a s njom nanosim i bronzer. Tako da ću sigurno naručiti još koju. A meni se ovaj set čini skroz ok, neki kistovi su super, a ovim ostalima se lako pronađe neka druga namjena. I moram te pohvaliti što koristiš riječ "bljeskalica" umjesto "blic" ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, za jako pigmentirane stvari te za ono čega ne treba puno, bockalica ima sasvim dobru namjenu :) Meni je set super, neovisno o nekoliko slabijih karika :) Haha, hvala :)

      Izbriši
  22. Set mi je sladak i sve ali mislim da puno ovih kistova ne bih koristila tako da preskačem :/ sad cu se usredotočiti na ciljane kistove jer raznih imam previše a ono za što mi fakat trebaju mi nedostaju. :D

    OdgovoriIzbriši
  23. Ja čeznem za dobrim setom kistova, nemam neku brojku kistova kojom bih se mogla pohvaliti, premali broj ih posjedujem. Planiram u dogledno vrijeme kupiti neki set, tak da mi je ova recenzija dobro došla :)
    Za anketu se uopće ne čudim, moje frendice koriste kistove samo za rumenilo (nekad niti to) i eventualno za sjenilo, iskreno do pred godinu dana i ja sam se na taj način šminkala o.O sad dok se toga sjetim, mislim si a gdje mi je bila pamet?? :) U svakom slučaju, recenzija super, vjerujem da će mi koristiti prilikom nabavke seta.

    OdgovoriIzbriši
  24. Mislim da je obzirom na cijenu, kvaliteta ovih kistova OK, a svakako dobro dođu :D
    Ja se više orijentiram na kistove koji mi zbilja svakodnevno trebaju pa ih i nemam baš toliko mnogo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)