utorak, 5. studenoga 2013.

Bourjois Healthy Mix puder (nova verzija)

Nakon što sam potrošila Bourjois Flower Perfection, htjela sam isprobati još neki. Izbor je pao na Healthy Mix Foundation u novoj verziji. Stara verzija imala je plastičnu ambalažu i nisam sigurna je li još dostupna u drogerijama.


Ambalaža: staklena ambalaža s pumpicom. Jako volim pudere koji imaju pumpicu, to im je odmah ocjena više kod mene. Sadrži 30 ml i košta oko 110 kn.





Tekstura: kremasta i gusta, ali svejedno nije težak na licu, već se stopi i prilagodi koži te jako lijepo izgleda, osobito na osobama sa suhom i normalnom kožom.

Prekrivanje: iako je za mene pojam prekrivanja prilično relativan, rekla bih da je ovaj srednjeg do jakog prekrivanje. Veće nepravilnosti može prekriti, ali ga treba nadograđivati.

Dugotrajnost: iako piše da traje do 16 h, u mom slučaju nije trajao duže od 8,9 h s tim da sam se već nakon sat vremena zasjajila.

Tip kože: ovo je puder definitivno namijenjen suhoj ili normalnoj koži jer ima dewy finish te se osobe s masnom i mješovitom kožom vrlo brzo zasjaje. Iako koristim nakon njega puder u prahu, nije mi dovoljan. S druge strane, mislim da će mi zimi odgovarati jer mi se tada T-zona ne masti kao inače.

Miris: kao što možete vidjeti, puder sadrži voćne ekstrakte te je mirisan. Meni je taj miris predivan i jako mi se sviđa, nije prejak, ali se opet osjeti. Možda će to nekom smetati, ali to je stvar ukusa.

Nijanse: u Hrvatskoj ima 5 dostupnih nijansi, najsvjetlija je 52, a moja je 53 Beige. Sviđa mi se što su sve nijanse žućkastog podtona, ali opet naglašavam da to nekome može biti i mana ako ima rozi ili neutralni podton.



Nema SPF što vam se također može, ali i ne mora svidjeti. Nije mi izazvao iritacije ili prištiće. Sve u svemu, meni se jako svidio i žao mi je što trenutno nije najbolji izbor za moju kožu.

Jeste li ga isprobali? Kakvi su vaši dojmovi?

Mirna <3

42 komentara :

  1. ja čekam da mi moj stigne-nadam se da će sutra pa da ga mogu isprobati :) koža mi je masna pa se nadam da se neću previše sjajiti...mada, uvijek lice matiram puderom u prahu jer drukčije ne ide-ali bez obzira na to baš nekako polažem dobre nade u ovaj puder :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako dobar puder, ali nisam sigurna da će ti odgovarati ako imaš masnu kožu :(

      Izbriši
  2. Taman ga koristim. Uzela sam si nijansu 52 i to prilično napamet, jer sam si ga naručila s ASOS-a prvenstveno zbog previsoke cijene kod nas (koštao me sa svim silnim popustima nekih 55kn što je duplo manje nego kod nas). Prije njega sam koristila Serum i bio mi je okej, ali trunčicu premalo žut (izraziti sam žuti podton tako da mi trebaju baš pravožuti pupderi). Ovaj novi je pun pogodak što se nijanse tiče. Što g dalje koristim, imam osjećaj da mi se totalno stopi s kožom i da nemam nikakav prijelaz na bradi. Nadam se samo da mi lice (i vrat) neće dodatno posvijetliti preko zime. Sviđa mi se finiš i prekrivanje koje ja ipak stavila u kategoriju srednje, ali nadogradivo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je onda super popust :) pa da, srednje, ali je nadogradivo do jakog :)

      Izbriši
  3. Imam već drugu flašicu i dobar mi je, samo da, brzo se zasjajim s njim :/ Ali bez obzira na to odličan je :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Čula sam jako puno dobrih preporuka za ovaj puder i stalno se premišljam da li da ga uzmem i zato ti puno hvala na ovoj recenziji, stvarno mi je došla kao naručena ;) Sada sam ipak sigurna da ću ga preskočiti jer imam masnu kožu i ipak tražim nešto što će me koliko-toliko matirati.
    Šta bi mi bez vas blogerica koje isprobavate proizvode umjesto nas...hvala :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ga onda ipak trebala preskočiti, bez obzira na sve njegove kvalitete, nije dobar masnokošcima jer se brzo zasjaje. Drago mi je da ti je post koristio i nema na čemu :*

      Izbriši
  5. Imam masnu kožu i ovaj puder mi nikako ne odgovara, dok mi je Flower Perfection odličan. Već dugo sam vjerna samo njemu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram priznati da je meni kod FP više odgovarao finish :)

      Izbriši
  6. I ja sam pre 5-6 meseci koristila nijansu 52,meni se dopada bez obzira sto treba da koristim pudere za masnu kozu,ovaj mi nije bio tako los :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Moj HG puder :D Obožavam ga! I bolji mi je od starije verzije, nekako više odgovara mojoj suhoj koži.Staklena ambalaža je svakako dodatni plus, iako mi se kod one stare sviđalo što je imala potisno dno, pa sam mogla vidjeti koliko mi je pudera još ostalo :).

    OdgovoriIzbriši
  8. Od mene sve pohvale za Bourojis pudere. Posebno volim njihov miris, ako je već za lice daj da fino miriše :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Iskreno, ja više uopće ne mogu pohvatati te njihove pudere :D ista ambalaža ali nije puder već je serum a sad ima i neka gel varijanta, pa wtf hahahah :D Lakše sam BB kreme pohvatala :D
    Uglavnom, sad sam provjerila i imam upravo ovaj puder u nijansi 51 :D Naručila sam ju s Asosa, mislim da 51 nije kod nas niti dostupna, a vidim da si i ti napisala da je nasvijetlija 52. On je meni super, prekrivanje mi je skroz ok, prirodno izgleda na licu nije težak i ne prouzrokuje prišteve što je svakako veliki plus. Jedini mi je bed što mi se s njim T zona brzo zasjaji, pa ću ga vjerovatno češće koristiti kada konačno zahladi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod nas nema 51, ali meni je to jako svijetlo :) također, i ja ću kad zahladi :)

      Izbriši
  10. Vec dugo planiram da probam neki od njihovh pudera, ali mi se ne da. Citala sam pozitivne komentare, jedino sto me plasi je da se ne prisajava previse posto imam mesovitu kozu, a nisam ljubitelj cementiranja puderom u kamenu. A izostanak SPF-a nije dobar za zastitu koze, ali je zato odlican za slikanje, jer onda lice ne izgleda isprano i belo. Odlican post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, ako imaš mješovitu, bolje probaj Flower Perfection :)

      Izbriši
  11. Super mi je taja puder. Imala sam i staru verziju i zaista nije čudno šro je mnogima HG.

    Jedino se nikako ne mogu s nijansama dogovoriti :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Imala sam staru verziju i to mi je bio najbolji puder drogerijskog ranga. Nisam znala da su ga reformulirali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu, ima već dosta vremena otkad su promijenili formulu :)

      Izbriši
  13. imam nijansu kupljenu kod nas (52) i "identičan" kupljen u Londonu- ne moram niti reć da nisu nimalo isti! Ovaj kupljen kod nas mi je pre žut i ne mogu ga koristiti jer izgledam bolesno s njim,ali ovaj upljen vani mi je boja pogođena i super mi je :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Ne koristim tečni puder jako dugo, ali ga uvek imam u kući za specijalne prilike. Prilikom naredne kupovine ću verovatno izabrati ovaj, zato što sam čula/pročitala, ovaj puder ima jako dobre preporuke :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ovaj puder žene ili obožavaju ili nikako ne vole, ja sam u drugoj grupi :(

    OdgovoriIzbriši
  16. A ja sam u grupi onih koji uopće ne koriste puder :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Za moj ukus je previše..blag? Ja volim jače pudere, iako nemam neku potrebu za prekrivanjem. Međutim, probala sam ga neki dan i skroz mi je fino sjeo na kožu i skroz mi se svidio :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja sam baš voljela ovaj puder. Dobro me podsjeti da mi treba novi!

    OdgovoriIzbriši
  19. sve me vuče da ga probam, iako u zadnju godinu dana koristim isključivo bb kremice :D

    OdgovoriIzbriši
  20. jos uvek koristim zalihe stare verzije :) kada ih potrosim svakako kupujem novu jer se tom puderu vracam vec godinama i obavezan mi je u kolekciji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam probala staru verziju, ali vidim da većina voli ovaj puder :)

      Izbriši
  21. Šteta što nije za masnu kožu :/ moj omiljeni puder je revlon colorstay za masnu kožu i stvarno sam super zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)