srijeda, 27. studenoga 2013.

Ben Nye Banana puder u prahu

S obzirom da imam  masnu T-zonu, odlučila sam naručiti hvaljeni Ben Nye Banana puder koji je postao popularan otkad ga je preporučio vizažist slavne Kim Kardashian. Naručila sam ga na makeupmania.com, a s poštarinom cijena iznosi 150 kn za najveće pakiranje od 3 oza (85 g). Možete naručiti i manja pakiranja, ali mislim da se ovo najviše isplati.



Imala sam jako visoka očekivanja od ovog pudera, a u nastavku pročitajte je li ih ispunio.



PREDNOSTI

Nijansa je prividno žuta, ali stapa se s tenom i meni savršeno odgovara (ja sam HM53), a odgovara i mojoj prijateljici koja inače ima neutralni podton. Sitno je mrvljen i na licu izgleda prirodno. Ono što me najveće zanimalo, bilo je matiranje - oduševljena sam! Matirao mi je T-zonu i nisam se počela sjajiti ni nakon 8 sati. Da bude još bolje, mogu koristiti i Healthy Mix puder (koji inače ne odgovara mojoj koži) jer se ne zasjajim ako nakon njega nanesem Bananu.

MANE

Ono što me prilično zabrinulo, bio je sastav. Na prvom mjestu nalazi se talk koji je inače čest u kozmetici, ali ga povezuju s rakom jajnika. Više o talku možete pročitati na ordinacija.hr. Također, sadrži čak tri parabena. Parabeni su kemikalije sa svojstvima estrogena, a estrogen je jedan od hormona koji je uključen u razvoj karcinoma dojke. Opasni su jer se ne razgrađuju u ljudskom organizmu već se talože oko kostiju, srca i u grudima pa tako nastaju razne vrste karcinoma. Ipak, postoje različite studije, jedne smatraju da parabeni ipak nisu štetni, dok ih druge žestoko osuđuju. Hoće li sastav biti presudan i za vas, sami odlučite.



Velika mu je mana užasna ambalaža. Ima rupice na vrhu, ali poklopac je definitivno premalen da bih mogla puder istresti u njega i onda ga nanijeti kistom. Ja sam zato kupila stakalce na koje istresem malu količinu pudera i onda pokupim kistom. To mi je najjednostavnije i lako je za održavati. 



matiranje: 5
cijena:5
postojanost:5
ambalaža:2
sastav:1

konačna ocjena: 3

Puder je ispunio sve što obećava kada je matiranje u pitanju, ali zato ima jako loš sastav, i iako nisam jedna od onih koji inzistiraju na prirodnoj kozmetici, to mi je zasmetalo. Ako vam sastav i pakiranje nisu bitni, onda ga toplo preporučujem svima.

Mirna <3

44 komentara :

  1. A joj nisi mi ništa pomogla ;)
    Ja se već dugo premišljam da li ga naručiti zbog svih ovih prednosti koje si i sama navela ili ne zbog ovih njegovih "mana". Zapravo više me brine sastav nego ambalaža koja mi se ne čini kao veliki problem jer uvijek se može pretresti u nešto praktičniju ambalažu. A opet me privlači to što ga svi hvale da odlično matira....tako da ni sama ne znam šta da radim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha, a morat ćeš odlučiti je li ti važnije matiranje ili sastav :/

      Izbriši
  2. Obozavam ovaj puder,ja stavim u cep i sa RT countur brushom nanesem na podrucje ispod ociju,slazem se za ambalazu da je stvarno koma :\

    OdgovoriIzbriši
  3. Hm, hm, hm... dala si me na razmišljanje :D Nedavno sam ga stavila na wl, ali ne kao nešto što mi hitno treba, nego više zato što ga svi hvale :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da tebi ne treba, ti imaš suhu kožu, možeš bez njega :)

      Izbriši
    2. Ja isto mislim, ali zanš onu : "Kud svi Turci tu i mali Mujo :D"

      Izbriši
  4. ja si pretresam kad ga koristim, jako ga volim, savršeno me matira, a sastav pokušavam ignorirati :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je ovaj puder super, no ne sviđa mi se što je u prahu saamo radi ne praktičnosti. Više volim pudere u kamenu. Inace je zaista odličan

    OdgovoriIzbriši
  6. Rado bih ga kupila, ali neću trošit novce (barem ne zasad) jer mi nije neophodan. A što se tiče sastojaka, koma :/

    OdgovoriIzbriši
  7. ...mene uopće ne privlači :) nemam potrebe za matiranjem, a za podočnjake ne želim ništa iti malo žuto...sva sam si ponosna što ovaj put neću past na toliko hvaljen i razvikan proizvod :)) ...naravno, vjerujem da je za tvoje potrebe odličan...a što se tiče parabena, ja sam na istim mukama s jednom okoloočnom kremom, glupača sam tek naknadno pogledala sastav (ne znam gdje mi je pamet bila! ustvari znam, zašprehala me prodavačica :/) i sad mi stalno tuče po mozgu da ima čak 4 parabena u sebi...a što je najgore prvi utisci o djelovanju jako pozitivni...muka :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se trudim izbjegavati parabene koliko mogu, ali je vrlo teško. :/ Ako nemaš potrebe za matiranjem, onda ga preskoči :)

      Izbriši
  8. Huh, nisam imala pojma da mu je takav sastav, sad mi deluje manje privlačno, ali i dalje izaziva.

    OdgovoriIzbriši
  9. Cekaj, mozda nisam najfensi sto cu ovo napisati ali - zasto zene moje placate masnu lovu za malo rizinog i kukuruznog brasna, upakovanog u slatku bocicu? Na stranu prica sa parabenima, ja ih ne volim ali imam neke licne sumnje u te agresivne studije kojima nas plase. Na stranu to ali ovo je u biti rizino i kukuruzno brasno, malo cinkove soli koja je zasluzna sto se ne sjajite i talk. Ovo i same mozemo napraviti kuci, bojim se da je ponajvise rijec o tome sto svi mi, ukljucujuci i mene jer sam nesto najdalje od mudrog kupca, padamo na ime i hype.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato što nisam za DIY projekte, ne želim nabavljati svaki sastojak posebno, a nemam pojma kakvi su omjeri potrebni. :)

      Izbriši
    2. Ok tvoj novac i tvoja stvar, potpuno postujem jer je to individualan odabir no imas jeftiniju verziju Bourjois Rice Java pudera. Ocito je na bazi rizinog brasna a nije uopste skup. Eto, jedna opcija o kojoj mozes razmisliti a da ne kosta mnogo + nije DIY projekat. Licno ne bih mogla opravdati trosak od 40KM na rizino ili kukuruzno brasno jer to je par nocnih smjena od 12h na poslu. Ja se mnogo napatim za tu lovu i u mojim okama nije nesto sto bih kupila. To je inace moja mjera, moj orjentir - koliko nocnih smjena radim za neki proizvod pa dobro razmislim da li je to vrijedno mog rada. Loco mujer hahaha :D

      Izbriši
    3. Nisam nikad čula za taj puder, ali evo proguglala sam i nije nimalo jeftiniji, bar ne po onome što sam ja našla. Dobije se 3,5 ga 10 funti, a Banana košta 80 kn za 85 g (poštarina mu je skupa, 70 kn).

      Izbriši
    4. Meni se cini da je u BiH kostao oko mozda 18KM ali izgleda da je povucen ili mu je dostupnost smanjena ovdje, stvarno se ne sjecam kada sam ga zadnji put vidjela. Za cijenu po kojoj sam ga vidjela mislim da je ok ali preko toga ne bih dala ni 1KM :D

      Izbriši
  10. Boze.... nisam pre cula to za talk. Nikad ne znam koliko da verujem svim tim informacijama. To nekako uvek uzimam s rezervom. A i u tom tekstu sto si linkovala pise da se to odnosi na nanosenje talka u genitalnoj regiji...ko znaaa sta je istina. Uglavnom ovaj puder jaaaako zelim i valjda ce se i to desiti jednog dana :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit teksta je vidjeti što je talk i da je štetan, a štetan je i ako ga nanosiš na lice :/

      Izbriši
  11. Sastav jeste uzasan ali imala sam ga priliku isprobati i stvarno mi je drzao lice matiranim dooosta dugo, mada bilo je tu jos proizvoda koji su zasluzni za to.
    Fingers crossed da nam ne cini stetu taj sastav :))

    OdgovoriIzbriši
  12. napisah ti na fejsu :)
    nije me tako dobro matirao posle nekog vremena,
    jednostavno to nije bilo to, pa sam se okrenula drugom
    puderu :) dobar je, nisu me sastojci zabrinuli, ali za sada
    je na čekanju :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Ali parabeni nisu kancerogeni. U biti parabeni se nalaze u biljkama te im pomažu u/potiču fotosintezu. U kukumarima ima parabena. A ovo ostalo, mislim da je količina kemikalija koje unosimo u sebe jelom, pićem pa čak i disanjem, stoput gora od bilo kojeg proizvoda koji možemo staviti na sebe. IMHO.
    Poz, RedHeadTea

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam kemičarka, ne znam, napisala sam da su studije različite i da jedni kažu jedno, a drugi drugo :)

      Izbriši
  14. A što danas nije štetno :D štetna je i salata koju jedemo :P no da, sastojci bi trebali biti bolji, ali buduci da me matira kao niti jedan puder do sad, obozavam ga i necu prestat koristiti. Inače sam osjetljiva, ali mi talk nije začepio pore niti prouzrokovao akne. Srećom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne razmišljam na taj način, trudim se ne konzumirati ono štetno koliko god mogu. To je kao da kažeš bolesna sam pa zašto ne bih bila bolesnija, treba se potruditi malo, nije sve štetno. A što se salate tiče, moja je iz mamine bašće, nije tretirana i nije štetna :) Kao i još puno toga, hvala mami <3 Nije ni meni prouzrokovao akne :)

      Izbriši
  15. Meni nimalo ne odgovara nijansa, sav mi je zut i umrtvi me ( neutralni sam podton boje u rangu HM 53, ali on mi je isto zuckast ).
    Ipak svidja mi se efekat sa njim, pa ga mozda narucim u drugoj nijansi.
    Sto se sastava tice, pa skoro svaki matirajuci puder ima talk. Osim ako nije jedan od onih bijelih na bazi silice.
    Bas gledam sad svoje pudere u prahu i kamenu-sve i jedan ima talk ( Manhattan, Revlon, Rimmel, Max Factor, MUA, Bourjois, Loreal... )
    Mislim da je malo ta prica o talku razvikana- godinama je u kozmetici, bebi proizvodima, na listi komedogenosti i nije toliko komedogen, iako jeste, to ne sporim,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ima ga i u drugim puderima, vidjela sam. Ja se nadam da je priča razvikana :) A što se nijanse tiče, nisam probala druge, tako da ti ne bih mogla preporučiti, ali sam ja ovom zadovoljna, no imam žuti podton.

      Izbriši
  16. sve se mislim jel' mi treba ili ne... parabene ne volim ali ne mislim to baš jesti svaki dan pa je valjda ok ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Iste dojmove imamo! Samo bi meni trebala ipak malo svjetlija nijansa, ali koristila sam ga na par cura i odličan je! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Talc se koristi u mnogo ljekova, pogotovo za kožne bolesti, tako da mislim da nije toliko štetan koliko ga žele prikazati.
    Uostalom, količina koja se nalazi u ovom puderu, i talca i parabena, nije dovoljna za bilo kakav kancerogeni učinak, pogledajte koliko samo godina treba da pušači razviju primarni tumor pluća, a svakodnevno u svoj organizam unose mnogostruko veće količine kancerogenih sredstava.

    OdgovoriIzbriši
  19. ja inace ne obracam paznju na sastav ali sad si me bas zabrinula sa ovim cinjenicama...
    jako bih volela da ga probam i verovatno cu da pokleknem i pored loseg sastava i neprakticne ambalaze. odlicna recenzija kao i uvek :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Sviđa mi se taj puder, jedino je malo nezgodan za korištenje.

    OdgovoriIzbriši
  21. Sad si me bacila na razmišljanje! Ovaj proizvod mi je jako dugo na WL, no sad je upitno hoću li ga ikad kupiti. Da ti budem iskrena, mislim da neću. Ovaj talk me poprilično zabrinuo, nisam uopće znala za to. Hvala na tako korisnoj informaciji!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)