četvrtak, 21. studenoga 2013.

Makeup osnove: Kistovi

Došlo je vrijeme za još jedan edukativni post u nizu. U ovom postu pokazat ću vam 10 kistova bez kojih ne mogu i koje smatram izrazito važnima, preporučit ću vam neke setove te ću vam otkriti na koji ih način koristim, kako ih održavam i sl.


Zašto koristiti kistove?

Kistovi vam omogućuju da svoje dekorativne proizvode (uglavnom) iskoristite do njihovog maksimuma. Pomoću njih možete dobiti različite efekte, a i jedan kist često možete koristiti na više načina. 
Znam da mnogi ljude koriste prste i spužvaste aplikatore te tvrde da im kistovi ne odgovaraju. S kistovima trebate biti pažljivi, morate se izvježbati, ali kada jednom naučite što vam najbolje odgovara, sigurno više nećete koristiti spužvaste aplikatore.

Kistovi mogu biti izrađeni od prirodne i sintetičke dlake, ponekad je to naglašeno za pojedini kist ili set, ali većinom nije. Morate ih redovito prati - ja ih perem jednom tjedno šamponom za tuširanje Felce Azzura Classico. Prala sam ih svime i samo ih on brzo očisti. Kist prvo smočim, utrljam malo šampona i isperem. Postupak se ponavlja prema potrebi.

10 obaveznih kistova

Teško je izdvojiti samo 10 kistova, ali pokazat ću vam one koje koristim jako često i bez kojih ne mogu.


Kistovi za lice

Kist za puder u prahu (1) - umjesto njega možete koristiti i kabuki. Ja koristim Sigma Large Powder F30.
Kist za rumenilo (2) -  volim velike kistove za rumenilo koji su nježni. Od svih koji sam probala, ovaj EcoTools doista je jedan od najboljih.
Kist za tekući puder (3) - možete birati hoćete li koristiti bockalicu ili kist kao što vidite na slici, tzv. buffing brush. Meni je ovaj RT buffing brush odličan, ja prvo stavim malo pudera na ruku, utapkam tim kistom i onda kružnim pokretima rasporedim po licu.
Kist za konturiranje (4) - ne morate nužno konturirati lice, ali možete njime nanositi bronzer. RT contouring brush ima zaobljen vrh i idealne je veličine.
Kist za korektor (5) - korektor nanosim isključivo kistom, a velika mi je razlika u nanošenju prstima i kistom. Sigma Concealer F75 jedan je od takvih kistova.


Kistovi za oči

Plosnati kist za sjenilo (6) - izgleda vrlo slično kao kist za korektor. Ja njime stavim sjenilo na kapak i onda ga izblendam.
Kosi kist (7) - ovo je jedini kist bez kojeg ne mogu baš nikad. Njime nanosim sjenilo za obrve, a da bi zadovoljio moje potrebe, mora biti čvrst i ne smije biti savitljiv.
Kist za blendanje (8) - za one koji ne znaju, blendanje znači ravnomjerno raspoređivanje sjenila. On se koristi čist i morate imati bar jednog jer on od loše šminke napravi fantastičnu.
Mali plosnati kist za sjenilo (9) -  ovim kistom nanosim kist u pregib kapka i definitivno je obavezan za svako šminkanje
Mali kistić (10) - mali kist ima mnogo namjena: za nanošenje sjenila u unutrašnji kut oka, za izvlačenje linije tušem, za stavljanje male količine pigmenta ili sjenila itd.

Preporuke povoljnih i kvalitetnih kistova:

1. Ecotools - možete ih naručiti na iherbu ili ebayu
2. Real Techniques - najpovoljniji su na iherbu, ali dostupni su i kod nas (samo što nisu povoljni kao u Americi) na pinkpanda.hr


Imam RT Core Set i imam same riječi hvale za njega, a planiram kupiti i Starter Set. Cijena seta iznosi oko 17 dolara + poštarina.

Početnicima će se svidjeti i ebay set kistova o kojem možete više pročitati klikom na vezu, ali moram istaknuti da sadrži nekoliko odličnih kistova koji vrijede mnogo više od samog seta.

Što vi mislite, koliko su kistovi važni?

Mirna <3

Broj komentara: 27 :

  1. Kako te služi ovaj kist za blendanje od Ecotoolsa? Kolko dođe?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam ga kupila u setu od 5 kistova, mislim da je oko 10 dolara bio set. Imam ga već godinu dana i isti je kao prvog dana :D

      Izbriši
  2. Meni su najdraži Ecotools kistići, imam ih duže od godinu dana, stalno koristim i perem, a još uvijek su ko novi. I k tome, uopće nisu skupi.. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lijepo si to svela na 10 kistova :) Gdje si uzela ovaj ecotools za blendanje, jel na iherbu? Baš sam danas čačkala po iherbu, odnosno gledala core set, mislim da ću ga napokon naručiti kroz par dana :D I vidjela sam neki zgodan ecotools set, sa šarenim drškicama, pa sad ni sama ne znam šta da prije uzmem :DD I meni je Ecotools za rumenilo najdraži ikad :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupi Core Set, isplati se :D i super je taj za rumenilo ;)

      Izbriši
  4. Eh, sad vidim da si gore napisala u komentaru gdje si ga nabavila... sorkač :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, nema veze :) ugl, na ebayu ima mnogo setova, nisam naručivala s iherba ecootols.

      Izbriši
  5. Nedavno sam kupila dosljednu kopiju Bobbi Brown kistova i mogu reći da sam prezadovoljna svakim kistom. Zaista vrijedi imati dobre kistove kako bi make up bio dobar i ponekad treba izdvojiti i nešto više novaca, isto tako mogu pohvaliti ELF kistove.

    OdgovoriIzbriši
  6. Super post. :) Ja imam Ecotools kistiće, Maybelline, Essence i jedan RT kist. Planiram se opskrbiti ZOEVA i ostatkom RT kistova u bližoj budućnosti. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znala da Maybelline ima kistoce :O a za ZOEVA prvi put čujem :D

      Izbriši
    2. Ima, ali nisu dostupni kod nas, moji su kupljeni u Njemačkoj. ZOEVA kistovi su dostupni u Njemačkoj iako se mogu naručiti za HR, no shipping je oko 20eur. :D

      Izbriši
  7. Odličan izbor kistova ... više manje ih imam sve kao i ti i dijelimo zadovoljstvo istima ;).

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja imam onaj Ecotools set iz Kozma i super mi je. Blush kist doduše ne koristim za rumenilo već za puder u kamenu, kosi mi je super za obrve, a i ovi za korektore nisu loši mada mi je za korektor još bolji onaj kist za sjenilo koji se zasebno može kupiti u Kozmu (širi je i više fluffy)...ovaj broj 6 mi iskreno uopće ne valja za oči, prevelik mi je i ne kupi sjenilo dobro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se u početku isto nije sviđao, ali nisam znala kako ga koristiti. Uglavnom, probaj ga koristiti s pigmentima, sjenilima u prahu i kremastim sjenilima, meni je fantastičan :)

      Izbriši
  9. Baš mi je drago da su cure krenule u pothvat pinkpande jer je bilo prepotrebno da se tako nešto otvori i bude nam dostupno preko web shop-a a i mala je razlika u cijeni... Ecotoolse imam sa ebay-a i svakodnevno ih koristim imam samo riječi hvale za njih! fotke su ti perfektne! obožavam tvoje postiće :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neke se stvari isplate, ali neke baš i ne :/ Hvala, draga :*

      Izbriši
  10. dobar post, pokrila si sve, ostalo su tek nijanse ;)
    kistove treba probati, make up nanešen rukom i kistom jednostavno nisu jedno te isto

    OdgovoriIzbriši
  11. Super koristan post ;) ja obozavam Rt kistove i svaki ih dan koristim :D

    OdgovoriIzbriši
  12. I sad idem oprati kistove jer nisam već dugo :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Super korisne smernice. Obozavam ecotools, imam njihove cetkice vec nekoliko godina, i odlicne su.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)